Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 19:25

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015.

Αίγυπτος: Διαδήλωση υπέρ της ελευθερίας του Τύπου. Διαδηλωτής έχει δέσει συμβολικά τα χέρια του σε πορεία διαμαρτυρίας κατά του νόμου που περιορίζει την ελευθερία του Τύπου και υπέρ της απελευθέρωσης φυλακισμένων δημοσιογράφων. Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί γενική απεργία.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Διαδηλωτής έχει δέσει συμβολικά τα χέρια του σε πορεία διαμαρτυρίας κατά του νόμου που περιορίζει την ελευθερία του Τύπου και υπέρ της απελευθέρωσης φυλακισμένων δημοσιογράφων. Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί γενική απεργία.

Ταξίδι για ένα καλύτερο αύριο. Μετανάστες από τη Συρία προχωρούν με τα ποδήλατά τους σε δρόμο έξω από τη Βελεσσά, στην Π.Γ.Δ.Μ. προκειμένου να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έπειτα από τους πολλούς θανάτους μεταναστών που σημειώθηκαν στην χώρα τον τελευταίο καιρό κατά την προσπάθεια των μεταναστών να διαφύγουν της σύλληψης, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να μην επεμβαίνει πλέον όταν εντοπίζεται το φαινόμενο.
EPA / GEORGI LICOVSKI

Μετανάστες από τη Συρία προχωρούν με τα ποδήλατά τους σε δρόμο έξω από τη Βελεσσά, στην Π.Γ.Δ.Μ. προκειμένου να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έπειτα από τους πολλούς θανάτους μεταναστών που σημειώθηκαν στην χώρα τον τελευταίο καιρό κατά την προσπάθεια των μεταναστών να διαφύγουν της σύλληψης, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να μην επεμβαίνει πλέον όταν εντοπίζεται το φαινόμενο.

Μειωμένα αποθέματα νερού στην Υεμένη. Άνδρας συλλέγει νερό από πηγάδι. Το νερό βρίσκεται σε έλλειψη πλέον στην Υεμένη εξαιτίας των συνεχόμενων συγκρούσεων ανάμεσα στους αντάρτες Χούδι και την κυβέρνηση.
Reuters / STRINGER

Άνδρας συλλέγει νερό από πηγάδι. Το νερό βρίσκεται σε έλλειψη πλέον στην Υεμένη εξαιτίας των συνεχόμενων συγκρούσεων ανάμεσα στους αντάρτες Χούδι και την κυβέρνηση.

Στη Γερμανία τα λείψανα 44 θυμάτων του δυστυχήματος της Germanwings. Στη Γερμανία έφτασαν οι σοροί 44 εκ των 150 θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings. Στην πομπή περιλαμβάνονται οι σοροί των 16 Γερμανών μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στις Γαλλικές Άλπεις και αυτή θα περάσει αργότερα έξω από το σχολείο τους στο Χάλτερν. Πρόκειται για τις πρώτες σορούς που επιστρέφουν στη χώρα καταγωγής των θυμάτων, μετά από μεγάλη καθυστέρηση λόγω λαθών στα πιστοποιητικά θανάτου.
REUTERS / INA FASSBENDER

Στη Γερμανία έφτασαν οι σοροί 44 εκ των 150 θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings. Στην πομπή περιλαμβάνονται οι σοροί των 16 Γερμανών μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στις Γαλλικές Άλπεις και αυτή θα περάσει αργότερα έξω από το σχολείο τους στο Χάλτερν. Πρόκειται για τις πρώτες σορούς που επιστρέφουν στη χώρα καταγωγής των θυμάτων, μετά από μεγάλη καθυστέρηση λόγω λαθών στα πιστοποιητικά θανάτου.

Συνάντηση Ρέντσι - Πούτιν στο Μιλάνο. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι συναντήθηκε σήμερα με τον Ρωσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου Expo 2015. O Ρώσος πρόεδρος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιταλία και στο Βατικανό. Αργότερα, θα γίνει δεκτός από τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, σε ιδιωτική ακρόαση, ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα.
 
REUTERS / STRINGER ITALY

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι συναντήθηκε σήμερα με τον Ρωσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου Expo 2015. O Ρώσος πρόεδρος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιταλία και στο Βατικανό. Αργότερα, θα γίνει δεκτός από τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, σε ιδιωτική ακρόαση, ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

 

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία . Ρολά έχουν κατεβάσει σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι φαρμακοποιοί αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει το δίκτυο διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ). Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, αντιδρώντας στις εγκληματικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- κυβερνητικές προτάσεις για τα φάρμακα. Όπως υποστηρίζουν, το φάρμακο αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο οι τελευταίες κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και της παρούσης προσπαθούν να μετατρέψουν σε καταναλωτικό προϊόν, αφαιρώντας το από τον χώρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που είναι το φαρμακείο και εντάσσοντάς το στα ράφια των πολυκαταστημάτων.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Ρολά έχουν κατεβάσει σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι φαρμακοποιοί αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει το δίκτυο διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ). Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, αντιδρώντας στις εγκληματικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- κυβερνητικές προτάσεις για τα φάρμακα. Όπως υποστηρίζουν, το φάρμακο αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο οι τελευταίες κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και της παρούσης προσπαθούν να μετατρέψουν σε καταναλωτικό προϊόν, αφαιρώντας το από τον χώρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που είναι το φαρμακείο και εντάσσοντάς το στα ράφια των πολυκαταστημάτων.

Φωλιά τσαλαπετεινού στο Ναύπλιο. Ένας τσαλαπετεινός ταΐζει τα τρία μικρά του στην φωλιά που έχουν φτιάξει σε κοιλότητα δένδρου σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015.Ο Τσαλαπετεινός είναι κορακιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Εποπιδών, που απαντάται και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Upupa epops και περιλαμβάνει 8 υποείδη. Ο τσαλαπετεινός αποτελεί μία από τις χαρακτηριστικότερες «φιγούρες» της ελληνικής -και ευρωπαϊκής- ορνιθοπανίδας που, με τα ιδιαίτερα μορφολογικά του χαρακτηριστικά, δεν συγχέεται με κανένα άλλο πτηνό. Ωστόσο, λόγω ακριβώς αυτού του ιδιόμορφου παρουσιαστικού του, έχει υποστεί εξαιρετικά μεγάλη πίεση από τους λαθροθήρες, κυρίως με σκοπό την ταρίχευση.
INTIME NEWS / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ένας τσαλαπετεινός ταΐζει τα τρία μικρά του στην φωλιά που έχουν φτιάξει σε κοιλότητα δένδρου σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015.Ο Τσαλαπετεινός είναι κορακιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Εποπιδών, που απαντάται και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Upupa epops και περιλαμβάνει 8 υποείδη. Ο τσαλαπετεινός αποτελεί μία από τις χαρακτηριστικότερες «φιγούρες» της ελληνικής -και ευρωπαϊκής- ορνιθοπανίδας που, με τα ιδιαίτερα μορφολογικά του χαρακτηριστικά, δεν συγχέεται με κανένα άλλο πτηνό. Ωστόσο, λόγω ακριβώς αυτού του ιδιόμορφου παρουσιαστικού του, έχει υποστεί εξαιρετικά μεγάλη πίεση από τους λαθροθήρες, κυρίως με σκοπό την ταρίχευση.

Εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής στο Δίστομο. Κορυφώνονται σήμερα, 71 χρόνια ακριβώς μετά τη σφαγή στο Δίστομο, οι εκδηλώσεις στη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικης θηριωδίας, στις 10 Ιουνίου 1944. Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλαδος Ιερώνυμος, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δήμαρχοι και πρόεδροι μαρτυρικών δήμων και χωριών της Ελλάδας.
 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κορυφώνονται σήμερα, 71 χρόνια ακριβώς μετά τη σφαγή στο Δίστομο, οι εκδηλώσεις στη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικης θηριωδίας, στις 10 Ιουνίου 1944. Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλαδος Ιερώνυμος, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δήμαρχοι και πρόεδροι μαρτυρικών δήμων και χωριών της Ελλάδας.

 

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από δρόμο στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από δρόμο στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015.

Βουτιές στο Πακιστάν. Καθημερινή ζωή στην επαρχία Σιντ του Πακιστάν.
EPA / NADEEM KHAWER

Καθημερινή ζωή στην επαρχία Σιντ του Πακιστάν.

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στον Ασπρόπυργο. Συνεχίζει να σιγοκαίει, για πέμπτη μέρα, η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Από νωρίς το πρωί τρία υδροφόρα οχήματα και προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων συμμετέχουν στη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Όπως τονίζει ο δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του, είναι επιτακτική η επίλυση του ζητήματος με τις προδιαγραφές που επιβάλλονται, καθώς οι εκλυόμενες τοξικές ουσίες προκαλούν τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Συνεχίζει να σιγοκαίει, για πέμπτη μέρα, η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Από νωρίς το πρωί τρία υδροφόρα οχήματα και προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων συμμετέχουν στη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Όπως τονίζει ο δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του, είναι επιτακτική η επίλυση του ζητήματος με τις προδιαγραφές που επιβάλλονται, καθώς οι εκλυόμενες τοξικές ουσίες προκαλούν τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι του Κολόμπο. Ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ εισέρχεται στο λιμάνι του Κολόμπο λίγο πριν τη δύση του ηλίου.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ εισέρχεται στο λιμάνι του Κολόμπο λίγο πριν τη δύση του ηλίου.

Καύσωνας στην Καλκούτα. Δύο άνδρες δροσίζονται σε πηγή στο κέντρο της Καλκούτας, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς και σήμερα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τις τελευταίες εβδομάδες την περιοχή.
EPA / PIYAL ADHIKARY

Δύο άνδρες δροσίζονται σε πηγή στο κέντρο της Καλκούτας, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς και σήμερα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τις τελευταίες εβδομάδες την περιοχή.