Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 10 Μαΐου 2015 19:48

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 10 Μαΐου 2015.

Ένας αγώνας δρόμου για τη μητέρα. Στιγμιότυπο από το 1ο Mother
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στιγμιότυπο από το 1ο Mother's Day Run, έναν αγώνα αφιερωμένο στη μητέρα, τον οποίο συνδιοργάνωσαν η Marathon Team Greece by Maria Polyzou και ο δήμος Αθηναίων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας που γιορτάζεται σήμερα, δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως η βασική επιδίωξη στο αυριανό Eurogroup είναι να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει το κόμμα.
SOOC / Menelaos Myrillas

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως η βασική επιδίωξη στο αυριανό Eurogroup είναι να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει το κόμμα.

Formula 1: Νικητής ο Ρόσμπεργκ στην Καταλονία. Την πρώτη του νίκη στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και 9η στην καριέρα του πέτυχε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στην πίστα της Καταλούνια, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Λιούις Χάμιλτον και στην τρίτη τον Σεμπάστιαν Φέτελ.
REUTERS / Juan Medina

Την πρώτη του νίκη στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και 9η στην καριέρα του πέτυχε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στην πίστα της Καταλούνια, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Λιούις Χάμιλτον και στην τρίτη τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ανοιξιάτικο τοπίο στη Μπισκέκ. Οι παπαρούνες έχουν ανθίσει σε ένα χωράφι, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Κιργιζίας, Μπισκέκ.
EPA / IGOR KOVALENKO

Οι παπαρούνες έχουν ανθίσει σε ένα χωράφι, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Κιργιζίας, Μπισκέκ.

Ο ήλιος ανατέλλει στο Λαύριο. Ένα άλογο τρώει καθώς ο ήλιος ανατέλλει στο Λαύριο.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ένα άλογο τρώει καθώς ο ήλιος ανατέλλει στο Λαύριο.

Βατικανό: Ο Ραούλ Κάστρο επισκέφτηκε τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο πάπας Φραγκίσκος μιλά με τον  Πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο κατά την συνάντησή τους που πραγματοποιηθηκε σήμερα το πρωί στο Βατικανό. Η συνάντηση με τον πάπα, η οποία ήταν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μια ιδιωτική ακρόαση, διήρκεσε περισσότερο απ
REUTERS / POOL

Ο πάπας Φραγκίσκος μιλά με τον  Πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο κατά την συνάντησή τους που πραγματοποιηθηκε σήμερα το πρωί στο Βατικανό. Η συνάντηση με τον πάπα, η οποία ήταν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μια ιδιωτική ακρόαση, διήρκεσε περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν - 55 λεπτά - και σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε το κλίμα ήταν ιδιαίτερα εγκάρδιο. Αποχωρώντας από το Βατικανό, ο Κάστρο είπε στους δημοσιογράφους ότι ευχαρίστησε τον ποντίφικα για τη συμβολή του στην επαναπροσέγγιση με τις ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι οι Κουβανοί αναμένουν με ενθουσιασμό την νέα επίσκεψη του Φραγκίσκου στο νησί τους, τον Σεπτέμβριο.

Μια πριγκιπική βάφτιση στο Μονακό. Ο πριγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν βάφτισαν σήμερα τα δίδυμα παιδιά τους στον Καθεδρικό Ναό του Μονακό. Τα 5 μηνών μωρά  πήραν και επίσημα τα ονόματα Ζακ και Γκαμπριέλα.
EPA / SEBASTIEN NOGIER

Ο πριγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν βάφτισαν σήμερα τα δίδυμα παιδιά τους στον Καθεδρικό Ναό του Μονακό. Τα 5 μηνών μωρά  πήραν και επίσημα τα ονόματα Ζακ και Γκαμπριέλα.

Παιχνίδια μακριά από τον τυφώνα Νούλ. Δύο μικρά παιδιά παίζουν σε λίμνη βόρεια της Μανίλα στις Φιλιππίνες. Ο ισχυρός τυφώνας Νούλ που χτύπησε τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρούν καταφύγιο σε κοντινές πόλεις.
EPA / RITCHIE B TONGO

Δύο μικρά παιδιά παίζουν σε λίμνη βόρεια της Μανίλα στις Φιλιππίνες. Ο ισχυρός τυφώνας Νούλ που χτύπησε τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρούν καταφύγιο σε κοντινές πόλεις.

ΠΓΔΜ: Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στο Κουμάνοβο. Ένα αεροπλάνο πετά πάνω από το Κουμάνοβο, όπου αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών από τις συγκρούσεις οι οποίες συνεχίζονται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, με μικρότερη ένταση. Χθες το βράδυ οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις με αλβανόφωνη «τρομοκρατική ένοπλη ομάδα» ήταν πέντε, ενώ ακόμη 30 είχαν τραυματιστεί, ενώ σήμερα ακόμη 3 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου των Σκοπίων.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Ένα αεροπλάνο πετά πάνω από το Κουμάνοβο, όπου αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών από τις συγκρούσεις οι οποίες συνεχίζονται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, με μικρότερη ένταση. Χθες το βράδυ οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις με αλβανόφωνη «τρομοκρατική ένοπλη ομάδα» ήταν πέντε, ενώ ακόμη 30 είχαν τραυματιστεί, ενώ σήμερα ακόμη 3 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου των Σκοπίων.

Ένας αγώνας ποδηλασίας 101 χιλιομέτρων. Ο Ισπανός ποδηλάτης Αλεχάντρο Ορτέγκα ξεκουράζεται μετά τη γραμμή του τερματισμού, μπροστά από το «Puente Nuevo» (Νέα Γέφυρα) κατά τον 18ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας 101 χιλιομέτρων που διεξάγεται στη Ρόντα της νότιας Ισπανίας.
REUTERS / JON NAZCA

Ο Ισπανός ποδηλάτης Αλεχάντρο Ορτέγκα ξεκουράζεται μετά τη γραμμή του τερματισμού, μπροστά από το «Puente Nuevo» (Νέα Γέφυρα) κατά τον 18ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας 101 χιλιομέτρων που διεξάγεται στη Ρόντα της νότιας Ισπανίας.

Ιππικoi Αγώνες στο Μακρυχώρι Λάρισας. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ιππικός Όμιλος Μακρυχωρίου «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε Ιππικούς Αγώνες, στο Μακρυχώρι Λάρισας.
Eurokinissi / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ιππικός Όμιλος Μακρυχωρίου «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε Ιππικούς Αγώνες, στο Μακρυχώρι Λάρισας.