Multimedia

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 10:54

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ατμόσφαιρας που επικρατεί στη χώρα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Δημοψήφισμα . Έντυπα για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου τυπώνονται με εντατικούς ρυθμούς στο Εθνικό Τυπογραφείο στην Αθήνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Έντυπα για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου τυπώνονται με εντατικούς ρυθμούς στο Εθνικό Τυπογραφείο στην Αθήνα.

Δημοψήφισμα - Ναι - Όχι. To δίλημμα του δημοψηφίσματος, όπως αποτυπώνεται σε τοίχο της Αθήνας.
SOOC / Alexandros Michailidis

To δίλημμα του δημοψηφίσματος, όπως αποτυπώνεται σε τοίχο της Αθήνας.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Πρωτοσέλιδα. Ένας άντρας διαβάζει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
SOOC / Nick Paleologos

Ένας άντρας διαβάζει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Αφίσες - Όχι - Ναι. Η λέξη «Όχι» έχει γραφτεί με σπρέι πάνω σε αφίσα υπέρ του «Ναι» σε στάση λεωφορείου στην Αθήνα.
REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Η λέξη «Όχι» έχει γραφτεί με σπρέι πάνω σε αφίσα υπέρ του «Ναι» σε στάση λεωφορείου στην Αθήνα.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Αφίσες - Όχι. Η Αθήνα όπως φαίνεται μέσα από το πανό υπέρ του «Όχι» που αναρτήθηκε από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Λυκαβηττό.
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η Αθήνα όπως φαίνεται μέσα από το πανό υπέρ του «Όχι» που αναρτήθηκε από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Λυκαβηττό.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Συγκέντρωση υπέρ του Ναι. Στιγμιότυπο από συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στο Ηράκλειο Κρήτης.
REUTERS / STRINGER

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - ΚΚΕ. Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι και το «Ναι» και το «Όχι» ισοδυναμούν με φιλομνημονιακά, αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα και καλεί τον λαό να ξεφύγει από από αυτό το δίλημμα.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι και το «Ναι» και το «Όχι» ισοδυναμούν με φιλομνημονιακά, αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα και καλεί τον λαό να ξεφύγει από από αυτό το δίλημμα.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σημαία καίγεται έξω από τα Γραφεία της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αριστερών οργανώσεων υπέρ του «όχι της ρήξης».
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σημαία καίγεται έξω από τα Γραφεία της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αριστερών οργανώσεων υπέρ του «όχι της ρήξης».

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος. Μια γυναίκα περιμένει την έναρξη της ομιλίας του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ, Παπανδρέου στην πλατεία Κοτζιά, το βράδυ της Τετάρτης. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ταχθεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.
EPA / ALEXANDROS VLACHOS

Μια γυναίκα περιμένει την έναρξη της ομιλίας του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ, Παπανδρέου στην πλατεία Κοτζιά, το βράδυ της Τετάρτης. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ταχθεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Τράπεζες - Συνταξιούχοι. Προετοιμασίες για το δημοψήφισμα τις Κυριακής.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Προετοιμασίες για το δημοψήφισμα τις Κυριακής.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Τράπεζες - ATM. Ένας άντρας προσπαθεί να βγάλει χρήματα από ATM στην Σαντορίνη. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μείωση κατά μέσο όρο 30% - 40% στη ροή των τουριστικών κρατήσεων, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα. Την εκτίμηση ότι υπάρχει, ωστόσο, το χρονικό περιθώριο ώστε ο ρυθμός των κρατήσεων να επιταχυνθεί και να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών εξέφρασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Ένας άντρας προσπαθεί να βγάλει χρήματα από ATM στην Σαντορίνη. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μείωση κατά μέσο όρο 30% - 40% στη ροή των τουριστικών κρατήσεων, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα. Την εκτίμηση ότι υπάρχει, ωστόσο, το χρονικό περιθώριο ώστε ο ρυθμός των κρατήσεων να επιταχυνθεί και να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών εξέφρασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Τσίπρας. Υπάλληλος καφετέριας παρακολουθεί, καθώς εργάζεται, τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το δημοψήφισμα. 
REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Υπάλληλος καφετέριας παρακολουθεί, καθώς εργάζεται, τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το δημοψήφισμα. 

Δημοψήφισμα - Κάλπες - Προετοιμασία. Προετοιμασίες για το δημοψήφισμα τις Κυριακής.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προετοιμασίες για το δημοψήφισμα τις Κυριακής.

Δημοψήφισμα- προετοιμασία . Προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της Κυριακής,
fosphotos / Giannis Papanikos

Προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της Κυριακής,

Βουλή - Δημοψήφισμα - Όχι. Εύζωνες περνούν πάνω από το σύνθημα «Όχι στον εκβιασμό», μπροστά από τη Βουλή.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Εύζωνες περνούν πάνω από το σύνθημα «Όχι στον εκβιασμό», μπροστά από τη Βουλή.

Δημοψήφισμα- Ναί . Στιγμιότυπο από συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στο Σύνταγμα.
REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στο Σύνταγμα.

ψηφοδέλτιο- δημοψήφισμα. Προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της Κυριακής,
fosphotos / Giannis Papanikos

Προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της Κυριακής,

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Αφίσες - Όχι. Στένσιλ με τη φράση: «Όχι άλλο σώσιμο» σε δρόμο της Αθήνας.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στένσιλ με τη φράση: «Όχι άλλο σώσιμο» σε δρόμο της Αθήνας.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Αφίσες - Ναι. Αφίσα υπέρ του «Ναι» στην οδό Πανεπιστημίου, στην Αθήνα.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Αφίσα υπέρ του «Ναι» στην οδό Πανεπιστημίου, στην Αθήνα.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Όχι. Στιγμιότυπο από συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» στο Σύνταγμα. 
SOOC / Nick Paleologos

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» στο Σύνταγμα. 

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Τράπεζες - Συνταξιούχοι. Συνταξιούχους κρατά χαρτάκι με σειρά προτεραιότητας έξω από υποκατάστημα τράπεζας για να εισπράξει μέρος της σύνταξης της.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Συνταξιούχους κρατά χαρτάκι με σειρά προτεραιότητας έξω από υποκατάστημα τράπεζας για να εισπράξει μέρος της σύνταξης της.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Αφίσες - Ναι. Πολίτες περνούν δίπλα από μια γυναίκα ζητά ελεημοσύνη, καθώς πηγαίνουν σε συγκέντρωση με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» στη Θεσσαλονίκη.
SOOC / Phil Ipparis

Πολίτες περνούν δίπλα από μια γυναίκα ζητά ελεημοσύνη, καθώς πηγαίνουν σε συγκέντρωση με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» στη Θεσσαλονίκη.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Αφίσες - Όχι. Αφίσα υπέρ του «Όχι» με το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Αφίσα υπέρ του «Όχι» με το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Τράπεζες - Συνταξιούχοι. Ουρές σχηματίζουν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι συνταξιούχοι  που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες, έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα που άνοιξαν για την εξυπηρέτησή τους.
REUTERS / STEFANOS RAPANIS

Ουρές σχηματίζουν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι συνταξιούχοι  που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες, έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα που άνοιξαν για την εξυπηρέτησή τους.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Συγκέντρωση υπέρ του Ναι. Στιγμιότυπο από συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στη Θεσσαλονίκη.
SOOC / Phil Ipparis

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στη Θεσσαλονίκη.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Τράπεζες - ATM. Μια γυναίκα κάνει ανάληψη από ATM της Εθνικής Τράπεζας. Στον διπλανό τοίχο υπάρχει γκράφιτι υπέρ του «Όχι», ενώ από την άλλη πλευρά διακρίνονται τα αντικείμενα ενός επαίτη.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Μια γυναίκα κάνει ανάληψη από ATM της Εθνικής Τράπεζας. Στον διπλανό τοίχο υπάρχει γκράφιτι υπέρ του «Όχι», ενώ από την άλλη πλευρά διακρίνονται τα αντικείμενα ενός επαίτη.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Τράπεζες - ATM. Ένας άντρας κάνει ανάληψη από ATM. Τα καταστήματα των τραπεζών παραμένουν κλειστά από την περασμένη Δευτέρα, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ ημερήσιο όριο αναλήψεων 60 ευρώ ανά κάρτα, μέσω αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Ένας άντρας κάνει ανάληψη από ATM. Τα καταστήματα των τραπεζών παραμένουν κλειστά από την περασμένη Δευτέρα, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ ημερήσιο όριο αναλήψεων 60 ευρώ ανά κάρτα, μέσω αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών.

Δημοψήφισμα - Αφίσες - Ναι - Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτοκόλλητο υπέρ του «Ναι», κάτω από την επιγραφή της Τράπεζας της Ελλάδος.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αυτοκόλλητο υπέρ του «Ναι», κάτω από την επιγραφή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στον ρυθμό του δημοψηφίσματος - Αφίσες - Όχι. Αυτοκόλλητο με τη λέξη «Όχι» πάνω σε διαφημιστική αφίσα, σε κατάστημα της Αθήνας. 
REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Αυτοκόλλητο με τη λέξη «Όχι» πάνω σε διαφημιστική αφίσα, σε κατάστημα της Αθήνας. 

Ελλάδα - Κρίση - Οικονομία - Ευρώ - Ευρωζώνη - Γκράφιτι. Γκράφιτι εμπνευσμένο από την οικονομική κρίση, στην Αθήνα.
SOOC / Alexandros Michailidis

Γκράφιτι εμπνευσμένο από την οικονομική κρίση, στην Αθήνα.