Όλα θα έρθουν στο φως, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Φαλτσιανί

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 16:14
UPD:16:15
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Πιστεύει κανείς ότι, αν η επόμενη κυβέρνηση αποτελείται από τους φίλους του κυρίου Παπασταύρου, η έρευνα θα προχωρήσει;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας με ανακοίνωσή του δηλώσεις του Ερβέ Φαλτσιανί στην ΕΡΤ, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, «ο βίος και η πολιτεία 40 χρόνων της δικομματικής εναλλαγής Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, όπου τα σκάνδαλα και οι "εξυπηρετήσεις" σκοτεινών συμφερόντων διαδέχονταν το ένα το άλλο, απαντά από μόνο του». 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι: «Ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη λίστα της τράπεζας HSBC, πιο γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι είδε από την κυβέρνηση Τσίπρα, προσπάθειες να αποκαλυφθεί η αλήθεια, κάτι που δεν είχε διαπιστώσει στο παρελθόν». Δήλωσε, επίσης, ότι «αν η επόμενη κυβέρνηση αφήσει (τους εισαγγελείς) να εργαστούν, θα τα καταφέρουμε». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση, «δεσμεύεται ότι όλα θα έρθουν στο φως» και τίθεται το ερώτημα αν μπορεί να πει το ίδιο «η Ν.Δ. του κ. Μεΐμαράκη». 

Ο κ. Φαλτσιανί αναφερόμενος στην πολύωρη κατάθεση στους Έλληνες εισαγγελείς, δήλωσε στην ΕΡΤ.

«Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ήταν νευρικοί και πόσο δύσκολο ήταν για εκείνους απλώς να βρίσκονται εδώ, στο Παρίσι, σήμερα. Όποτε ήθελα απλώς να τους ευχαριστήσω πολύ, επειδή ό,τι έκαναν ήταν πολύ θαρραλέο. Και βλέπω τις ίδιες σκέψεις, την ίδια προσπάθεια που είδα στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ήταν πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση Τσίπρα να προχωρήσει, αλλά και για τον εισαγγελέα», ανέφερε ο κ. Φαλτσιανί.

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες, να εμβαθύνουμε, όσον αφορά στους μηχανισμούς, και έτσι επισημάναμε νέους τρόπους, νέα στοιχεία, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν, να συνεχίσουν. Η μεγάλη ευκαιρία που είχαμε ήταν να παγιώσουμε σχέσεις με άλλους ερευνητές στο εξωτερικό, από διαφορετικές χώρες. Και ήδη συμφωνήσαμε πως αν η επόμενη κυβέρνηση τους αφήσει να εργαστούν, θα το κάνουμε», συνέχισε ο κ. Φαλτσιανί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή