Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 19:32

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 28 Μαΐου 2015.

Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στην Κίνα. Κτήρια έχουν μισοβυθιστεί από την υπερχείλιση ποταμού στην περιοχή Leishan, της επαρχίας Γκουεϊτζόου στην Κίνα. Η παροχή ρεύματος και νερού διακόπηκε, έπειτα από τις από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή την Τρίτη και την Τετάρτη.
REUTERS / CHINA DAILY

Κτήρια έχουν μισοβυθιστεί από την υπερχείλιση ποταμού στην περιοχή Leishan, της επαρχίας Γκουεϊτζόου στην Κίνα. Η παροχή ρεύματος και νερού διακόπηκε, έπειτα από τις από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή την Τρίτη και την Τετάρτη.

Πλημμύρες στο Τέξας. Άποψη του πλημμυρισμένου ποταμού Τρίνιτι στο Ντάλας του Τέξας. Οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια στο Τέξας και την Οκλαχόμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.
EPA / LARRY W. SMITH

Άποψη του πλημμυρισμένου ποταμού Τρίνιτι στο Ντάλας του Τέξας. Οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια στο Τέξας και την Οκλαχόμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Ανάσες δροσιάς στον ποταμό Νείλο . Παιδιά βουτούν στον ποταμό Νείλο για να δροσιστούν κατά τη διάρκεια μίας ζεστής ημέρας, με τη θερμοκρασία στα νότια του Καΐρου να αγγίζει τους 48 βαθμούς Κελσίου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Παιδιά βουτούν στον ποταμό Νείλο για να δροσιστούν κατά τη διάρκεια μίας ζεστής ημέρας, με τη θερμοκρασία στα νότια του Καΐρου να αγγίζει τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Αυστραλιανό Μπαλέτο στο Μπρίσμπεϊν. Χορεύτριες από το αυστραλιανό μπαλέτο διακρίνονται κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους για τα μέσα ενημέρωσης στους Βοτανικούς Κήπους του Μπρίσμπεϊν. Το αυστραλιανό μπαλέτο θα παρουσιάσει την «Ζιζέλ» σε ανοιχτό χώρο της πόλης στις 29 Μαΐου.
EPA / DAVE HUNT

Χορεύτριες από το αυστραλιανό μπαλέτο διακρίνονται κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους για τα μέσα ενημέρωσης στους Βοτανικούς Κήπους του Μπρίσμπεϊν. Το αυστραλιανό μπαλέτο θα παρουσιάσει την «Ζιζέλ» σε ανοιχτό χώρο της πόλης στις 29 Μαΐου.

Στιγμιότυπο από τη Σύνοδο των G7 στη Δρέσδη. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν (δεξιά) και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστιάν Νουαγιέ  συμμετέχουν σε συμπόσιο στο  πλαίσιο της συνόδου των G7 στη Γερμανία. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία και η ανάπτυξη προγραμμάτιζαν να ρίξουν το βάρος οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G7. Όμως, ενδεχόμενο  Grexit  επισκιάζει τα πάντα αυτόν τον καιρό.
EPA / JAN WOITAS

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν (δεξιά) και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστιάν Νουαγιέ  συμμετέχουν σε συμπόσιο στο  πλαίσιο της συνόδου των G7 στη Γερμανία. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία και η ανάπτυξη προγραμμάτιζαν να ρίξουν το βάρος οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G7. Όμως, ενδεχόμενο Grexit επισκιάζει τα πάντα αυτόν τον καιρό.

Μετανάστες στην Ψέριμο. Μία τεράστια ελληνική σημαία διακρίνεται, καθώς μία λέμβος χωρίς μηχανή, γεμάτη μετανάστες παρασύρεται στα ανοιχτά των ακτών της Ψερίμου. Τη μετεγκατάσταση 16.000 προσφύγων που αιτούνται άσυλο από την Ελλάδα και 24.000 από την Ιταλία σε άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. εντός μίας διετίας, πρότεινε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσιάζοντας τις δράσεις για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Μία τεράστια ελληνική σημαία διακρίνεται, καθώς μία λέμβος χωρίς μηχανή, γεμάτη μετανάστες παρασύρεται στα ανοιχτά των ακτών της Ψερίμου. Τη μετεγκατάσταση 16.000 προσφύγων που αιτούνται άσυλο από την Ελλάδα και 24.000 από την Ιταλία σε άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. εντός μίας διετίας, πρότεινε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσιάζοντας τις δράσεις για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση.

Διαμαρτυρία στο Κασμίρ. Κρατικοί υπάλληλοι του Κασμίρ τρέχουν για να αποφύγουν το χρωματισμένο νερό που εκτοξεύουν προς το μέρος τους οι άνδρες της αστυνομίας της Ινδίας, προκειμένου να διαλύσουν την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν στη Σριναγκάρ. Οι εργαζόμενοι στον κρατικό τομέα ζητούν τη μονιμοποίησή τους.
EPA / FAROOQ KHAN

Κρατικοί υπάλληλοι του Κασμίρ τρέχουν για να αποφύγουν το χρωματισμένο νερό που εκτοξεύουν προς το μέρος τους οι άνδρες της αστυνομίας της Ινδίας, προκειμένου να διαλύσουν την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν στη Σριναγκάρ. Οι εργαζόμενοι στον κρατικό τομέα ζητούν τη μονιμοποίησή τους.

Σχολείο για ακροβάτες στην Κίνα. Μαθητές σχολείου για ακροβάτες εξασκούνται στο χωριό Sanwang, της επαρχίας Ανχουέι στην Κίνα. Το εν λόγω σχολείο έκανε δεκτούς περισσότερους από 80 μαθητές από 4 έως 40 χρονών. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από τις αγροτικές περιοχές της Χενάν, της Σανντόνγκ, της Τσιανγκσού και της Ανχουέι. Ξεκινώντας από τις 4 το πρωί, οι μαθητές εξασκούνται 10 ώρες περίπου καθημερινών. Η εκπαίδευση διαρκεί συνήθως από έναν μήνα έως έναν χρόνο.
REUTERS / JIANAN YU

Μαθητές σχολείου για ακροβάτες εξασκούνται στο χωριό Sanwang, της επαρχίας Ανχουέι στην Κίνα. Το εν λόγω σχολείο έκανε δεκτούς περισσότερους από 80 μαθητές από 4 έως 40 χρονών. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από τις αγροτικές περιοχές της Χενάν, της Σανντόνγκ, της Τσιανγκσού και της Ανχουέι. Ξεκινώντας από τις 4 το πρωί, οι μαθητές εξασκούνται 10 ώρες περίπου καθημερινών. Η εκπαίδευση διαρκεί συνήθως από έναν μήνα έως έναν χρόνο.

Ισχυρή βροχόπτωση στην Αθήνα. Κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν προκληθεί στο λεκανοπέδιο της Αθήνας από την έντονη καταιγίδα, καθώς παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε όλους τους δρόμους.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν προκληθεί στο λεκανοπέδιο της Αθήνας από την έντονη καταιγίδα, καθώς παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε όλους τους δρόμους.

Ινδικό παγώνι στην Πράγα. Ινδικό παγώνι σε ζωολογικό κήπο της Πράγας.
EPA / FILIP SINGER

Ινδικό παγώνι σε ζωολογικό κήπο της Πράγας.

Λυών: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ των Ρόδων. Εκατοντάδες τεχνητά τριαντάφυλλα στολίζουν το Συντριβάνι των Ιακωβίνων. Αφορμή είναι το Φεστιβάλ των Ρόδων που ξεκίνησε στην Λυών.
REUTERS / ROBERT PRATTA

Εκατοντάδες τεχνητά τριαντάφυλλα στολίζουν το Συντριβάνι των Ιακωβίνων. Αφορμή είναι το Φεστιβάλ των Ρόδων που ξεκίνησε στην Λυών.