Στον Εισαγγελέα Εφετών ο φάκελος με την «εγκληματική οργάνωση»

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 13:01
UPD:13:03
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Μετά από 5 μήνες ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία για την εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Στα χέρια των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών βρίσκονται, πλέον, όλες οι καταθέσεις για την υπόθεση που ξεκίνησε να απασχολεί τη δικαιοσύνη πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο φάκελος συμπληρώθηκε με τις ένορκες καταθέσεις που απέστειλαν πριν από μερικά 24ωρα ο Φερνάντο Σάντος και ο βοηθός του Ρικάρντο Σάντος για τον αγώνα, Ολυμπιακός-Ατρόμητος (2-1, περίοδος 2014/2015), μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στην Πορτογαλία.

 Έως τα μέσα του επόμενου μήνα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης θα αποστείλει τον φάκελο της υπόθεσης που ξεκίνησε με 16 κατηγορούμενους και έχει φτάσει τους 34, στον εισαγγελέα εφετών. Ο τελευταίος αφού τον μελετήσει θα εισηγηθεί για το ποιοι θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη στο συμβούλιο Εφετών και ποιοι όχι.

Το έργο του ειδικού ανακριτή, πάντως, δεν τελείωσε εδώ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα θα πιάσει και πάλι δουλειά για υπόθεση που αφορά το ποδόσφαιρο κι έχει να κάνει με την «κάρτα υγείας» της ΕΠΟ. Από το γραφείο του κου Ανδρεάδη θα περάσουν οι 23 κατηγορούμενοι (πρώην και νυν μέλη της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας από την περίοδο 2005-2011), στους οποίους θα απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Σαρρής, καθώς και ο νυν διοικητικός ηγέτης της Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης.

Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων: απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις