Multimedia

Ο Γολγοθάς των προσφύγων προς την Ευρώπη

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 13:53

Η φωτογραφία ενός μικρού παιδιού, το πτώμα του οποίου εκβράστηκε χθες σε παραλία σε ένα από τα γνωστότερα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας, έφερε με τον πιο δραματικό τρόπο ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, που το τελευταίο διάστημα, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Μια κρίση, που σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φεντερίκο Φόσι, πυροδοτήθηκε από εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο από πολέμους, συγκρούσεις και διώξεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 28 Αυγούστου η Ύπατη Αρμοστεία, οι πρόσφυγες και μετανάστες που διέσχισαν τη Μεσόγειο φέτος υπερβαίνουν τις 300.000, με 200.000 από αυτούς να φτάνουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2014, οπότε υπολογίζεται ότι 219.000 άνθρωποι διέσχισαν τη Μεσόγειο σε όλη τη διάρκεια του έτους. Σε 2.500 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη εντός του 2015.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών, το οποίο συγκλήθηκε κατεπειγόντως την 14η Σεπτεμβρίου. Η Ε.Ε. επιδιώκει την άμεση κατανομή 120.000 μεταναστών από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία στις χώρες - μέλη της, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, ενώ προβλέπεται και η επιβολή προστίμου στις χώρες που αρνούνται να δεχθούν αιτούντες άσυλο. Ωστόσο, η δυσκολία να συμφωνηθεί μια κοινή πολιτική καταδείχθηκε ήδη από τον Ιούνιο, όταν μερικοί ηγέτες απέρριψαν οργισμένα την πρόταση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να δεχθούν δεσμευτικές ποσοστώσεις προκειμένου να μοιραστούν τους αιτούντες άσυλο.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Εκατοντάδες πρόσφυγες προσπαθούν να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ τις ώρες της ημέρας κατά τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά εντάσεις μεταξύ τους, λόγω του συνωστισμού.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Εκατοντάδες πρόσφυγες προσπαθούν να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ τις ώρες της ημέρας κατά τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά εντάσεις μεταξύ τους, λόγω του συνωστισμού.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Μια γυναίκα κάνει μπάνιο σε παραλία της Κω, ενώ πίσω της διακρίνεται σκάφος που μεταφέρει πρόσφυγες. 
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Μια γυναίκα κάνει μπάνιο σε παραλία της Κω, ενώ πίσω της διακρίνεται σκάφος που μεταφέρει πρόσφυγες. 

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Καλαί . Μετανάστες τρέχουν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλαί της Γαλλίας.
REUTERS / JUAN MEDINA

Μετανάστες τρέχουν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλαί της Γαλλίας.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Σκάφος με πρόσφυγες από τη Συρία φτάνει στην Κω.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Σκάφος με πρόσφυγες από τη Συρία φτάνει στην Κω.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Μετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν στην ουρά στο λιμάνι της Κω για να τους ελέγξουν τα χαρτιά προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν στην ουρά στο λιμάνι της Κω για να τους ελέγξουν τα χαρτιά προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Σικελία - Λιβύη. Πρόσφυγας στο πλοίο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το οποίο φτάνει σε λιμάνι της Σικελίας.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Πρόσφυγας στο πλοίο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το οποίο φτάνει σε λιμάνι της Σικελίας.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Ουγγαρία. Πρόσφυγες προσπαθούν να εισέλθουν σε τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης.
REUTERS / LASZLO BALOGH

Πρόσφυγες προσπαθούν να εισέλθουν σε τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Μια ομάδα προσφύγων περπατά σε χωράφι, λίγο έξω από την Ειδομένη. Προορισμός τους είναι τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Μια ομάδα προσφύγων περπατά σε χωράφι, λίγο έξω από την Ειδομένη. Προορισμός τους είναι τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Τουρκία. Η φωτογραφία ενός μικρού παιδιού, το πτώμα του οποίου εκβράστηκε σε παραλία σε ένα από τα γνωστότερα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας, έκανε τον γύρο των τηλεοπτικών καναλιών και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης σε όλον τον κόσμο, μετά τον πνιγμό τουλάχιστον 12 προσφύγων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Κω.
REUTERS / STRINGER/TURKEY

Η φωτογραφία ενός μικρού παιδιού, το πτώμα του οποίου εκβράστηκε σε παραλία σε ένα από τα γνωστότερα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας, έκανε τον γύρο των τηλεοπτικών καναλιών και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης σε όλον τον κόσμο, μετά τον πνιγμό τουλάχιστον 12 προσφύγων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Κω.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Αυστρία - φορτηγό. Μια ομάδα αστυνομικών ερευνά σταθμευμένο φορτηγό, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην Αυστρία, μέσα στο οποίο βρέθηκαν περισσότερα από 70 πτώματα προσφύγων. Οι πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.
REUTERS / HEINZ-PETER BADER

Μια ομάδα αστυνομικών ερευνά σταθμευμένο φορτηγό, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην Αυστρία, μέσα στο οποίο βρέθηκαν περισσότερα από 70 πτώματα προσφύγων. Οι πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Σύροι πρόσφυγες από το Κομπάνι βγάζουν μια φωτογραφία, κατά την άφιξή τους στη Μυτιλήνη.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Σύροι πρόσφυγες από το Κομπάνι βγάζουν μια φωτογραφία, κατά την άφιξή τους στη Μυτιλήνη.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Ένα παιδί αγκαλιάζεται με τη μητέρα του, έχοντας μόλις φτάσει με φουσκωτό σκάφος στην Κω.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ένα παιδί αγκαλιάζεται με τη μητέρα του, έχοντας μόλις φτάσει με φουσκωτό σκάφος στην Κω.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Λέσβος. Αφγανή παρηγορεί το παιδί της, λίγο μετά την άφιξή τους στη Μυτιλήνη.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Αφγανή παρηγορεί το παιδί της, λίγο μετά την άφιξή τους στη Μυτιλήνη.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Λιβύη. Ένας άνδρας από τη Λιβύη προσεύχεται, λίγα λεπτά μετά τη διάσωσή του, ανοιχτά της Λιβύης.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Ένας άνδρας από τη Λιβύη προσεύχεται, λίγα λεπτά μετά τη διάσωσή του, ανοιχτά της Λιβύης.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Ουγγαρία. Μια ομάδα προσφύγων στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας.
REUTERS / MARKO DJURICA

Μια ομάδα προσφύγων στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Ελαιώνας . Ένα κορίτσι χαμογελά καθώς παίζει με φίλους της στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στον Ελαιώνα.
REUTERS / STOYAN NENOV

Ένα κορίτσι χαμογελά καθώς παίζει με φίλους της στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στον Ελαιώνα.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Σύρος πρόσφυγας κολυμπά προς τις ακτές της Κω.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Σύρος πρόσφυγας κολυμπά προς τις ακτές της Κω.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Σικελία - Λιβύη. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας, στην οποία φαίνεται μια υπερφορτωμένη βάρκα με 369 πρόσφυγες, οι οποίοι διεσώθησαν, ανοιχτά της Λιβύης.
EPA / ET WE(CIS) LOUISE GEORGE / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE / HANDOUT

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας, στην οποία φαίνεται μια υπερφορτωμένη βάρκα με 369 πρόσφυγες, οι οποίοι διεσώθησαν, ανοιχτά της Λιβύης.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Σικελία - Λιβύη. Οι Αρχές της Λιβύης συνέλαβαν 600 άτομα τα οποία επιχείρησαν να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη και τώρα κρατούνται στην Τρίπολη της Λιβύης.
EPA / STR

Οι Αρχές της Λιβύης συνέλαβαν 600 άτομα τα οποία επιχείρησαν να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη και τώρα κρατούνται στην Τρίπολη της Λιβύης.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Σύρος πρόσφυγας στην Κω.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύρος πρόσφυγας στην Κω.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Αυστρία. Πρόσφυγες φτάνουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Πρόσφυγες φτάνουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Αφγανοί πρόσφυγες κωπηλατούν προσπαθώντας να προσεγγίσουν ακτή της Κω.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Αφγανοί πρόσφυγες κωπηλατούν προσπαθώντας να προσεγγίσουν ακτή της Κω.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Σικελία - Λιβύη. Πρόσφυγες από τη Λιβύη περιμένουν να αποβιβαστούν στη Σικελία.
REUTERS / ANTONIO PARRINELLO

Πρόσφυγες από τη Λιβύη περιμένουν να αποβιβαστούν στη Σικελία.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Ένα μικρό παιδί παίζει στις ράγες του τρένου, στην περιοχή ανάμεσα στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.
EPA / VASSIL DONEV

Ένα μικρό παιδί παίζει στις ράγες του τρένου, στην περιοχή ανάμεσα στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Οι εντάσεις στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΔΓΜ είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Εκατοντάδες πρόσφυγες περιμένουν καθημερινά στα σύνορα προκειμένου να μεταβούν στην ΠΔΓΜ, ωστόσο τα συνορα φυλάσσονται από αστυνομικούς, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε μέσο να τους εμποδίσουν.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Οι εντάσεις στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΔΓΜ είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Εκατοντάδες πρόσφυγες περιμένουν καθημερινά στα σύνορα προκειμένου να μεταβούν στην ΠΔΓΜ, ωστόσο τα συνορα φυλάσσονται από αστυνομικούς, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε μέσο να τους εμποδίσουν.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Σύρος πρόσφυγας προσπαθεί να πάρει ανάσα, καθώς περιμένει σε ουρά για την καταγραφή ατόμων που έφτασαν στην Κω.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Σύρος πρόσφυγας προσπαθεί να πάρει ανάσα, καθώς περιμένει σε ουρά για την καταγραφή ατόμων που έφτασαν στην Κω.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Σικελία - Λιβύη. Πρόσφυγες από τη Λιβύη περιμένουν να αποβιβαστούν στη Σικελία.
REUTERS / ANTONIO PARRINELLO

Πρόσφυγες από τη Λιβύη περιμένουν να αποβιβαστούν στη Σικελία.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Σικελία - Λιβύη. Πρόσφυγες από τη Λιβύη περιμένουν να αποβιβαστούν στη Σικελία.
REUTERS / ANTONIO PARRINELLO

Πρόσφυγες από τη Λιβύη περιμένουν να αποβιβαστούν στη Σικελία.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Σικελία - Λιβύη. Πρόσφυγες από την Αφρική περιμένουν να μεταφερθούν σε κέντρο κράτησης της Λιβύης.
EPA / STR

Πρόσφυγες από την Αφρική περιμένουν να μεταφερθούν σε κέντρο κράτησης της Λιβύης.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Ιταλία - Λιβύη. Αποβίβαση από το πλοίο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε λιμάνι της Σικελίας.
REUTERS / ANTONIO PARRINELLO

Αποβίβαση από το πλοίο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε λιμάνι της Σικελίας.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Σικελία - Λιβύη. Πρόσφυγες αποβιβάζονται στη Σικελία.
REUTERS / ANTONIO PARRINELLO

Πρόσφυγες αποβιβάζονται στη Σικελία.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Μια γυναίκα ψάχνει για τα υπάρχοντά της στο σκάφος με το οποίο έφτασε σε ακτή της Κω.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Μια γυναίκα ψάχνει για τα υπάρχοντά της στο σκάφος με το οποίο έφτασε σε ακτή της Κω.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Σύροι πρόσφυγες φτάνουν σε ακτή της Κω.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Σύροι πρόσφυγες φτάνουν σε ακτή της Κω.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Λιβύη. Ένας άνδρας βουτά από το υπερφορτωμένο πλοίο στο οποίο επιβαίνει μαζί με 600 ακόμη άτομα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Ένας άνδρας βουτά από το υπερφορτωμένο πλοίο στο οποίο επιβαίνει μαζί με 600 ακόμη άτομα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Σύρος πρόσφυγας φιλά την κόρη του, κατά την άφιξή του σε ακτή της Κω.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Σύρος πρόσφυγας φιλά την κόρη του, κατά την άφιξή του σε ακτή της Κω.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Ιταλία - Λιβύη. Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσης ενός άνδρα από τα νερά της Μεσογείου, ανοιχτά της Ιταλίας.
REUTERS / HANDOUT

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσης ενός άνδρα από τα νερά της Μεσογείου, ανοιχτά της Ιταλίας.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Εκατοντάδες πρόσφυγες περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, προκειμένου να κατευθυνθούν προς τη Γευγελή.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Εκατοντάδες πρόσφυγες περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, προκειμένου να κατευθυνθούν προς τη Γευγελή.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Περιμένοντας το τρένο στη Γευγελή.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Περιμένοντας το τρένο στη Γευγελή.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Ένας παιδί από τη Συρία στέκεται μπροστά από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, η οποία φρουρεί τα σύνορα.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Ένας παιδί από τη Συρία στέκεται μπροστά από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, η οποία φρουρεί τα σύνορα.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - Ουγγαρία. Πρόσφυγες, που μόλις έχουν περάσει στο έδαφος της Ουγγαρίας, βαδίζουν προς το εσωτερικό της χώρας.
REUTERS / BERNADETT SZABO

Πρόσφυγες, που μόλις έχουν περάσει στο έδαφος της Ουγγαρίας, βαδίζουν προς το εσωτερικό της χώρας.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Μετανάστες από το Αφγανιστάν παίζουν με μια μπάλα μέσα σε μια άδεια πισίνα του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «Captain Elias», το οποίο χρησιμοποιείται άτυπα ως χώρος διαμονής των μη Σύρων μεταναστών στην Κω.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Μετανάστες από το Αφγανιστάν παίζουν με μια μπάλα μέσα σε μια άδεια πισίνα του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «Captain Elias», το οποίο χρησιμοποιείται άτυπα ως χώρος διαμονής των μη Σύρων μεταναστών στην Κω.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Καλαί . Μετανάστες τρέχουν, έχοντας μόλις διασχίσει έναν φράχτη, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλαί της Γαλλίας.
REUTERS / JUAN MEDINA

Μετανάστες τρέχουν, έχοντας μόλις διασχίσει έναν φράχτη, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλαί της Γαλλίας.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Πρόσφυγες εισέρχονται στο έδαφος της ΠΓΔΜ.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Πρόσφυγες εισέρχονται στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Ένας αστυνομικός μεταφέρει ένα μωρό σε ασφαλές σημείο, μετά τις ταραχές που προκλήθηκαν όταν ένας μεγάλος όγκος προσφύγων επεχείρησε να περάσει στο έδαφος της ΠΓΔΜ από τα σύνορα με την Ελλάδα.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Ένας αστυνομικός μεταφέρει ένα μωρό σε ασφαλές σημείο, μετά τις ταραχές που προκλήθηκαν όταν ένας μεγάλος όγκος προσφύγων επεχείρησε να περάσει στο έδαφος της ΠΓΔΜ από τα σύνορα με την Ελλάδα.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Πειραιάς . Πρόσφυγες αποβιβάζονται από το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», στο λιμάνι του Πειραιά.
SOOC / Alexandros Michailidis

Πρόσφυγες αποβιβάζονται από το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», στο λιμάνι του Πειραιά.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Πρόσφυγες περιμένουν να τους επιτραπεί η είσοδος στο έδαφος της ΠΓΔΜ, στα σύνορα με την Ελλάδα.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Πρόσφυγες περιμένουν να τους επιτραπεί η είσοδος στο έδαφος της ΠΓΔΜ, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Προσφυγικό - Μετανάστες - Πρόσφυγες - Κως. Σωσίβια επιπλέουν στη θάλασσα, μετά την άφιξη σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες από την Τουρκία στην Κω, στις 15 Αυγούστου.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Σωσίβια επιπλέουν στη θάλασσα, μετά την άφιξη σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες από την Τουρκία στην Κω, στις 15 Αυγούστου.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Πρόσφυγες εισέρχονται στο έδαφος της ΠΓΔΜ.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Πρόσφυγες εισέρχονται στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Προσφυγικό - μετανάστες - πρόσφυγες - ΠΓΔΜ. Πρόσφυγες συνωστίζονται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, στην προσπάθεια τους να εισέλθουν σε τρένο με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.
REUTERS / LASZLO BALOGH

Πρόσφυγες συνωστίζονται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, στην προσπάθεια τους να εισέλθουν σε τρένο με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.