ΗΠΑ: Έκθεση για την Hello Kitty που έγινε σαραντάρα

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 11:55
UPD:12:00
Japanese American National Museum
A- A A+

Τα σαράντα της χρόνια έκλεισε τη φετινή η χρονιά η Hello Kitty και συνεχίζει να «κατακτά» τον κόσμο.

Ο διάσημος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1975 στην Ιαπωνία, έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για σχεδιαστές μόδας, εκθέσεις, αλλά και για… θεματικά εστιατόρια.

Για να γιορτάσει τα 40 χρόνια της γάτας, που προωθείται ως σύμβολο φιλίας και ευτυχίας, το μουσείο του Σιάτλ EMP φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση για τη μυστακοφόρο σούπερ σταρ που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ.

«Hello! Exploring the Supercute World of Hello Kitty», είναι ο τίτλος της έκθεσης, η οποία ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 14 Νοεμβρίου.

EMPMUSEUM

Play Date του Gary Baseman (2014).

Περισσότερα από 600 εκθέματα από το αρχείο της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της Hello Kitty, Sanrio, αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης για θαυμαστές της.

Ανάμεσα στα εκθέματα θα βρίσκονται και δεκάδες κούκλες, τηλέφωνα με καντράν, λούτρινες γάτες, το «Hello Kitty» φόρεμα της Lady Gaga, καθώς και το ρομπότ Hello Kitty που μιλάει.

Παράλληλα θα εκτίθενται και 40 έργα καλλιτεχνών, που εμπνεύστηκαν από τη Hello Kitty, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή