Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 20:17

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015.

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την τροπική καταιγίδα στις Φιλιππίνες. Κόσμος επιχειρεί να διασχίσει έναν υπερχειλισμένο ποταμό στην πόλη Las Pinas, νότια της Μανίλα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται να πλήξουν τις γύρω περιοχές, λόγω τις τροπικής καταιγίδας Linfa.
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Κόσμος επιχειρεί να διασχίσει έναν υπερχειλισμένο ποταμό στην πόλη Las Pinas, νότια της Μανίλα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται να πλήξουν τις γύρω περιοχές, λόγω τις τροπικής καταιγίδας Linfa.

Ένα... παράξενο δώρο για τον Πάπα. Ένα ασυνήθιστο δώρο έκανε ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στον Πάπα Φραγκίσκο. Πρόκειται για ένα σφυροδρέπανο πάνω στο οποίο βρίσκεται ο εσταυρωμένος. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μίλησε θετικά για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη χώρα υπό την προεδρία του Έβο Μοράλες. Στη συνέχεια ο Πάπας πραγματοποίησε μαζική Θεία Λειτουργία στην πόλη Σάντα Κρουζ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί άκουσαν το μήνυμα του Ποντίφικα υπέρ των φτωχών.
REUTERS / OSSERVATORE ROMANO

Ένα ασυνήθιστο δώρο έκανε ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στον Πάπα Φραγκίσκο. Πρόκειται για ένα σφυροδρέπανο πάνω στο οποίο βρίσκεται ο εσταυρωμένος. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μίλησε θετικά για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη χώρα υπό την προεδρία του Έβο Μοράλες. Στη συνέχεια ο Πάπας πραγματοποίησε μαζική Θεία Λειτουργία στην πόλη Σάντα Κρουζ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί άκουσαν το μήνυμα του Ποντίφικα υπέρ των φτωχών.

Μαρόκο: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα. Μαροκινοί συμμετέχουν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Ραμπάτ.
EPA / ABDELHAK SENNA

Μαροκινοί συμμετέχουν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Ραμπάτ.

Μ. Βρετανία: Σε περικοπή κοινωνικών δαπανών προχωρεί η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας σχέδιο μείωσης των κοινωνικών δαπανών ύψους 12 δισεκατομμυρίων λιρών, κατά την παρουσίαση του πρώτου 100% συντηρητικού προϋπολογισμού στη Μ. Βρετανία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
REUTERS / DARREN STAPLES

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας σχέδιο μείωσης των κοινωνικών δαπανών ύψους 12 δισεκατομμυρίων λιρών, κατά την παρουσίαση του πρώτου 100% συντηρητικού προϋπολογισμού στη Μ. Βρετανία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Και σήμερα στις ουρές οι συνταξιούχοι . Συνταξιούχοι περιμένουν έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Καλλιθέα. Οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων έχουν την δυνατότητα από σήμερα να κάνουν ανάληψη 120 Ευρώ από τις ανοιχτές τράπεζες για αυτήν της εβδομάδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Συνταξιούχοι περιμένουν έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Καλλιθέα. Οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων έχουν την δυνατότητα από σήμερα να κάνουν ανάληψη 120 Ευρώ από τις ανοιχτές τράπεζες για αυτήν της εβδομάδα.

Σέρφινγκ στο Ντέρμπαν. Ένας νεαρός άνδρας κάνει σέρφινγκ στην πόλη Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής.
REUTERS / ROGAN WARD

Ένας νεαρός άνδρας κάνει σέρφινγκ στην πόλη Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής.

«Το χρώμα της ελπίδας». Μία Παλαιστίνια στέκεται στο κατώφλι του σπιτιού της, το οποίο έχει ζωγραφιστεί από μία ομάδα νεαρών ανδρών, στο πλαίσιο μίας εκστρατείας μου ονομάστηκε το «χρώμα της ελπίδας» σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη της Γάζας. Στις 8 Ιουλίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Αυτή την εβδομάδα, μια ομάδα νεαρών ανδρών επισκέφθηκε ένα δημόσιο κήπο κατά μήκος της παραλίας και ζωγράφισε τοιχογραφίες σε τοίχους και ταράτσες, στο πλαίσιο της εν λόγω εκστρατείας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Μία Παλαιστίνια στέκεται στο κατώφλι του σπιτιού της, το οποίο έχει ζωγραφιστεί από μία ομάδα νεαρών ανδρών, στο πλαίσιο μίας εκστρατείας μου ονομάστηκε το «χρώμα της ελπίδας» σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη της Γάζας. Στις 8 Ιουλίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Αυτή την εβδομάδα, μια ομάδα νεαρών ανδρών επισκέφθηκε ένα δημόσιο κήπο κατά μήκος της παραλίας και ζωγράφισε τοιχογραφίες σε τοίχους και ταράτσες, στο πλαίσιο της εν λόγω εκστρατείας.

Κύμα καύσωνα στη Μαδρίτη . Κόσμος προσπαθεί να δροσιστεί σε σιντριβάνι της Μαδρίτης. Η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου στις νότιες περιοχές.
EPA / EMILIO NARANJO

Κόσμος προσπαθεί να δροσιστεί σε σιντριβάνι της Μαδρίτης. Η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου στις νότιες περιοχές.

Απεργία στο μετρό του Λονδίνου . Επιβάτες περιμένουν σε στάση λεωφορείου στη βρετανική πρωτεύουσα. Εκατομμύρια Λονδρέζοι ταλαιπωρήθηκαν σήμερα προκειμένου να φτάσουν στην εργασία τους, λόγω της 24ωρης απεργίας των υπαλλήλων και των οδηγών στο υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο του Λονδίνου.
REUTERS / PAUL HACKETT

Επιβάτες περιμένουν σε στάση λεωφορείου στη βρετανική πρωτεύουσα. Εκατομμύρια Λονδρέζοι ταλαιπωρήθηκαν σήμερα προκειμένου να φτάσουν στην εργασία τους, λόγω της 24ωρης απεργίας των υπαλλήλων και των οδηγών στο υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο του Λονδίνου.

Σύνοδος Κορυφής των BRICS στην Ούφα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (δεξιά) ανταλλάσσει χειραψία με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ κατά την τελετή υποδοχής της συνόδου κορυφής των BRICS στην Ούφα της Ρωσίας.
EPA / SERGEI ILNITSKY

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (δεξιά) ανταλλάσσει χειραψία με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ κατά την τελετή υποδοχής της συνόδου κορυφής των BRICS στην Ούφα της Ρωσίας.

Γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας. Γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας.