Αλβανία : Νικητές δηλώνουν στις εκλογές οι σοσιαλιστές

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2001 07:57
UPD:08:07
A- A A+

Στην Αλβανία το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, ανακοίνωσε ότι είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών, που διεξήχθησαν χθες ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι σοσιαλιστές ισχυρίζονται ότι καταλαμβάνουν 75 με 77 έδρες επί συνόλου 140 στη νέα Βουλή και με τους συμμάχους τους φθάνουν στις 85, επομένως εξασφαλίζουν την απαιτούμενη πλειοψηφία όχι μόνο για να σχηματίσουν κυβέρνηση, αλλά και για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, δεν αναμένονται νωρίτερα από την Τετάρτη, ενώ ο γενικός γραμματέας του σοσιαλιστικού κόμματος, Γκράμος Ρούτσι, απηύθυνε πρόταση συνεργασίας στην αντιπολίτευση, για τη σταθερότητα της Αλβανίας, την ανάπτυξη και την ενσωμάτωσή της στην Ευρώπη.

Ο ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα, συνεχίζει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ενώ αξιωματούχος του, υποστήριξε ότι ο χθεσινός δεύτερος γύρος των εκλογών διεξήχθη μέσα σε κλίμα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας και δεν διευκρίνισε, εάν η αντιπολίτευση αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή