Θα συνεχίσει ο στρατιωτικός ανεφοδιασμός της Συρίας δηλώνει ο Λαβρόφ

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 15:23
UPD:19:08
REUTERS/POOL

«Υπήρχε στρατιωτικός εφοδιασμός, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Συνοδεύεται αναπόφευκτα από ρώσους ειδικούς, που βοηθούν στην προσαρμογή του εξοπλισμού, στην εκπαίδευση του συριακού προσωπικού στη χρήση αυτού του οπλισμού», είπε ο Λαβρόφ.

A- A A+

Την πρόθεση της Ρωσίας να συνεχίσει τον στρατιωτικό εφοδιασμό της Συρίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Υπήρχε στρατιωτικός εφοδιασμός, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Συνοδεύεται αναπόφευκτα από ρώσους ειδικούς, που βοηθούν στην προσαρμογή του εξοπλισμού, στην εκπαίδευση του συριακού προσωπικού στη χρήση αυτού του οπλισμού», είπε ο κ. Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Μόσχα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα βοηθούσε τη συριακή κυβέρνηση όπως και τις αρχές του Ιράκ και άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν την απειλή της τρομοκρατίας.

Ο κ. Λαβρόφ είπε ακόμη πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που θα μεταβεί αργότερα αυτό τον μήνα στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στην ομιλία του ενώπιον της συνέλευσης θα αναφερθεί στο θέμα της Συρίας, στη σύγκρουση στην Ουκρανία, στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

«(Ο Πούτιν) θα μιλήσει για ειδικά θέματα, όπως η Συρία, η κρίση στην Ουκρανία. Όλες αυτές οι κρίσεις προκύπτουν από συστηματικά προβλήματα που αφορούν τις προσπάθειες να παγώσει η διαδικασία σχηματισμού ενός πολυκεντρικού κόσμου», ανέφερε ο κ. Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή