Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με επικράτηση πολύ ισχυρών νοτίων ανέμων, βροχές και από το βράδυ καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως τη νύχτα. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι, που αργότερα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και τοπικά τη νύχτα σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές. Τη νύχτα, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές, κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και από αργά το απόγευμα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, που από αργά το απόγευμα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, που από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και από το απόγευμα μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ, οι οποίες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία όμως, τα φαινόμενα από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις, οι οποίοι βαθμιαία από το βράδυ, θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Στην Βόρεια Ελλάδα, από αργά το απόγευμα θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή