Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015 22:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 31 Μαΐου 2015.

Στους 2.200 ο νέος απολογισμός των θυμάτων του καύσωνα στην Ινδία. Το κύμα καύσωνα που διαρκεί εδώ και εβδομάδες στην Ινδία έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.200 και πλέον ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές, την ώρα που οι σποραδικές βροχοπτώσεις ανακούφισαν για λίγο τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.
REUTERS / AJAY VERMA

Το κύμα καύσωνα που διαρκεί εδώ και εβδομάδες στην Ινδία έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.200 και πλέον ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές, την ώρα που οι σποραδικές βροχοπτώσεις ανακούφισαν για λίγο τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην Ιταλία. Το εκλογικό τους δικαίωμα για την εκλογή επτά περιφερειακών και 742 δημοτικών συμβουλίων καλούνται να ασκήσουν από τις επτά το πρωί, τοπική ώρα, και μέχρι τις έντεκα το βράδυ, 23 εκατομμύρια Ιταλοί. «Η ψήφος αυτή έχει τοπικό χαρακτήρα, οι Ιταλοί δεν καλούνται να επιδοκιμάσουν το έργο μου», δήλωσε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σπάζοντας την καθιερωμένη σιωπή που πρέπει να τηρείται την ημέρα πριν από τις εκλογές.
EPA / CIRO FUSCO

Το εκλογικό τους δικαίωμα για την εκλογή επτά περιφερειακών και 742 δημοτικών συμβουλίων καλούνται να ασκήσουν από τις επτά το πρωί, τοπική ώρα, και μέχρι τις έντεκα το βράδυ, 23 εκατομμύρια Ιταλοί. «Η ψήφος αυτή έχει τοπικό χαρακτήρα, οι Ιταλοί δεν καλούνται να επιδοκιμάσουν το έργο μου», δήλωσε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σπάζοντας την καθιερωμένη σιωπή που πρέπει να τηρείται την ημέρα πριν από τις εκλογές.

Πάνω από 1.000 μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Σικελία. Χίλιοι δεκαεννέα πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο αποβιβάσθηκαν στο λιμάνι του Ποτσάλο, στη Σικελία. Κατά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν άμεσα, διαγνώσθηκαν τριακόσια περιστατικά ψώρας και πέντε ανεμοβλογιάς. Τέσσερις γυναίκες οι οποίες κυοφορούν και ένας νέος ο οποίος έχει τραυματισθεί στον λαιμό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
REUTERS / ANTONIO PARRINELLO

Χίλιοι δεκαεννέα πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο αποβιβάσθηκαν στο λιμάνι του Ποτσάλο, στη Σικελία. Κατά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν άμεσα, διαγνώσθηκαν τριακόσια περιστατικά ψώρας και πέντε ανεμοβλογιάς. Τέσσερις γυναίκες οι οποίες κυοφορούν και ένας νέος ο οποίος έχει τραυματισθεί στον λαιμό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Απομάκρυνση οδοφραγμάτων στο Μπουρούντι . Αστυνομικοί απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έχουν τοποθετηθεί από τους διαδηλωτές στους δρόμους Μπουζουμπούρα. Στους δρόμους της πρωτεύουσας του Μπουρούντι κατέβηκαν πάλι χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για την τρίτη υποψηφιότητα του προέδρου Ενκουρουζίζα στις επερχόμενες εκλογές.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Αστυνομικοί απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έχουν τοποθετηθεί από τους διαδηλωτές στους δρόμους Μπουζουμπούρα. Στους δρόμους της πρωτεύουσας του Μπουρούντι κατέβηκαν πάλι χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για την τρίτη υποψηφιότητα του προέδρου Ενκουρουζίζα στις επερχόμενες εκλογές.

Ελβετία: Βόλτα σε πεζογέφυρα. Κόσμος διασχίζει μία γέφυρα με σχοινιά πάνω από την κοιλάδα Sementina εν μέσω πυκνής ομίχλης στην Ελβετία. Η πεζογέφυρα των  270 μέτρων εκτείνεται κατά μήκος της κοιλάδας σε μέγιστο ύψος 130 μέτρων από το έδαφος. Η πεζογέφυρα άνοιξε την Κυριακή για το κοινό.
EPA / SAMUEL GOLAY

Κόσμος διασχίζει μία γέφυρα με σχοινιά πάνω από την κοιλάδα Sementina εν μέσω πυκνής ομίχλης στην Ελβετία. Η πεζογέφυρα των  270 μέτρων εκτείνεται κατά μήκος της κοιλάδας σε μέγιστο ύψος 130 μέτρων από το έδαφος. Η πεζογέφυρα άνοιξε την Κυριακή για το κοινό.

Θρησκευτική παρέλαση στη Βολιβία . Χορευτές συμμετέχουν στην παρέλαση «Senor del Gran Poder» στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χιλιάδες χορευτές συμμετείχαν στην ετήσια θρησκευτική γιορτή.
REUTERS / DAVID MERCADO

Χορευτές συμμετέχουν στην παρέλαση «Senor del Gran Poder» στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χιλιάδες χορευτές συμμετείχαν στην ετήσια θρησκευτική γιορτή.

Νταμπλ η Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 3-1 στον τελικό του «Καμπ Νου» και κατάκτησε το Κύπελλο Ισπανίας φτάνοντας στο νταμπλ, ενώ στις 6 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους στο Βερολίνο, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, προσδοκώντας να... τριτώσει το καλό.
REUTERS / Albert Gea

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 3-1 στον τελικό του «Καμπ Νου» και κατάκτησε το Κύπελλο Ισπανίας φτάνοντας στο νταμπλ, ενώ στις 6 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους στο Βερολίνο, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, προσδοκώντας να... τριτώσει το καλό.

Κωπηλασία: «Ασημένια» η Ελλάδα στο Πόζναν. Το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στη λίμνη Μάλτα του Πόζναν (Πολωνία) κατάκτησε το ελληνικό πλήρωμα στον τελικό της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου. Οι Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος, κάτι που είχε επαναλάβει και πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση του Βελιγραδίου.
EPA / Jakub Kaczmarczyk

Το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στη λίμνη Μάλτα του Πόζναν (Πολωνία) κατάκτησε το ελληνικό πλήρωμα στον τελικό της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου. Οι Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος, κάτι που είχε επαναλάβει και πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση του Βελιγραδίου.

Moto GP: Νικητής ο Λορένθο. Ο Χόρχε Λορένθο ήταν ο μεγάλος νικητής στον 6ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος MOTO GP,  στην ιταλική πίστα του Μουτζέλο. Ο αναβάτης της Yamaha άφησε πίσω του σε απόσταση 5.5 δευτερολέπτων τον Αντρέα Ιανόνε, που με τη Dukati του εκκίνησε από την pole position. Αν κι έκανε άσχημο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές ο Βαλεντίνο Ρόσι κατάφερε να ανέβιε στο βάθρο (τρίτος), θέση που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας των αναβατών με διαφορά 6 βαθμών από τον Λορένθο (118 έναντι 112).
REUTERS / STRINGER

Ο Χόρχε Λορένθο ήταν ο μεγάλος νικητής στον 6ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος MOTO GP,  στην ιταλική πίστα του Μουτζέλο. Ο αναβάτης της Yamaha άφησε πίσω του σε απόσταση 5.5 δευτερολέπτων τον Αντρέα Ιανόνε, που με τη Dukati του εκκίνησε από την pole position. Αν κι έκανε άσχημο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές ο Βαλεντίνο Ρόσι κατάφερε να ανέβιε στο βάθρο (τρίτος), θέση που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας των αναβατών με διαφορά 6 βαθμών από τον Λορένθο (118 έναντι 112).

Ανάσα δροσιάς στις παραλίες της Αττικής. Μία ελληνική σημαία ανεμίζει, ενώ κόσμος κάνει μπάνιο στην παραλία του Φλοίσβου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Μία ελληνική σημαία ανεμίζει, ενώ κόσμος κάνει μπάνιο στην παραλία του Φλοίσβου.

Δεύτερο You Truck Fiesta. Το Δεύτερο φεστιβάλ φορτηγών και νταλικών You Truck Fiesta, έλαβε χώρα στο 32ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαΐου.
SOOC / MENELAOS MYRILLAS

Το Δεύτερο φεστιβάλ φορτηγών και νταλικών You Truck Fiesta, έλαβε χώρα στο 32ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαΐου.