Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 19:17

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 29 Μαΐου 2015.

Στιγμιότυπο από το Σύνταγμα. Στιγμιότυπο απο την πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας.
SOOC / Dimitris Panidis

Στιγμιότυπο απο την πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας.

Ινδία: Πλησιάζουν τους 2.000 οι νεκροί από το κύμα καύσωνα. Άντρες κοιμούνται σε ένα προσωρινό υπόστεγο σε μία παραγκούπολη στο Νέο Δελχί. Συνολικά 1.786 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους αυτήν την εβδομάδα από το κύμα καύσωνα που πλήττει την βόρεια και την νότια Ινδία, με το θερμόμετρο να φθάνει τους 48 βαθμούς Κελσίου στα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, αλλά και στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι αποπνικτικές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, καταστρέφοντας παράλληλα καλλιέργειες, απειλώντας την άγρια ζωή και θέτοντας σε κίνδυνο όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Άντρες κοιμούνται σε ένα προσωρινό υπόστεγο σε μία παραγκούπολη στο Νέο Δελχί. Συνολικά 1.786 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους αυτήν την εβδομάδα από το κύμα καύσωνα που πλήττει την βόρεια και την νότια Ινδία, με το θερμόμετρο να φθάνει τους 48 βαθμούς Κελσίου στα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, αλλά και στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι αποπνικτικές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, καταστρέφοντας παράλληλα καλλιέργειες, απειλώντας την άγρια ζωή και θέτοντας σε κίνδυνο όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Ιράκ: Βομβιστικές επιθέσεις σε ξενοδοχεία στη Βαγδάτη. Περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30 από τις εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων στους χώρους στάθμευσης πολυτελών ξενοδοχείων της Βαγδάτης. Η πρώτη βόμβα εξερράγη στο ξενοδοχείο Βαβυλώνα, όπου κυβερνητικά στελέχη διοργανώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ομιλίες, συνεντεύξεις τύπου και συνέδρια. Σε αυτήν την επίθεση σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι ενώ ένα λεπτό αργότερα σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη στο ξενοδοχείο Ιστάρ, πρώην Σέρατον.
REUTERS / AHMED SAAD

Περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30 από τις εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων στους χώρους στάθμευσης πολυτελών ξενοδοχείων της Βαγδάτης. Η πρώτη βόμβα εξερράγη στο ξενοδοχείο Βαβυλώνα, όπου κυβερνητικά στελέχη διοργανώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ομιλίες, συνεντεύξεις τύπου και συνέδρια. Σε αυτήν την επίθεση σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι ενώ ένα λεπτό αργότερα σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη στο ξενοδοχείο Ιστάρ, πρώην Σέρατον.

Συρία: Στα χέρια του Μετώπου Αλ Νούσρα η πόλη Αριά. Την πόλη Αριά, την τελευταία που βρισκόταν υπό κυβερνητικό έλεγχο στο κυβερνείο του Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, κατέλαβε ένας συνασπισμός αντικυβερνητικών ομάδων με την ονομασία Τζαίς αλ Φατέχ, ή Στρατός Κατάκτησης. Το μεγαλύτερο τμήμα του συνασπισμού αποτελείται από το συριακό τμήμα της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα.  Η Αριά, που κάποτε είχε 80.000 κατοίκους, βρίσκεται σε στρατηγική θέση, στην κύρια αρτηρία εφοδιασμού του στρατού που ενώνει τις περιοχές Ιντλίμπ και Λατάκεια.
REUTERS / AMMAR ABDULLAH

Την πόλη Αριά, την τελευταία που βρισκόταν υπό κυβερνητικό έλεγχο στο κυβερνείο του Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, κατέλαβε ένας συνασπισμός αντικυβερνητικών ομάδων με την ονομασία Τζαίς αλ Φατέχ, ή Στρατός Κατάκτησης. Το μεγαλύτερο τμήμα του συνασπισμού αποτελείται από το συριακό τμήμα της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα.  Η Αριά, που κάποτε είχε 80.000 κατοίκους, βρίσκεται σε στρατηγική θέση, στην κύρια αρτηρία εφοδιασμού του στρατού που ενώνει τις περιοχές Ιντλίμπ και Λατάκεια.

FIFA: Δεν παραιτείται ο Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ αποχωρεί μετά την ομιλία του στο 65ο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Ζυρίχη. Μάχη επιβίωσης στην ηγεσία της FIFA δίνει ο Ελβετός, Σεπ Μπλάτερ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις και τις συλλήψεις πρωτοκλασάτων παραγόντων με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Mιλώντας στην τελετή έναρξης της ετήσιας συνόδου της FIFA, o ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να παρατηθεί και θα διεκδικήσει πέμπτη φορά τον προεδρικό θώκο.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ αποχωρεί μετά την ομιλία του στο 65ο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Ζυρίχη. Μάχη επιβίωσης στην ηγεσία της FIFA δίνει ο Ελβετός, Σεπ Μπλάτερ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις και τις συλλήψεις πρωτοκλασάτων παραγόντων με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Mιλώντας στην τελετή έναρξης της ετήσιας συνόδου της FIFA, o ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να παρατηθεί και θα διεκδικήσει πέμπτη φορά τον προεδρικό θώκο.

Φωτογράφιση της Ριάνα στην Κούβα. Η τραγουδίστρια Ριάνα ετοιμάζεται για μία φωτογράφιση στην Αβάνα.
REUTERS / STRINGER

Η τραγουδίστρια Ριάνα ετοιμάζεται για μία φωτογράφιση στην Αβάνα.

Διακοπή της προβολής του έργου Stills του Kris Verdonck στην πλατεία Κλαυθμώνος. Προβολή του έργου Stills του Kris Verdonck, στα πλαίσια του «Fast Forward Festival» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Παπαρηγοπούλου (πλατεία Κλαυθμώνος) στην Αθήνα. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών υποχρεώθηκε, ύστερα από καταγγελίες, να διακόψει την προβολή του έργου. Στην ανακοίνωσή της η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αναφέρει: «Είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη λογική αντιμετώπισης ενός έργου τέχνης. Το γυμνό αποτελεί στοιχείο καλλιτεχνικής έκφρασης, δεν είναι χυδαίο ούτε άσεμνο.... Ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι είναι χυδαίο, τι θα έπρεπε να μας ενοχλεί πιο πολύ, η εικόνα γυμνών ανθρώπων που προβάλλονται σε ένα τοίχο πάρκινγκ της πλατείας Κλαυθμώνος ή η καθημερινότητα εξαθλιωμένων ανθρώπων που ζουν στην κάτω μεριά της πλατείας».
SOOC / Menelaos Myrillas

Προβολή του έργου Stills του Kris Verdonck, στα πλαίσια του «Fast Forward Festival» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Παπαρηγοπούλου (πλατεία Κλαυθμώνος) στην Αθήνα. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών υποχρεώθηκε, ύστερα από καταγγελίες, να διακόψει την προβολή του έργου. Στην ανακοίνωσή της η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αναφέρει: «Είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη λογική αντιμετώπισης ενός έργου τέχνης. Το γυμνό αποτελεί στοιχείο καλλιτεχνικής έκφρασης, δεν είναι χυδαίο ούτε άσεμνο.... Ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι είναι χυδαίο, τι θα έπρεπε να μας ενοχλεί πιο πολύ, η εικόνα γυμνών ανθρώπων που προβάλλονται σε ένα τοίχο πάρκινγκ της πλατείας Κλαυθμώνος ή η καθημερινότητα εξαθλιωμένων ανθρώπων που ζουν στην κάτω μεριά της πλατείας».

Έκρηξη ηφαιστείου σε νησί της Ιαπωνίας. Ηφαίστειο εξερράγη σήμερα στο απομακρυσμένο νότιο νησί της Ιαπωνίας Κουτσινοεράμπου, εκτινάζοντας ψηλά στην ατμόσφαιρα μαύρο καπνό και αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σύμφωνα με το ιαπωνικό ειδησειογραφικό πρακτορείο NHK ένα πυροκλαστικό κύμα υπερθερμασμένων αερίων και πέτρας κύλησε στην πλαγιά του ηφαιστείου φτάνοντας στον ωκεανό.  Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα κηρύσσοντας κατάσταση συναγερμού, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ζητήθηκε και η εκκένωση του νησιού, το οποίο αριθμεί 137 κατοίκους.
REUTERS / KYODO

Ηφαίστειο εξερράγη σήμερα στο απομακρυσμένο νότιο νησί της Ιαπωνίας Κουτσινοεράμπου, εκτινάζοντας ψηλά στην ατμόσφαιρα μαύρο καπνό και αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σύμφωνα με το ιαπωνικό ειδησειογραφικό πρακτορείο NHK ένα πυροκλαστικό κύμα υπερθερμασμένων αερίων και πέτρας κύλησε στην πλαγιά του ηφαιστείου φτάνοντας στον ωκεανό.  Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα κηρύσσοντας κατάσταση συναγερμού, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ζητήθηκε και η εκκένωση του νησιού, το οποίο αριθμεί 137 κατοίκους.

Την άγρια ζωή απειλεί ο καύσωνας στην Ινδία. Μία μαϊμού προσπαθεί να πιεί νερό από μία βρύση, στο Τζαμού, τη χειμερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ, στην Ινδία. Αποπνικτικές είναι οι θερμοκρασίες στην Ινδία, καταστρέφοντας καλλιέργειες, απειλώντας την άγρια ζωή και θέτοντας σε κίνδυνο όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους. Τα θύματα από τον καύσωνα πλησιάζουν τα 2.000, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι θερμοκρασίες στα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, αλλά και στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί έχουν αγγίξει τους 48 βαθμούς Κελσίου, κάτι που έχει να συμβεί περισσότερο από έξι δεκαετίες.
EPA / JAIPAL SINGH

Μία μαϊμού προσπαθεί να πιεί νερό από μία βρύση, στο Τζαμού, τη χειμερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ, στην Ινδία. Αποπνικτικές είναι οι θερμοκρασίες στην Ινδία, καταστρέφοντας καλλιέργειες, απειλώντας την άγρια ζωή και θέτοντας σε κίνδυνο όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους. Τα θύματα από τον καύσωνα πλησιάζουν τα 2.000, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι θερμοκρασίες στα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, αλλά και στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί έχουν αγγίξει τους 48 βαθμούς Κελσίου, κάτι που έχει να συμβεί περισσότερο από έξι δεκαετίες.

Συνάντηση Μέρκελ - Κάμερον στο Βερολίνο. H Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υποδέχεται το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, στην Καγκελαρία στο Βερολίνο. Αισιόδοξος δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τις συνομιλίες που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για το ζήτημα της μεταρρύθμισης των δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, από την πλευρά της, τόνισε τη βούλησή της να εργαστεί «εποικοδομητικά» με τον Βρετανό πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες ζητεί το Ηνωμένο Βασίλειο στις δομές της Ε.Ε. «δεν είναι αδύνατες».
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

H Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υποδέχεται το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, στην Καγκελαρία στο Βερολίνο. Αισιόδοξος δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τις συνομιλίες που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για το ζήτημα της μεταρρύθμισης των δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, από την πλευρά της, τόνισε τη βούλησή της να εργαστεί «εποικοδομητικά» με τον Βρετανό πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες ζητεί το Ηνωμένο Βασίλειο στις δομές της Ε.Ε. «δεν είναι αδύνατες».