Η Βουλή τίμησε το Πολυτεχνείο

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 17:47
A- A A+

Με ενός λεπτού σιγή, και με ομιλίες των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των κομμάτων, τιμήθηκε από την εθνική αντιπροσωπεία η 32η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

«Καθώς σήμερα εορτάζουμε ειρηνικά την επέτειο του Πολυτεχνείου, το βλέμμα μας στρέφεται με ανησυχία προς τον κόσμο που ταράσσεται από συγκρούσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις, και προς την Κύπρο, που εξακολουθεί να πληρώνει το τίμημα του διχασμού», σημείωσε στην ομιλία της η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, και επισήμανε ότι θα ήταν λάθος «να επαναπαυόμαστε, και να πιστεύουμε πως η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει ποτέ και από τίποτα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας τόνισε ότι οι ήρωες του Πολυτεχνείου μίλησαν ως εκφραστές του αιώνιου φρονήματος και της αιώνιας προτίμησης του Ελληνα προς την ελευθερία, προς την άρνηση κάθε τυραννίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης αναφέρθηκε στην «αλήθεια» του Πολυτεχνείου, «πως άξια του ανθρώπου ζωή είναι η περήφανη ζωή, αυτή που είναι ολόρθη και αξιοπρεπής. Οχι η σκυφτή και η ταπεινωμένη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ επισήμανε ότι «σ’ αυτή την αντιδικτατορική μάχη του λαού μας το κόμμα μας συνέβαλε με την πολιτική του, τις παράνομες οργανώσεις του, τη νεολαία του, την ΚΝΕ που ιδρύθηκε το 1968 σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας, την αντιδικτατορική ΕΦΕΕ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος θύμισε ότι «αυτά τα νέα παιδιά ήρθαν σε σύγκρουση με την εξουσία της χούντας, την παντοδύναμη, της αμερικανοκρατίας, αλλά την ίδια στιγμή δεν υπάκουσαν στις συμβουλές του προδικτατορικού πολιτικού κόσμου: ήταν απείθαρχοι ακόμα και στις συμβουλές των μεγάλων οργανωμένων αριστερών δυνάμεων στη χώρα μας».

Τέλος, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ενστερνίστηκε και δεν ταυτίστηκε ποτέ με το σκληρό και ανελεύθερο καθεστώς.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή