Μεταλλωρύχοι έστησαν σκηνές έξω από το ΥΠΑΠΕΝ

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 09:41
UPD:12:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, στη Μεσογείων.

A- A A+

Σκηνές έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη Μεσογείων, έστησαν νωρίς το πρωί περίπου 40 εργαζόμενοι από τα μεταλλεία Χαλκιδικής, με βασικό αίτημα να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται.

Τετραμελής επιτροπή των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ιωάννη Γκόλια, και τον αναπληρωτή υπουργό, Κ. Μουσουρούλη.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κομβικό σημείο των εξελίξεων στην υπόθεση της επαναλειτουργίας των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της «Ελληνικός Χρυσός» είναι η εκδίκαση της νέας προσφυγής στο ΣτΕ, που υπέβαλε η εταιρεία  αλλά και οι εργαζόμενοι, ζητώντας ακύρωση της απόφασης του τέως υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη. Αυτό επεσήμανε από την πλευρά της και η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ.

Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι δηλώνουν την πρόθεσή τους να παραμείνουν έξω από το υπουργείο, εν αναμονή της ακροματικής διαδικασίας ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ που έχει οριστεί για το πρωί (09.30) της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου. Η κανονική δικάσιμος για τις αιτήσεις ακυρώσεως έχει οριστεί για τις 2 Οκτωβρίου.

Nα σημειωθεί ότι για την υπόθεση των μεταλλείων έχει εκδοθεί σειρά αποφάσεων του ΣτΕ, με τις οποίες επιβεβαιώνεται η εγκυρότητα της επένδυσης συνολικά ως ενιαίο έργο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή