Ν. Κορέα: Μαινόμενος Ντικ Τσέϊνι

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 11:12
A- A A+

Aπό τη Νότια Κορέα την οποία επισκέπτεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Απω Ανατολή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους καταφέρθηκε εναντίον όσων κατηγορούν την κυβέρνησή του για εσκεμμένη παραπλάνηση του αμερικανικού λαού και του Κογκρέσου, όσον αφορά τα στοιχεία για τη δικαιολόγηση της επέμβασης στο Ιράκ.

Δριμεία επίθεση κατά των επικριτών της κυβέρνησης για τη δικαιολόγηση του πολέμου στο Ιράκ από τον κ. Τσέινι.

Χαρακτηριστικά έκανε λόγο για «ανεύθυνες κατηγορίες».

Στο ίδιο πνεύμα είχαν κινηθεί λίγες ώρες νωρίτερα και οι αυστηρότατες δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου, Ντικ Τσέϊνι.

Ο κ. Τσέϊνι, είπε, ότι ο ισχυρισμός κάποιων γερουσιαστών ότι ο πρόεδρος ή οποιοδήποτε μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης ηθελημένα παραπλάνησε τον αμερικανικό λαό, είναι «μία από τις πιο ποταπές και αξιοκατάκριτες κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί ποτέ».

«Προέρχονται από καιροσκόπους, κυνικούς και κακοήθεις ψεύτες που επιδιώκουν πολιτικά οφέλη», συμπλήρωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Αμεση ήταν η απάντηση των Δημοκρατικών γερουσιαστών, δια στόματος Τζων Κέρι, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να ονομάσει κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο λιγότερο αξιόπιστο από τον κ. Τσέϊνι.

Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι ως «αρχιτέκτονας» του πολέμου στο Ιράκ, ο κ. Τσέϊνι ήταν φυσικό να βρεθεί στο στόχαστρο επικριτών, όπως και να απαντήσει. Ωστόσο, αίσθηση έχει προκαλέσει η οξύτητα των χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε.

ΠΗΓΗ: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή