Επικρίσεις κατά Μέρκελ για το προσφυγικό από τη συντηρητική Δεξιά της Βαυαρίας

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 12:18
UPD:12:23
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Μέλη του CSU, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ, επέκριναν με σκληρά λόγια την πολιτική που ακολουθεί η τελευταία στο θέμα των προσφύγων. Στη φωτογραφία, η καγκελάριος της Γερμανίας φωτογραφίζεται με Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες.

A- A A+

Η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών θα έχει «καταστροφικά επακόλουθα» για τη χώρα, καταγγέλλουν μέλη των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Μέλη του CSU, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, επέκριναν με σκληρά λόγια την πολιτική που ακολουθεί η τελευταία στο θέμα των προσφύγων.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χανς- Πέτερ Φρίντριχ χαρακτήρισε τo γεγονός ότι επετράπη να εισέλθουν στη Γερμανία ανεξέλεγκτα πρόσφυγες από την Ουγγαρία «παραδειγματικό πολιτικό λάθος» μιλώντας στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse.

Αυτό θα έχει «καταστροφικά επακόλουθα», επεσήμανε ο ίδιος. Είναι «εντελώς ανεύθυνο το γεγονός ότι χιλιάδες πρόσφυγες που δεν έχουν ελεγχθεί και καταγραφεί εισβάλλουν στη χώρα μας, ενώ μπορούμε μόνο κατά προσέγγιση να εκτιμήσουμε πόσοι εξ αυτών είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ή ισλαμιστές», τόνισε ο κ. Φρίντριχ.

Και ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ επέκρινε την απόφαση της Μέρκελ. «Η απόφαση της καγκελαρίου να ανοίξει βραχυπρόθεσμα τα σύνορα και να δεχθούμε όλους τους Σύρους πρόσφυγες θεωρήθηκε εξαίρεση. Αυτή η εξαίρεση όμως κινδυνεύει τώρα να γίνει κανόνας», δήλωσε ο κ. Σέντερ στην εφημερίδα Muncher Merkur.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το CSU εξεπλάγη από την απόφαση της κ. Μέρκελ. «Θα θεωρούσαμε καλύτερο να συζητά κανείς για τόσο σοβαρά ζητήματα», ανέφερε.

To CSU κινείται παραδοσιακά σε συντηρητικότερες θέσεις σε σχέση με τους Χριστιανοδημοκράτες της υπόλοιπης Γερμανίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή