Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 19:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 11 Ιουλίου 2015.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός με φόντο τον Ήλιο. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) με φόντο τον Ήλιο, όπως διακρίνεται σε λήψη από την ουγγρική πόλη Szarvasgede, 70 χλμ. βορειοανατολικά της Βουδαπέστης. Ο ΔΔΣ χρειάστηκε 0,68 δευτερόλεπτα για να περάσει μπροστά από τον Ήλιο. 
EPA / PETER KOMKA

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) με φόντο τον Ήλιο, όπως διακρίνεται σε λήψη από την ουγγρική πόλη Szarvasgede, 70 χλμ. βορειοανατολικά της Βουδαπέστης. Ο ΔΔΣ χρειάστηκε 0,68 δευτερόλεπτα για να περάσει μπροστά από τον Ήλιο. 

Βουτιές για τον Φέλιξ. Ο Φέλιξ, η ηλικίας 9 ετών αρσενική πολική αρκούδα, ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, έχοντας μόλις βουτήξει στα δροσερά νερά ζωολογικού κήπου, στην πόλη της Σιβηρίας Κρασνογιάρσκ.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ο Φέλιξ, η ηλικίας 9 ετών αρσενική πολική αρκούδα, ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, έχοντας μόλις βουτήξει στα δροσερά νερά ζωολογικού κήπου, στην πόλη της Σιβηρίας Κρασνογιάρσκ.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από κατάστημα με τουριστικά είδη στο κέντρο της Αθήνας. Υπό πίεση βρέθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο τουρισμός, αφού η επιβολή των capital controls στις τράπεζες έθεσε σε κίνδυνο την εικόνα του προϊόντος στο εξωτερικό. 
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Στιγμιότυπο από κατάστημα με τουριστικά είδη στο κέντρο της Αθήνας. Υπό πίεση βρέθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο τουρισμός, αφού η επιβολή των capital controls στις τράπεζες έθεσε σε κίνδυνο την εικόνα του προϊόντος στο εξωτερικό. 

Ευκλείδης Τσακαλώτος - Eurogroup - Λαγκάρντ. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα, έχοντας ως βάση συζήτησης την αξιολόγηση των θεσμών επί της ελληνικής πρότασης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.
EPA / OLIVIER HOSLET
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα, έχοντας ως βάση συζήτησης την αξιολόγηση των θεσμών επί της ελληνικής πρότασης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.
Μετανάστες στο Παλέρμο. Κοριτσάκι φωτογραφίζεται στο λιμάνι του Παλέρμο, έχοντας αποβιβαστεί λίγα λεπτά νωρίτερα με την οικογένειά του από σκάφος του λιμενικού της Ιταλίας. Δώδεκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, όταν το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.
REUTERS / STRINGER/ITALY

Κοριτσάκι φωτογραφίζεται στο λιμάνι του Παλέρμο, έχοντας αποβιβαστεί λίγα λεπτά νωρίτερα με την οικογένειά του από σκάφος του λιμενικού της Ιταλίας. Δώδεκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, όταν το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.

Φεστιβάλ Σαν Φερμίν σην Παμπλόνα. Στιγμιότυπο από τις ταυρομαχίες, που πραγματοποιούνται στην Παμπλόνα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Σαν Φερμίν.
REUTERS / JOSEBA ETXABURU

Στιγμιότυπο από τις ταυρομαχίες, που πραγματοποιούνται στην Παμπλόνα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Σαν Φερμίν.

Συνωστισμός σε τεχνητά κύματα . Επισκέπτες θαλάσσιου πάρκου αναψυχής στην Κίνα, συνωστίζονται σε πισίνα τεχνητών κυμάτων. 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Επισκέπτες θαλάσσιου πάρκου αναψυχής στην Κίνα, συνωστίζονται σε πισίνα τεχνητών κυμάτων. 

Καμηλοπαρδάλεις αντικρίζουν τον έξω κόσμο. Τρεις νεογέννητες καμηλοπαρδάλεις βγαίνουν για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο, μαζί με τις μητέρες τους, στο ζωολογικό κήπο του Άρνεμ της Ολλανδίας. Τα μικρά είναι μόλις 8 ημερών.
EPA / OLAF KRAAK

Τρεις νεογέννητες καμηλοπαρδάλεις βγαίνουν για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο, μαζί με τις μητέρες τους, στο ζωολογικό κήπο του Άρνεμ της Ολλανδίας. Τα μικρά είναι μόλις 8 ημερών.

Αίγυπτος: Έκρηξη έξω από το ιταλικό προξενείο στο Κάιρο. Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το ιταλικό προξενείο στο κέντρο του Καΐρου, όπως δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προκάλεσε την έκρηξη. Το προξενείο ήταν κλειστό την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, περίπου στις 06:30 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας). Όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό πρακτορείο, από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν το κτήριο, καθώς και τρεις περαστικοί.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το ιταλικό προξενείο στο κέντρο του Καΐρου, όπως δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προκάλεσε την έκρηξη. Το προξενείο ήταν κλειστό την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, περίπου στις 06:30 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας). Όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό πρακτορείο, από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν το κτήριο, καθώς και τρεις περαστικοί.

Τυφώνας στη Σανγκάη. Πεζοί προσπαθούν να προφυλαχθούν από τον τυφώνα Τσαν - Χομ. Καθώς ο τυφώνας πλησιάζει στη Σανγκάη περισσότεροι από 865.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μαζί του ο Τσαν - Χομ αναμένεται να φέρει δυνατές καταιγίδες και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 210 χιλιόμετρων την ώρα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Πεζοί προσπαθούν να προφυλαχθούν από τον τυφώνα Τσαν - Χομ. Καθώς ο τυφώνας πλησιάζει στη Σανγκάη περισσότεροι από 865.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μαζί του ο Τσαν - Χομ αναμένεται να φέρει δυνατές καταιγίδες και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 210 χιλιόμετρων την ώρα.

Η Pepper σε καφετέρια. Η Pepper, το ανθρωποειδές ρομπότ, σε καφέ στο Τόκιο μαζί με προγραμματιστές που στόχο έχουν να φτιάξουν μια εφαρμογή μόνο γι
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Η Pepper, το ανθρωποειδές ρομπότ, σε καφέ στο Τόκιο μαζί με προγραμματιστές που στόχο έχουν να φτιάξουν μια εφαρμογή μόνο γι' αυτή. Η Pepper έχει κοινωνικά χαρίσματα αφού μπορεί να κουβεντιάσει με ανθρώπους, να αναγνωρίσει και να αντιδράσει σε συναισθήματα, να κινηθεί και να ζήσει αυτόνομα. Δεν μπορεί όμως να κάνει δουλειές του σπιτιού.