Με ενστάσεις άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 13:45
UPD:14:17
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά τη συνεδρίαση, υπήρχαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης.

A- A A+

Να απορριφθούν ως απαράδεκτες οι περισσότερες από τις ενστάσεις ακυρότητας της προδικασίας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εισηγήθηκε η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, επισημαίνοντας ότι έχει αποφανθεί σχετικά το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Κατά τη συνεδρίαση, υπήρχαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι υπεράσπισης αντέδρασαν στα όσα ανέφερε η πολιτική αγωγή, υποστηρίζοντας πως δεν παρίσταται και δεν μπορεί να τοποθετηθεί για ζητήματα που αφορούν στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.

Την έντονη αντίδραση της προέδρου προκάλεσε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, που έκανε λόγο για ανοχή του δικαστηρίου αναφορικά με την πολιτική αγωγή.

Αναφερόμενος στην εισαγγελική πρόταση, ο συνήγορος υποστήριξε ότι η ένσταση για το τεκμήριο αθωότητας δεν έχει κριθεί, προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε να είχε μελετηθεί προσεκτικότερα το βούλευμα και λόγω του θορύβου που προκλήθηκε για την προδικασία και τις δραστηριότητες της εισαγγελικής αρχής.»

Λίγο πριν τη διακοπή της δίκης, συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση και να οριστεί νέα δικάσιμος, καθώς έξι από αυτούς είναι υποψήφιοι βουλευτές και θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις εθνικές εκλογές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Παγορόπουλος αναφερόμενος στην επόμενη συνεδρίαση υποστήριξε πως το δικαστήριο πρέπει να διακόψει την επόμενη των εκλογών καθώς «η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που βρίσκεται κατηγορούμενο ενώ όλα τα άλλα πολιτεύονται ελεύθερα».

Κατά την εισήγησή της η Εισαγγελέας υποστήριξε ότι «κάθε κατηγορούμενος έχει από δύο και τρεις συνηγόρους, θα μπορούσε να αναπληρωθεί. Αν όχι στις 11, τότε η συνεδρίαση να γίνει στις 14».

Το δικαστήριο τελικά διέκοψε για τις 14 Σεπτεμβρίου. 

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή