Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στο «Desde Allá» του Λορέντζο Βίγκας

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 21:34
UPD:23:01
REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Λορέντζο Βίγκας κρατά το βραβείο του Χρυσού Λέοντα κατά την τελετή λήξης του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

A- A A+

Το 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με την τελετή λήξης, η οποία είχε μεγάλο θριαμβευτή τον πρωτοεμφανιζόμενο Λορέντζο Βίγκας από τη Βενεζουέλα που απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα της διοργάνωσης για την ταινία  «Desde Allá» (From Afar).

Η ταινία, που αφηγείται την ιστορία της συνάντησης ενός πενηντάρη με έναν έφηβο, καταχειροκροτήθηκε την Πέμπτη, στην προβολή της για τους εκπροσώπους του Τύπου, και ήταν μεταξύ των μεγάλων φαβορί για το πρώτο βραβείο.

ALEXANDRA BAS

Σκηνή από την ταινία «Desde Allá» (From Afar).

Στην υπόθεση της δημιουργίας του Βίγκας, ένας άνδρας κυκλοφορεί στους δρόμους του Καράκας αναζητώντας νέους τους οποίους πηγαίνει στο διαμέρισμά του, όπου τους πληρώνει για να είναι ημίγυμνοι. Κάποια στιγμή, ένα από τα νεαρά αγόρια τον χτυπάει και του κλέβει χρήματα, όμως για κάποιον λόγο επιστρέφει και τότε οι δυο τους ξεκινούν μια περίεργη σχέση, κάτι ανάμεσα σε σχέση πατέρα - γιου και σε δεσμό ενός γκέι ζευγαριού.

Καλύτερος σκηνοθέτης αναδείχτηκε ο Αργεντινός Πάμπλο Τραπέρο για την εξαιρετική ταινία «El Clan», ενώ ο Αργυρός Λέοντας πήγε στους Αμερικανούς Τσάρλι Κάουφμαν και Ντιουκ Τζόνσον για την «Anomalisa», στους συντελεστές της οποίας συγκαταλέγεται και ο Έλληνας executive producer Νίκος Σταματόπουλος, τον οποίο ευχαρίστησε κατά τη διάρκεια της βράβευσης ο Κάουφμαν.

Η Βαλέρια Γκολίνο τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία «Per Amor Vostro».

Η 49χρονη Ιταλίδα ηθοποιός Βαλέρια Γκολίνο τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία «Per Amor Vostro» του Τζιουζέπε Μ. Γκαουντίνο ενώ ο Έιμπραχαμ Ατά από την Γκάνα κέρδισε το βραβείο καλύτερου νέου ηθοποιού, για την ερμηνεία του στο «Beasts of No Nation» του Κάρι Φουκουνάγκα.

JEROME PREBOIS

Ο Φαμπρίς Λουκινί σε σκηνή της ταινίας «L' Hermine».

Τέλος, η ταινία «L' Hermine» του Κριστιάν Βινσέντ απέσπασε δύο βραβεία, για καλύτερο σενάριο και καλύτερου ηθοποιού - για την ερμηνεία του 63χρονου Γάλλου Φαμπρίς Λουκινί.
 

Τα βραβεία

Χρυσός Λέοντας
«Desde Allá» (From Afar) του Λορέντζο Βίγκας

Βραβείο Σκηνοθεσίας
Πάμπλο Τραπέρο για το «El Clan»

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής
«Anomalisa» του Τσάρλι Κάουφμαν και του Ντιούκ Τζόνσον

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας
Βαλέρια Γκολίνο για το «Per Amor Vostro» του Τζιουζέπε Μ. Γκαουντίνο

Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας
Φαμπρίς Λουκινί για το «L' Hermine»

Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι
Έιμπραχαμ Ατά για το «Beasts of No Nation» του Κάρι Φουκουνάγκα

Βραβείο Σεναρίου
Κριστιάν Βινσέντ για το «L' Hermine»

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής
«Abluka» (Frenzy) του Εμίν Αλπέρ.

[email protected]

 

Προτεινόμενα για εσάς