Νέα δολοφονία εργαζόμενου στα ΜΜΕ μέσα σε 24 ώρες στο Πακιστάν

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 17:08
UPD:17:13
REUTERS/AKHTAR SOOMRO

Σφαίρες διακρίνονται στο βαν από την ένοπλη επίθεση εναντίον δημοσιογράφου, εργαζόμενου στο κανάλι Geo News. Το Πακιστάν θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους δημοσιογράφους και το 2014 αναφέρθηκαν 14 δολοφονίες.

A- A A+

Ένοπλοι σκότωσαν δημοσιογράφο στο Πακιστάν, λιγότερες από 24 ώρες αφότου τεχνικός μεγάλου ιδιωτικού καναλιού σκοτώθηκε σε παρόμοια επίθεση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες σημειώθηκαν στο Καράτσι ή εάν συνδέονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάλυκες οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο τεχνικός ταιριάζουν με εκείνους που είχαν βρεθεί στις πρόσφατες δολοφονίες τεσσάρων αστυνομικών.

«Οι δημοσιογράφοι μπαίνουν συνεχώς στο στόχαστρο», είπε ο Αμίν Γιούσαφ, της Ομοσπονδιακής Ένωσης Δημοσιογράφων του Πακιστάν. «Είναι καιρός να κάνουν κάτι οι αρχές αντί να μένουν στα λόγια», πρόσθεσε.

Το Πακιστάν θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους δημοσιογράφους και το 2014 αναφέρθηκαν 14 δολοφονίες.

Ο δημοσιογράφος Άφταμπ Άλαμ κατευθυνόταν σε σχολείο για να παραλάβει τα παιδιά του όταν δέχτηκε την επίθεση. «Βγαίνοντας από το σπίτι του, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανάκια τον πυροβόλησαν και κατόπιν διέφυγαν», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Φερόζ Σαχ.

Ο Άλαμ παλαιότερα κάλυπτε το επιχειρηματικό ρεπορτάζ για το τηλεοπτικό κανάλι Geo News, αλλά αυτήν την περίοδο ήταν άνεργος.

Την Τρίτη, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Άρσαντ Άλι Τζαφέρι, τεχνικό που εργαζόταν στο ίδιο κανάλι. Πριν από περίπου έναν χρόνο είχε γίνει και μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ενός από τους γνωστότερους παρουσιαστές του Geo News, Χαμίντ Μιρ, η οικογένεια του οποίου επέρριψε την ευθύνη στις πανίσχυρες υπηρεσίες Πληροφοριών του Πακιστάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή