Athens Flying Week 2015: «Μαγικά» στον αέρα

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 14:52
UPD:14:52
A- A A+

Εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους υποδέχθηκε  το Σαββατοκύριακο το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου, με το κοινό να απολαμβάνει ένα υπερθέαμα αεροπορικών επιδείξεων, στο πλαίσιο του Athens Flying Week 2015.

Ο αθηναϊκός ουρανός φιλοξένησε τους καλύτερους πιλότους, μεταξύ των οποίων αυτούς της Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MIG-29 Fulcrum, καθώς και εκείνους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με τις demo-teams «Ζευς» με F-16 Blk 52+ και «Δαίδαλος» με Harvard T-6, M-2000-5, F4 Phantom, PZL-18 και Τ-41.

Το κοινό «μαγεύτηκε», μεταξύ άλλων, από τον πιλότο της Vostok Europe Jurgis Kairys, ο οποίος γύριζε ανάποδα το αεροσκάφος του αμέσως μετά την απογείωση, πλησιάζοντας σε τόσο μικρή απόσταση από το έδαφος που έκοβε την ανάσα των παρευρισκομένων. Επιπλέον, «ζωγράφιζε» διάφορα σχήματα με τον καπνό του στον ουρανό, ενώ έκανε περίπου 20 περιδινήσεις στην κάθετη πτώση. 

Τις εντυπώσεις έκλεψε με το ελικόπτερο Warter Vostok και ο Δημήτρης Βερβερέλης, ενώ οι οι Πολωνοί του Aerobatic Team Orlik έκαναν εντυπωσιακούς σχηματισμούς πάνω από την Πάρνηθα, δημιουργώντας πραγματικά έργα τέχνης. 

Όσο για το drone της διοργάνωσης Athens Flying Week 2015, θύμισε κάτι από… UFO, με φόντο την κορυφή της Πάρνηθας.

Οι θεατές απόλαυσαν ακόμη τα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache και το Πολεμικό Ναυτικό με τα Sea Hawk και Augusta Bell. Παράλληλα, συμμετείχε η ομάδα της Βελγικής Αεροπορίας με F16 .

H Athens Flying Week 2015 διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων, όπως ο ΕΟΤ, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το AOPA Hellas, το ACVB και το Hapco. Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το pre air-show στο Παλαιό Φάληρο.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή