Παπανδρέου: Θα φέρω στο προσκήνιο μια νέα γενιά πολιτικών

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 21:10
A- A A+

Η ανανέωση, τόσο στο κόμμα, όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο πλαίσιο φιλικού γεύματος σε εστιατόριο της Αθήνας, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι έχει προχωρήσει σε μεγάλες οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα.

Ειδικότερα για την κοινοβουλευτική ομάδα, είπε ότι υπάρχουν ήδη 40 νέα πρόσωπα και ότι, εάν στις επόμενες εκλογές έχει 80-100 νέους βουλευτές θα είναι ευχαριστημένος: «Απ' αυτούς θα αντλήσω κι απ’ αυτούς θα χρησιμοποιήσω στην κυβέρνηση. Εχω την υποχρέωση να φέρω στο προσκήνιο μια νέα γενιά πολιτικών».

Ο κ. Παπανδρέου ερωτήθηκε εάν στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν «βαρίδια» και κλήθηκε να σχολιάσει εκείνους που λένε ότι «εμένα δεν με αποστρατεύει κανείς». Στην αξιολόγηση και στην κρίση, είμαστε όλοι ίσοι, τόνισε.

«Εάν ήμουν ο Κώστας Καραμανλής θα είχα δίλημμα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, διότι το 2007 δεν θα μου έβγαιναν, και τώρα θα ήταν ρίσκο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις», εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου. «Εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε όποτε κι αν γίνουν», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ για το σενάριο του ανασχηματισμού υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει υλικό: «Με ποια στελέχη, μόνο με τη Ντόρα;»

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή