Σε Πρίστινα και Βελιγράδι η άτυπη Τρόικα για τη Συνεργασία στη ΝΑ Ευρώπη

Για το ζήτημα του τελικού καθεστώτος του Κοσόβου
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 14:19
A- A A+

Επίσκεψη στην Πρίστινα και το Βελιγράδι αναμένεται να πραγματοποιήσει η άτυπη Τρόικα για τη Συνεργασία στη ΝΑ Ευρώπη -αποτελείται από τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη και τους ομολόγους του της Ρουμανίας και της Κροατίας- στο αμέσως προσεχές διάστημα και πιθανόν στις 6 και 7 Δεκεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνοντας πως σκοπός της επίσκεψης είναι να καταγραφεί το ενδιαφέρον των γειτονικών χωρών για το κρίσιμο θέμα του τελικού καθεστώτος του Κοσόβου, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση όλων των μερών για το ζήτημα.

Η σταθερότητα της περιοχής, υπογράμμισε ο κ.Κουμουτσάκος, είναι το πρώτο μέλημα και η επίτευξη της σταθερότητας δεν μπορεί και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να έχει ως τίμημα την αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Όπως επισήμανε, το απαραβίαστο των συνόρων και η επίτευξη της σταθερότητας είναι δύο αρχές απόλυτα συναρθρωμένες και σταθερές για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό, στις 19 Νοεμβρίου -έπειτα από ελληνική πρωτοβουλία- θα διοργανωθεί στην Αθήνα συνέδριο για το θέμα της γρίππης των πουλερικών, στο πλαίσιο της διαβαλκανικής συνεργασίας και σε συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με το υπουργείο Υγείας.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τη Ρωσία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία, την Κύπρο, το Αζερμπαιτζάν, την Αρμενία, διεθνείς οργανισμούς, καθώς και ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. Μάριος Κυπριανού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή