Ευρωμπάσκετ 2015: Νίκες για Βοσνία και Λετονία

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 21:29
UPD:21:35
EPA/JNIS LAIANS

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Τσεχία - Λετονία.

A- A A+

Την πρώτη νίκη της πανηγύρισε απόψε η Βοσνία/Ερζεγοβίνη στον 1ο όμιλο, στο Μονπελιέ της Γαλλίας, καθώς επικράτησε στην παράταση του Ισραήλ με 86-84, με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται 75-75.

Οι Βόσνιοι συντήρησαν με αυτή την επιτυχία τις ελπίδες πρόκρισης στη β΄ φάση της διοργάνωσης, προς μεγάλη απογοήτευση του NBAer των Ισραηλινών, Όμρι Κάσπι, ο οποίος είχε 29 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από τους νικητές, που υποχρέωσαν το Ισραήλ στην πρώτη ήττα ύστερα από δύο συνεχείς νίκες, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκόρντιτς με 22 πόντους, αλλά ο Κικάνοβιτς υπήρξε ο ήρωας της συνάντησης, σκοράροντας 17 πόντους αλλά με δύο "μεγάλα" σουτ, το πρώτο εκ των οποίων ήταν το τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση και το δεύτερο το λέι απ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. 

Σημαντική νίκη, τη δεύτερη σε τρεις αγώνες, σημείωσε και η Λετονία επί της Τσεχίας με 72-65, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, που φιλοξενείται στη Ρίγα, υποχρεώνοντας την αντίπαλό της στην πρώτη ήττα της.

Ο Γιάνις Μπλουμς είχε 14 πόντους και 4 ριμπάουντ για τους Λετονούς, σε έναν όμιλο που "ανακατεύτηκε" μετά τη νίκη τους μιας και ισοβαθμούν στην κορυφή, με 2-1 νίκες, Λετονία, Λιθουανία, Τσεχία και Βέλγιο!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις