ΥΠΕΞ: Καμία δυσφορία για τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών προς Συρία

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 12:35
UPD:12:36
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Απορρίπτει η Αθήνα τα περί δυσφορίας των ΗΠΑ για την απόφασή της να χορηγήσει άδεια υπερπτήσης του ελληνικού εναέριου χώρου σε ρωσικά αεροσκάφη με προορισμό τη Συρία. 

«Όχι μόνον δεν εξεφράσθη δυσφορία ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό σχόλιο προς την ελληνική κυβέρνηση, από οιαδήποτε πλευρά, σχετικά με το ζήτημα χορήγησης άδειας υπέρπτησης του ελληνικού εναερίου χώρου, αλλά, αντιθέτως, εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως οι χειρισμοί της Ελλάδας στο θέμα αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας.

Η δήλωση έγινε με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα να ζήτησε από την κυβέρνηση να μην επιτρέψει στον ελληνικό εναέριο χώρο πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών που έχουν προορισμό τη Συρία. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είναι η σημαντικότερη σύμμαχος του καθεστώτος Άσαντ από την έναρξη της αντικυβερνητικής εξέγερσης τον Μάρτιο του 2011. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ στηρίζουν εμπράκτως τη συριακή αντιπολίτευση. 

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι εικασίες για αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία. Σήμερα, μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι οι εμπειρογνώμονες του στρατού βρέθηκαν στη χώρα και βοήθησαν στις παραδόσεις ρωσικών όπλων, τα οποία -σύμφωνα με τη Μόσχα- αποτελούν προμήθειες με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή