Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 19:05

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015.

28οι SEA Games στη Σιγκαπούρη. Στιγμιότυπο από τους αγώνες συγχρονισμένης κολύμβησης, κατά την διάρκεια των 28ων SEA Games που λαμβάνουν χώρα στη Σιγκαπούρη.
REUTERS / Vivek Prakash

Στιγμιότυπο από τους αγώνες συγχρονισμένης κολύμβησης, κατά την διάρκεια των 28ων SEA Games που λαμβάνουν χώρα στη Σιγκαπούρη.

Καύσωνας στο Παρίσι. Με τις θερμοκρασίες αυτήν την περίοδο στη Γαλλία να είναι ασυνήθιστα υψηλές, κάτοικοι και τουρίστες αποζητούν δροσιά ξαπλώνοντας στο γρασίδι, δίπλα από τον Πύργο του Άιφελ.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Με τις θερμοκρασίες αυτήν την περίοδο στη Γαλλία να είναι ασυνήθιστα υψηλές, κάτοικοι και τουρίστες αποζητούν δροσιά ξαπλώνοντας στο γρασίδι, δίπλα από τον Πύργο του Άιφελ.

Πειραιάς: Τοιχογραφία για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας. Τοιχογραφία που δημιούργησε η ζωγράφος Όλγα Αλεξοπούλου στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά, ύστερα από πρόσκληση της δημοτικής κίνησης, «Το λιμάνι της αγωνίας», στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας.
SOOC / Nikos Libertas

Τοιχογραφία που δημιούργησε η ζωγράφος Όλγα Αλεξοπούλου στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά, ύστερα από πρόσκληση της δημοτικής κίνησης, «Το λιμάνι της αγωνίας», στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας.

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. O γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μαρία Φαραντούρη σε στιγμιότυπο από την εκδήλωση - συναυλία που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για να τιμήσει τα 90 χρόνια του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, στο θέατρο Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

O γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μαρία Φαραντούρη σε στιγμιότυπο από την εκδήλωση - συναυλία που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για να τιμήσει τα 90 χρόνια του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, στο θέατρο Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης.

Ανάπαυση στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ. Ζευγάρι ηλικιωμένων απολαμβάνει την ηλιόλουστη ημέρα, στο θέρετρο της Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στη Νίκαια της Γαλλίας.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Ζευγάρι ηλικιωμένων απολαμβάνει την ηλιόλουστη ημέρα, στο θέρετρο της Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στη Νίκαια της Γαλλίας.

Βουτιές σε παραλία της Λωρίδας της Γάζας. Νεαρός Παλαιστίνιος βουτά στα νερά παραλίας της Λωρίδας της Γάζας. 
EPA / MOHAMMED SABER

Νεαρός Παλαιστίνιος βουτά στα νερά παραλίας της Λωρίδας της Γάζας. 

Φεστιβάλ φωτός στην Ιερουσαλήμ. Ένα ζευγάρι περπατά κάτω από μια σειρά από φωτεινές μέδουσες, στα τείχη της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, κατά την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ φωτός που διοργανώνεται για έβδομη φορά στην πόλη.
EPA / JIM HOLLANDER

Ένα ζευγάρι περπατά κάτω από μια σειρά από φωτεινές μέδουσες, στα τείχη της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, κατά την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ φωτός που διοργανώνεται για έβδομη φορά στην πόλη.

Χελιδόνια στην Αθήνα. Χελιδόνια στέκονται σε καλώδιο, στην Αθήνα.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Χελιδόνια στέκονται σε καλώδιο, στην Αθήνα.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Στένσιλ με τη φράση «Greece vs Everybody» (Η Ελλάδα εναντίον όλων) σε τοίχο κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Στένσιλ με τη φράση «Greece vs Everybody» (Η Ελλάδα εναντίον όλων) σε τοίχο κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ιράν: 26 χρόνια από τον θάνατο του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Νεαρή Ιρανή επιδεικνύει τις παλάμες της όπου αναγράφεται η φράση «Είμαι έτοιμη να θυσιάσω τον εαυτό μου για τον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ», ενώ παρίσταται σε τελετή για τη συμπλήρωση 26 ετών από την επέτειο του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, στην Τεχεράνη. Ο Χομεϊνί υπήρξε πρωτεργάτης της ιρανικής επανάστασης του 1979, και διετέλεσε θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του Ιράν έως το 1989.
EPA / ABEDIN TAHERKENAREH

Νεαρή Ιρανή επιδεικνύει τις παλάμες της όπου αναγράφεται η φράση «Είμαι έτοιμη να θυσιάσω τον εαυτό μου για τον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ», ενώ παρίσταται σε τελετή για τη συμπλήρωση 26 ετών από την επέτειο του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, στην Τεχεράνη. Ο Χομεϊνί υπήρξε πρωτεργάτης της ιρανικής επανάστασης του 1979, και διετέλεσε θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του Ιράν έως το 1989.

