Ν. Κοτζιάς: Να μην παρουσιάζει ο κ. Μολυβιάτης δική του διαρροή ως κύκλους του ΥΠΕΞ

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 18:40
UPD:18:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤOY

«Σε απλά ελληνικά», καταλήγει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, «συμπράττουμε και στηρίζουμε το ψήφισμα που θα προκύψει ανεξάρτητα απόψεων και πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων που συνδέονταν με συμφέροντα δανειστών» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Δεν πράττει καλώς ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών να παρουσιάζει δική του διαρροή ως ανακοίνωση κύκλων του Υπουργείου Εξωτερικών» ανταπαντά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με ανακοίνωσή του, στα σχόλια διπλωματικών κύκλων που απάντησαν στις επικρίσεις του για το θέμα της αποχής της Ελλάδας στο ψήφισμα του ΟΗΕ για τα χρέη των κρατών.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών «όφειλε να έχει προηγούμενα ενημερωθεί για τις συχνότατες προφορικές οδηγίες, κατά διαστήματα και καθημερινές, που είχε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, επί του ζητήματος του χρέους και της συμμετοχής της Ελλάδας στην ομάδα των 77».

«Ακόμα δε περισσότερο, όφειλε να αναζητήσει τα γραπτά τηλεγραφήματα-οδηγίες επί του θέματος» προσθέτει ο κ. Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς σημειώνει ότι «παραδειγματικά υπενθυμίζεται στον κ. υπουργό, εξαιρετικά επείγον τηλεγράφημα - οδηγία στις 19.6.2015 μόλις διαμορφώθηκε το ψήφισμα για το χρέος, στο οποίο υπογράμμιζε ο τότε υπουργός Εξωτερικών ότι ως προς το ”διανεμηθέν σχέδιο απόφασης με θέμα ‘Αρχές για διαδικασία αναδιάρθρωσης δημοσίου χρέους' παρακαλώ όπως υποστηρίξετε ενεργά προσπάθειες δημιουργίας εν θέματι πολυμερούς νομικού πλαισίου” δηλαδή ψηφίσματος. Συνέχιζε δε το τηλεγράφημα, ”Τούτο ανεξαρτήτως προηγούμενης ελληνικής στάσης και υπό το φως σύντονης προσπάθειας κυβέρνησης για αναδιάρθρωση χρέους,... που επιτρέψει αναπτυξιακή ανασυγκρότηση χώρας”. Υπογραφή ”Κοτζιάς” και τρεις σελίδες με αναλυτική στήριξη οδηγίας».

«Σε απλά ελληνικά», καταλήγει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, «συμπράττουμε και στηρίζουμε το ψήφισμα που θα προκύψει ανεξάρτητα απόψεων και πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων που συνδέονταν με συμφέροντα δανειστών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή