Απάντηση Αλ. Κουλούρη στη Ζ. Κωνσταντοπούλου για τους συμβασιούχους της Βουλής

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 13:41
UPD:14:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κ. Κουλούρη σε επιστολή της η κ. Κωνσταντοπούλου «κάνει συνεχώς λόγο για προβοκάτσια, την οποία με κατηγορεί ότι υποκινώ, προσβάλλοντας έτσι τον αγώνα περισσότερων από 30 απλήρωτων συμβασιούχων, τους οποίους η ίδια κατέστησε ομήρους».

A- A A+

Για «υποκρισία και λάσπη» κατηγορεί την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η δημοσιογράφος Αλεξία Κουλούρη κάνοντας λόγο για αναφορές στο πρόσωπό της με «ανοίκειο, προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και χρησιμοποιώντας εκφράσεις, που δεν συνάδουν με το θεσμικό της ρόλο».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κ. Κουλούρη σε επιστολή της η κ. Κωνσταντοπούλου «κάνει συνεχώς λόγο για προβοκάτσια, την οποία με κατηγορεί ότι υποκινώ, προσβάλλοντας έτσι τον αγώνα περισσότερων από 30 απλήρωτων συμβασιούχων, τους οποίους η ίδια κατέστησε ομήρους».

Σχολιάζει δε ότι η «μόνη αλήθεια όμως είναι, ότι πίσω από εμένα, προσπαθεί να κρύψει τις προσωπικές της ευθύνες, για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει στη Βουλή, προφανώς υπερεκτιμώντας τη δύναμη-εξουσία- που απορρέει από το θεσμικό της ρόλο και υποτιμώντας την εύλογη αντίδραση των συμβασιούχων, που αγωνίζονται για την εργασία και την αξιοπρέπειά τους και όχι για δήθεν προνόμια».

«Η κ. Κωνσταντοπούλου όμως θα πρέπει να μάθει στη ζωή της, ότι οι αγώνες δεν αποτελούν δικαίωμα, μόνο όσων εκείνη υποστηρίζει.

Αν και απέφυγα συνειδητά τις εντάσεις, σεβόμενη την προεκλογική περίοδο, δυστυχώς δέχομαι δημοσίως προσωπική επίθεση για πολλοστή φορά. Φαίνεται πως η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής, θεωρεί ότι μπορεί να με πλήξει ηθικά και επαγγελματικά, λέγοντας ότι έχω πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης, λόγω της οικογενειακής μου κατάστασης.

Την ίδια στιγμή προβάλλει εαυτόν ως θύμα, κάθε φορά που άλλοι την συσχετίζουν με την οικογενειοκρατία» αναφέρει η κ. Κουλούρη.

Μάλιστα, στην επιστολή της αναφέρει «φθάνει όμως πια η υποκρισία και η λάσπη κ. Κωνσταντοπούλου».

Οξύνοντας την κριτική της τονίζει ότι «ο παλαιοκομματισμός και ο ρεβανσισμός, δυστυχώς βρίσκουν την απόλυτη έκφραση τους στο πρόσωπό σας».

Υπογραμμίζει δε ότι την καθιστά υπεύθυνη «για οτιδήποτε συμβεί σε εμένα ή στην οικογένεια μου, εξαιτίας της ανήθικης στοχοποίησης που υφίσταμαι από εσάς».

Υπογράφει, τέλος, «με βαθιά θλίψη και απεριόριστη απογοήτευση».

Στην επιστολή της η κ. Αλεξία Κουλούρη παραθέτει δύο βίντεο με τοποθετήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου όπου η πρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο, σε συνέντευξη στο Star κεντρικής Ελλάδας, ότι «προσπάθησα να εξυγιανθεί η διοικητική και οικονομική διαχείριση της Βουλής, προσκρούοντας σε εμπόδια και κυκλώματα. Για τις επιθέσεις που δέχθηκα αρκεί να σας πω ότι λαμβανομένης υπ' όψιν της πηγής που προέρχονται και της διαπλοκής τα θεωρώ όλα αυτά τιμή μου. Ο λόγος των επιθέσεων είναι ότι ενοχλεί η επιμονή μου να υπάρξει διαφάνεια».

Παραθέτει ακόμα απόσπασμα συνέντευξης της κ. Κωνσταντοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ όπου η πρόεδρος κάνει λόγο για «ανηλεή στοχοποίηση, ευθέως συνδεδεμένη επειδή δεν αποδέχτηκα να κάνω χατίρια και εξυπηρετήσεις. Για το κανάλι της βουλής πρέπει να ειπωθεί ότι αυτό το εργαλείο ήταν από απενεργοποιημένο έως υποταγμένο σε προσωπικές στρατηγικές. Πρέπει να έχω υπάρξει η μόνη που δεν έκανα παρέμβαση, διόριζαν αθρόα όλοι οι προκάτοχοί μου. Το κανάλι δαπανούσε ασύλληπτα ποσά για ασύλληπτα αντικείμενα σε αυτή την περίοδο έχει δαπανήσει ελάχιστα από τις προηγούμενες χρονιές.
Υπήρξα η μόνη πρόεδρος που είπα ότι ορισμένου χρόνου επί 15ετία δεν νοείται. Δεν νοείται να υπάρχουν άνθρωποι φαντάσματα, αργόμισθοι και να πληρώνονται. Υπάρχει η αντίληψη ότι κάποιοι μπορούν να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη παριστάνοντας τους δημοσιογράφους της Βουλής. Η κ. Κουλούρη προΐσταται αυτής της υπόθεσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή