Συντονισμό με τις ΗΠΑ για αποφυγή «ατυχημάτων» στη Συρία επιθυμεί η Ρωσία

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 15:33
UPD:15:37
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι χρειάζεται συντονισμός ανάμεσα στον στρατό της Ρωσίας και στο Πεντάγωνο ώστε να αποφευχθούν «ακούσια περιστατικά» γύρω από τη Συρία, όπου και οι δύο χώρες έχουν στρατιωτική παρουσία.

Ο κ. Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει όπλα στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ για να βοηθήσει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις να πολεμήσουν τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ρωσία πραγματοποιεί στρατιωτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο, τα οποία και συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.

Σημείωσε εξάλλου ότι το Πεντάγωνο ανέστειλε την επιχειρησιακή συνεργασία με τον ρωσικό στρατό, αλλά αυτή θα πρέπει να επαναληφθεί αφού τόσο ο στρατός των ΗΠΑ όσο και οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας διεξάγουν επιχειρήσεις μέσα και γύρω από τη Συρία.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε εξάλλου ότι για τη Γερμανία θα ήταν καλοδεχούμενη μια μεγαλύτερη δέσμευση της Ρωσίας στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Νομίζω ότι θα καλωσορίζαμε τη Ρωσική Ομοσπονδία και τον Ρώσο πρόεδρο στην ανάληψη ενεργού εμπλοκής στον πόλεμο εναντίον του ISIS, δεδομένων των κινδύνων που προκαλούνται από την ισλαμική τρομοκρατία», δήλωσε ο Σέφερ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή