Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 19:29

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 12 Ιουλίου 2015.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Ένας άντρας περπατά μπροστά από ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, στην Αθήνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ένας άντρας περπατά μπροστά από ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, στην Αθήνα.

Μια παραλία... στο μουσείο. Επισκέπτες του Εθνικού Μουσείου της Ουάσιγκτον περιηγούνται στο διαδραστικό έκθεμα με τίτλο «η παραλία», το οποίο αποτελείται από περίπου ένα εκατομμύριο διάφανες πλαστικές μπάλες, ξαπλώστρες, ομπρέλες και μια προσομοίωση ακτής. 
EPA / JIM LO SCALZO

Επισκέπτες του Εθνικού Μουσείου της Ουάσιγκτον περιηγούνται στο διαδραστικό έκθεμα με τίτλο «η παραλία», το οποίο αποτελείται από περίπου ένα εκατομμύριο διάφανες πλαστικές μπάλες, ξαπλώστρες, ομπρέλες και μια προσομοίωση ακτής. 

Κίνα: Πέρασμα του τυφώνα Τσαν χομ από την επαρχία Σαντόνγκ. Ένα κύμα σκάει πάνω σε τουρίστες που έχουν σταθεί στην άκρη ενός προστατευτικού τοίχου, σε παραλία της πόλης Τσινγκτάο, στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του τυφώνα Τσαν Χομ που σαρώνει την ανατολική Κίνα. Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει χτυπήσει την περιοχή από το 1949, σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένα κύμα σκάει πάνω σε τουρίστες που έχουν σταθεί στην άκρη ενός προστατευτικού τοίχου, σε παραλία της πόλης Τσινγκτάο, στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του τυφώνα Τσαν Χομ που σαρώνει την ανατολική Κίνα. Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει χτυπήσει την περιοχή από το 1949, σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας.

Ο Αλ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης. «Είμαστε έτοιμοι για έντιμο συμβιβασμό. Το οφείλουμε στους λαούς της Ευρώπης. Μπορούμε να φτάσουμε σήμερα σε συμφωνία αν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εν όψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.
EPA / IAN LANGSDON

«Είμαστε έτοιμοι για έντιμο συμβιβασμό. Το οφείλουμε στους λαούς της Ευρώπης. Μπορούμε να φτάσουμε σήμερα σε συμφωνία αν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εν όψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

Προσευχή στην Καλκούτα. Ένας άντρας προσεύχεται μαζί με τον εγγονό του σε τζαμί, στην Καλκούτα.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ένας άντρας προσεύχεται μαζί με τον εγγονό του σε τζαμί, στην Καλκούτα.

Το συγκινητικό «αντίο» του Ίκερ Κασίγιας. Ο Ίκερ Κασίγιας δακρύζει κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε χθες τη συμφωνία της με την Πόρτο, όπου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ισπανός διεθνής τερματοφύλακας. Ο 34χρονος Κασίγιας ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου το 1990 και τον αποχαιρετά μετά από 25 χρόνια.
EPA / Emilio Naranjo

Ο Ίκερ Κασίγιας δακρύζει κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε χθες τη συμφωνία της με την Πόρτο, όπου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ισπανός διεθνής τερματοφύλακας. Ο 34χρονος Κασίγιας ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου το 1990 και τον αποχαιρετά μετά από 25 χρόνια.

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία. Ηφαιστειακή τέφρα εκτοξεύεται από το ηφαίστειο Mount Raung στην ανατολική Ιάβα. Η ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί της Ινδονησίας ανάγκασε τις αρχές της χώρας να προχωρήσουν στο κλείσιμο τεσσάρων αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα τουριστικά νησιά του Μπαλό. Το ηφαίστειο Mount Raung εκτοξεύει τέφρα και πέτρες από τον Ιούνιο, αναγκάζοντας τις αρχές να αυξήσουν το επίπεδο του συναγερμού.
EPA / FULLY HANDOKO

Ηφαιστειακή τέφρα εκτοξεύεται από το ηφαίστειο Mount Raung στην ανατολική Ιάβα. Η ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί της Ινδονησίας ανάγκασε τις αρχές της χώρας να προχωρήσουν στο κλείσιμο τεσσάρων αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα τουριστικά νησιά του Μπαλό. Το ηφαίστειο Mount Raung εκτοξεύει τέφρα και πέτρες από τον Ιούνιο, αναγκάζοντας τις αρχές να αυξήσουν το επίπεδο του συναγερμού.

Ταξίδι στην Κούβα. Ο 65χρονος Καλιφορνέζος Retiree Lance Veit (κέντρο) απολαμβάνει μία βόλτα μ’ ένα αυτοκίνητο αντίκα, κατά τη διάρκεια ταξιδιού πολιτιστικής ανταλλαγής στην Αβάνα. Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ και η Κούβα συμφώνησαν επίσημα να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις.
REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Ο 65χρονος Καλιφορνέζος Retiree Lance Veit (κέντρο) απολαμβάνει μία βόλτα μ’ ένα αυτοκίνητο αντίκα, κατά τη διάρκεια ταξιδιού πολιτιστικής ανταλλαγής στην Αβάνα. Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ και η Κούβα συμφώνησαν επίσημα να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις.

Γερούν Ντέισελμπλουμ: Το βασικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη. Διακόψαμε τη συνάντησή μας, θα συνεχίσουμε αύριο, δήλωσε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup. Είχαμε μια βαθιά συζήτηση των ελληνικών προτάσεων. Το βασικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν και χρηματοοικονομικά θέματα.
REUTERS / ERIC VIDAL

Διακόψαμε τη συνάντησή μας, θα συνεχίσουμε αύριο, δήλωσε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup. Είχαμε μια βαθιά συζήτηση των ελληνικών προτάσεων. Το βασικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν και χρηματοοικονομικά θέματα.

Χιόνια στην Αυστραλία. Ένας σκύλος διακρίνεται σε χιονοδρομικό κέντρο βόρεια της Μελβούρνης. Δριμύ ψύχος σαρώνει αυτές τις μέρες της νοτιανατολικές περιοχές της Αυστραλίας.
EPA / TRACEY NEARMY

Ένας σκύλος διακρίνεται σε χιονοδρομικό κέντρο βόρεια της Μελβούρνης. Δριμύ ψύχος σαρώνει αυτές τις μέρες της νοτιανατολικές περιοχές της Αυστραλίας.