Κίνα: 65 νεκροί έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου . Εξήντα πέντε νεκροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας, σ
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Εξήντα πέντε νεκροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας, σ'υμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ενώ πάνω από 370 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, αγνοούνται. Από το ναυάγιο, που έγινε λόγω τυφώνα στο ποτάμι, έχουν επιζήσει μόνο 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 456 άτομα, τα περισσότερα ηλικιωμένοι τουρίστες.

Κίνα: Διάσωση άντρα που απειλούσε να πηδήξει στο κενό. Αστυνομικοί προσπαθούν να ελέγξουν έναν γυμνό άντρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον 16ο όροφο πολυκατοικίας, στην πόλη Χεφέι της Κίνας. Οι αρχές κατάφεραν τελικά να τον συγκρατήσουν ύστερα από έξι ώρες. 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Αστυνομικοί προσπαθούν να ελέγξουν έναν γυμνό άντρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον 16ο όροφο πολυκατοικίας, στην πόλη Χεφέι της Κίνας. Οι αρχές κατάφεραν τελικά να τον συγκρατήσουν ύστερα από έξι ώρες. 

Η ζωή στο Πέραμα της κρίσης. Η συνταξιούχος Άννα Κούσουλα, 60 χρονών και ο 40χρονος γιος της, Στράτος, φωτογραφίζονται μπροστά από το σπίτι τους στο Πέραμα. Η κα. Άννα παίρνει 300 ευρώ σύνταξη χηρείας και συντηρεί τον γιο της, ο οποίος είναι άνεργος πάνω από τέσσερα χρόνια. Ο Στράτος δούλευε σαν οικοδόμος και ο κλάδος του είναι ένας από τους πρώτους που επλήγησαν από την οικονομική κρίση. Στο Πέραμα η ανεργία αγγίζει το 60%, ποσοστό τριπλάσιο του εθνικού μέσου όρου και πάρα πολλές οικογένειες είναι αναγκασμένες να ζουν με λιγότερο από 200 ευρώ το μήνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η συνταξιούχος Άννα Κούσουλα, 60 χρονών και ο 40χρονος γιος της, Στράτος, φωτογραφίζονται μπροστά από το σπίτι τους στο Πέραμα. Η κα. Άννα παίρνει 300 ευρώ σύνταξη χηρείας και συντηρεί τον γιο της, ο οποίος είναι άνεργος πάνω από τέσσερα χρόνια. Ο Στράτος δούλευε σαν οικοδόμος και ο κλάδος του είναι ένας από τους πρώτους που επλήγησαν από την οικονομική κρίση. Στο Πέραμα η ανεργία αγγίζει το 60%, ποσοστό τριπλάσιο του εθνικού μέσου όρου και πάρα πολλές οικογένειες είναι αναγκασμένες να ζουν με λιγότερο από 200 ευρώ το μήνα.

Χονγκ Κονγκ: Εκδήλωση μνήμης για τα γεγονότα της πλατείας Τιεν Αν Μεν . Χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν την ετήσια εκδήλωση για την επέτειο 26 χρόνων από την σφαγή στην πλατεία Τιεν Αν Μεν. Στις 4 Ιουνίου 1989 ο κινεζικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων στην πλατεία Τιεν Αν Μεν με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς, τον ακριβή αριθμό των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμα.
REUTERS / TYRONE SIU

Χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν την ετήσια εκδήλωση για την επέτειο 26 χρόνων από την σφαγή στην πλατεία Τιεν Αν Μεν. Στις 4 Ιουνίου 1989 ο κινεζικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων στην πλατεία Τιεν Αν Μεν με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς, τον ακριβή αριθμό των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμα.