FIFA: Εν αναμονή νέων κατηγοριών για το σκάνδαλο διαφθοράς

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 18:53
UPD:18:55
REUTERS/RUBEN SPRICH

Οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν απαγγείλει κατηγορίες εναντίον 14 υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA.

A- A A+

Οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν επεκτείνει την έρευνα για τη διαφθορά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αναμένουν ότι θα απαγγείλουν επιπρόσθετες κατηγορίες, δήλωσε σήμερα η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς.

Στο πλαίσιο ξεχωριστής έρευνας στην Ελβετία ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Μίχαελ Λάουμπερ, δήλωσε ότι οι ελβετικές Αρχές έχουν κατασχέσει ακίνητα και διαμερίσματα στις ελβετικές Άλπεις, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, ξεχωριστά και εκτός από το κατηγορητήριο που εκκρεμεί, η έρευνά μας παραμένει ενεργή και συνεχίζεται και στην πραγματικότητα έχει διευρυνθεί από το Μάιο» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Λιντς, η οποία καθόταν πλάι στον Λάουμπερ.

«Με βάση αυτή τη συνεργασία αλλά και νέα στοιχεία, αναμένουμε την απαγγελία επιπρόσθετων κατηγοριών εναντίον ατόμων και οντοτήτων» συμπλήρωσε, ενώ ο Λάουμπερ ανέφερε πως η ελβετική έρευνα δεν έχει φτάσει ακόμη στο μέσο της.

Οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν απαγγείλει κατηγορίες εναντίον 14 υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA, ενώ οι ελβετικές ξεκίνησαν ήδη έρευνα για το αν η διαφθορά επηρέασε τις υποψηφιότητες της Ρωσίας και του Κατάρ, που ανέλαβαν τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2018 και το 2022, αντίστοιχα.

Ο (απερχόμενος) πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δεν έχει κατηγορηθεί από τις ελβετικές ή τις αμερικανικές αρχές για ατασθαλίες, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι το FBI εξετάζει τη διοίκησή του στον οργανισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις