Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 19:32

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015.

Οι άνθρωποι των λατομείων της Αιγύπτου. Εργάτης περνά πίσω από μία λεπίδα που χρησιμοποιείται για να κόβει ασβεστόλιθο, σε ένα λατομείο στην έρημο της Μινύα, νότια του Καΐρου. Στα λατομεία της επαρχίας Μινύα, εργάτες δουλεύουν με σανδάλια και αυτοσχέδιες μάσκες, χρησιμοποιώντας τροχούς κοπής χωρίς προστασία, για να κόψουν το λευκό ορυκτό σε τούβλα. Οι εργάτες, ανάμεσά τους βρίσκονται από αγρότες έως και απόφοιτοι πανεπιστημίου, προγραμματίζουν απεργία τον επόμενο μήνα. Αμείβονται από 10 έως 16 δολάρια την ημέρα, ενώ εργάζονται υπό πενιχρές συνθήκες ασφαλείας και χωρίς κοινωνική και ιατρική ασφάλιση. Με το ποσοστό ανεργίας να ανέρχεται σε διψήφιο νούμερο, σε ένα έθνος που πλήττεται από πολιτικές και οικονομικές αναταραχές από το 2011, τα λατομεία προσελκύουν ένα μεγάλο αριθμό ανδρών που αδυνατούν να βρούν εργασία αλλού.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Εργάτης περνά πίσω από μία λεπίδα που χρησιμοποιείται για να κόβει ασβεστόλιθο, σε ένα λατομείο στην έρημο της Μινύα, νότια του Καΐρου. Στα λατομεία της επαρχίας Μινύα, εργάτες δουλεύουν με σανδάλια και αυτοσχέδιες μάσκες, χρησιμοποιώντας τροχούς κοπής χωρίς προστασία, για να κόψουν το λευκό ορυκτό σε τούβλα. Οι εργάτες, ανάμεσά τους βρίσκονται από αγρότες έως και απόφοιτοι πανεπιστημίου, προγραμματίζουν απεργία τον επόμενο μήνα. Αμείβονται από 10 έως 16 δολάρια την ημέρα, ενώ εργάζονται υπό πενιχρές συνθήκες ασφαλείας και χωρίς κοινωνική και ιατρική ασφάλιση. Με το ποσοστό ανεργίας να ανέρχεται σε διψήφιο νούμερο, σε ένα έθνος που πλήττεται από πολιτικές και οικονομικές αναταραχές από το 2011, τα λατομεία προσελκύουν ένα μεγάλο αριθμό ανδρών που αδυνατούν να βρούν εργασία αλλού.

Κινηματογραφικό γύρισμα στην Γκουέρνικα. Κασκαντέρ πετάγεται στον αέρα μετά από έκρηξη, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας Gernika του σκηνοθέτη Koldo Serra, στη βασκική πόλη της Γκουέρνικα, στη βόρεια Ισπανία.
REUTERS / VINCENT WEST

Κασκαντέρ πετάγεται στον αέρα μετά από έκρηξη, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας Gernika του σκηνοθέτη Koldo Serra, στη βασκική πόλη της Γκουέρνικα, στη βόρεια Ισπανία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ στη Legoland. Η βασίλισσα Ελισάβετ απεικονίζεται σε φιγούρα legο, μπροστά από την Πύλη του Βρανδεβούργου στη Legoland στο Βερολίνο, προς τιμήν της επικείμενης επίσκεψής της στη Γερμανία.
EPA / PAUL ZINKEN

Η βασίλισσα Ελισάβετ απεικονίζεται σε φιγούρα legο, μπροστά από την Πύλη του Βρανδεβούργου στη Legoland στο Βερολίνο, προς τιμήν της επικείμενης επίσκεψής της στη Γερμανία.

 Πλημμύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κίνα. Μια γυναίκα με τα παιδιά της προσπαθεί να διασχίσει έναν πλημμυρισμένο δρόμο μετά από έντονη βροχόπτωση, στην πόλη Τσανγκζού, που βρίσκεται νότια της επαρχίας Γιάντσου, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μια γυναίκα με τα παιδιά της προσπαθεί να διασχίσει έναν πλημμυρισμένο δρόμο μετά από έντονη βροχόπτωση, στην πόλη Τσανγκζού, που βρίσκεται νότια της επαρχίας Γιάντσου, στην Κίνα.

Νυφικά από χαρτί υγείας στη Νέα Υόρκη. Στιγμιότυπο από την προετοιμασία των μοντέλων για τον 11ο ετήσιο διαγωνισμό νυφικών φτιαγμένα από χαρτί τουαλέτας, στον οίκο νυφικών Κλάινφελντ, στη Νέα Υόρκη. Οι διαγωνιζόμενoi συμμετέχουν στον ετήσιο διαγωνισμό προβάλλοντας τις ικανότητές τους στην υψηλή ραπτική, χρησιμοποιώντας μόνο υλικά όπως χαρτί υγείας, κόλλα, χαρτοταινία, βελόνες και κλωστές. Το έπαθλο για το νικητή είναι 10.000 δολάρια. 
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Στιγμιότυπο από την προετοιμασία των μοντέλων για τον 11ο ετήσιο διαγωνισμό νυφικών φτιαγμένα από χαρτί τουαλέτας, στον οίκο νυφικών Κλάινφελντ, στη Νέα Υόρκη. Οι διαγωνιζόμενoi συμμετέχουν στον ετήσιο διαγωνισμό προβάλλοντας τις ικανότητές τους στην υψηλή ραπτική, χρησιμοποιώντας μόνο υλικά όπως χαρτί υγείας, κόλλα, χαρτοταινία, βελόνες και κλωστές. Το έπαθλο για το νικητή είναι 10.000 δολάρια. 

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Λαχειοπώλης κάθεται σε ένα καφενείο στην Αθήνα. Στο Λουξεμβούργο όπου συνέρχεται σήμερα το Eurogroup στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον, με όλες τις πλευρές να διατηρούν χαμηλές προσδοκίες για την επίτευξη προόδου στο ελληνικό ζήτημα.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Λαχειοπώλης κάθεται σε ένα καφενείο στην Αθήνα. Στο Λουξεμβούργο όπου συνέρχεται σήμερα το Eurogroup στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον, με όλες τις πλευρές να διατηρούν χαμηλές προσδοκίες για την επίτευξη προόδου στο ελληνικό ζήτημα.

Προετοιμασία για το Ραμαζάνι στις Φιλιππίνες. Παιδιά βρίσκονται έξω από το Ροζ Τζαμί και ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν μάθημα αραβικών, την πρώτη ημέρα του ιερού μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού, στην πόλη Datu Saudi Ampatuan, στην επαρχία Μαγκιντανάο, στις νότιες Φιλιππίνες. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Ραμαζάνι, τον ιερό μήνα του Ισλάμ, κατά το οποίο όλοι οι ενήλικες και υγιείς Μουσουλμάνοι είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από κάθε είδους τροφή, νερό, τσίχλες, καπνό και οποιαδήποτε ερωτική επαφή από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου.
EPA / RITCHIE B. TONGO

Παιδιά βρίσκονται έξω από το Ροζ Τζαμί και ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν μάθημα αραβικών, την πρώτη ημέρα του ιερού μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού, στην πόλη Datu Saudi Ampatuan, στην επαρχία Μαγκιντανάο, στις νότιες Φιλιππίνες. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Ραμαζάνι, τον ιερό μήνα του Ισλάμ, κατά το οποίο όλοι οι ενήλικες και υγιείς Μουσουλμάνοι είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από κάθε είδους τροφή, νερό, τσίχλες, καπνό και οποιαδήποτε ερωτική επαφή από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου.

Χιμπατζής απολαμβάνει το αναψυκτικό του. Χιμπατζής απολαμβάνει ένα αναψυκτικό που του έδωσε ένας τουρίστας, στο ζωολογικό κήπο του Kούμνινγκ, στην επαρχία Γιουνάν.
REUTERS / WONG CAMPION

Χιμπατζής απολαμβάνει ένα αναψυκτικό που του έδωσε ένας τουρίστας, στο ζωολογικό κήπο του Kούμνινγκ, στην επαρχία Γιουνάν.

Έκθεση video games και ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας E3 στο Λος Άντζελες. Μία κοπέλα γελά καθώς δοκιμάζει τον εξομοιωτή Star Wars Battlefront X-Wing, στην έκθεση video games και ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας E3, που πραγματοποιείται στο Λος Άντζελες. Τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, παλαιότερα μία μακρινή έννοια, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στη βιομηχανία των video games, με τους δημιουργούς της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας να προσπαθούν να συναρπάσουν τους gamers στη φετινή Ε3 με συναρπαστικά εξαρτήματα και τεχνολογίες.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Μία κοπέλα γελά καθώς δοκιμάζει τον εξομοιωτή Star Wars Battlefront X-Wing, στην έκθεση video games και ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας E3, που πραγματοποιείται στο Λος Άντζελες. Τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, παλαιότερα μία μακρινή έννοια, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στη βιομηχανία των video games, με τους δημιουργούς της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας να προσπαθούν να συναρπάσουν τους gamers στη φετινή Ε3 με συναρπαστικά εξαρτήματα και τεχνολογίες.

Βερολίνο: Συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου. Η Άγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Γουόλτερ Σταϊνμάγιερ (από αριστερά προς δεξιά), τον υπουργό Μεταφορών Αλεξάντερ Ντομπρίντ και τον υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, λίγο πριν τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, στην Κάτω Βουλή στο Βερολίνο. «Η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη πάνε μαζί», τόνισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην Ελλάδα, κατά την ομιλία της  ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου. Η Ελλάδα ήταν σε έναν καλό δρόμο, ο οποίος όμως δεν ολοκληρώθηκε, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Μέρκελ.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Η Άγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Γουόλτερ Σταϊνμάγιερ (από αριστερά προς δεξιά), τον υπουργό Μεταφορών Αλεξάντερ Ντομπρίντ και τον υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, λίγο πριν τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, στην Κάτω Βουλή στο Βερολίνο. «Η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη πάνε μαζί», τόνισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην Ελλάδα, κατά την ομιλία της  ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου. Η Ελλάδα ήταν σε έναν καλό δρόμο, ο οποίος όμως δεν ολοκληρώθηκε, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Μέρκελ.

Πρεμιέρα για το 5ο Athens Open Air Film Festival . Στιγμιότυπο από το 5ο Athens Open Air Film Festival στον Ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας έκανε πρεμιέρα χθες το βράδυ με την βωβή κωμωδία του Μπάστερ Κίτον, «Ο Κινηματογραφιστής» (The Cameraman, 1928), συνοδεία πρωτότυπης μουσικής επένδυσης από τον ταλαντούχο Έλληνα μουσικό Theodore και την ορχήστρα του.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το 5ο Athens Open Air Film Festival στον Ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας έκανε πρεμιέρα χθες το βράδυ με την βωβή κωμωδία του Μπάστερ Κίτον, «Ο Κινηματογραφιστής» (The Cameraman, 1928), συνοδεία πρωτότυπης μουσικής επένδυσης από τον ταλαντούχο Έλληνα μουσικό Theodore και την ορχήστρα του.