Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015 19:07

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 8 Μαΐου 2015.

Σέρφινγκ στο Σαν Σεμπαστιάν. Στιγμιότυπο από την παραλία του Σαν Σεμπαστιάν στη βόρεια Ισπανία.
EPA / Juan Herrero

Στιγμιότυπο από την παραλία του Σαν Σεμπαστιάν στη βόρεια Ισπανία.

1ο Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con». Φιγούρες των Luffy και Sabo εκτίθενται στο πλαίσιο του 1ου Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con». Ο κόσμος των κόμικς ζωντανεύει στην Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 8, 9 και 10 Μαΐου.
INTIME NEWS / ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Φιγούρες των Luffy και Sabo εκτίθενται στο πλαίσιο του 1ου Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con». Ο κόσμος των κόμικς ζωντανεύει στην Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 8, 9 και 10 Μαΐου.

Μετέφεραν παιδί κλεισμένο σε βαλίτσα. Οκτάχρονο αγόρι εστάλη από το Μαρόκο στην Ισπανία κλεισμένο μέσα σε βαλίτσα, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία. Το παιδί, ονόματι Αμπού, βρέθηκε μέσα στη βαλίτσα 19χρονης γυναίκας στην Θέουτα, ισπανικό θύλακα στην Αφρική, βορείως του Μαρόκου, την Πέμπτη.  Το αγόρι, το οποίο κατάγεται από την Ακτή Ελεφαντοστού, βρίσκεται στα χέρια της πρόνοιας στην Θέουτα. Η 19χρονη δεν είναι συγγενής του αγοριού, αλλά έλαβε χρήματα από τον πατέρα του Αμπού για να μεταφέρει τη βαλίτσα. Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος ονομάζεται επίσης Αμπού, ζει στα Κανάρια Νησιά και έλπιζε να επανενωθεί με τον γιο του, σημειώνει η ισπανική El Pais.
REUTERS / HANDOUT

Οκτάχρονο αγόρι εστάλη από το Μαρόκο στην Ισπανία κλεισμένο μέσα σε βαλίτσα, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία. Το παιδί, ονόματι Αμπού, βρέθηκε μέσα στη βαλίτσα 19χρονης γυναίκας στην Θέουτα, ισπανικό θύλακα στην Αφρική, βορείως του Μαρόκου, την Πέμπτη.  Το αγόρι, το οποίο κατάγεται από την Ακτή Ελεφαντοστού, βρίσκεται στα χέρια της πρόνοιας στην Θέουτα. Η 19χρονη δεν είναι συγγενής του αγοριού, αλλά έλαβε χρήματα από τον πατέρα του Αμπού για να μεταφέρει τη βαλίτσα. Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος ονομάζεται επίσης Αμπού, ζει στα Κανάρια Νησιά και έλπιζε να επανενωθεί με τον γιο του, σημειώνει η ισπανική El Pais.

Βόλτα με στυλ!. Ο Μπόμπο, ένα τετράχρονο Αγγλικό Μπουλντόγκ, προτιμά να κάνει την βόλτα του πάνω σε σανίδα του σκέιτμπορντ! Οι περαστικοί που είχαν την τύχη να τον συναντήσουν στη Σιγκαπούρη, έσπευσαν να απαθανατίσουν την σκηνή.
REUTERS / EDGAR SU

Ο Μπόμπο, ένα τετράχρονο Αγγλικό Μπουλντόγκ, προτιμά να κάνει την βόλτα του πάνω σε σανίδα του σκέιτμπορντ! Οι περαστικοί που είχαν την τύχη να τον συναντήσουν στη Σιγκαπούρη, έσπευσαν να απαθανατίσουν την σκηνή.

Προς την απόλυτη πλειοψηφία οδεύουν οι Τόρις. Μία έδρα πριν από την απόλυτη πλειοψηφία βρίσκεται το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα, σύμφωνα με πρόβλεψη του BBC που δίνει στους Τόρις 325 έδρες έπειτα από την ανακοίνωση του 70% των αποτελεσμάτων. Exit poll που διενεργήθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας έδινε στους Τόρις 316 έδρες στην κάτω βουλή και 239 στους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς.
REUTERS / EDDIE KEOGH

Μία έδρα πριν από την απόλυτη πλειοψηφία βρίσκεται το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα, σύμφωνα με πρόβλεψη του BBC που δίνει στους Τόρις 325 έδρες έπειτα από την ανακοίνωση του 70% των αποτελεσμάτων. Exit poll που διενεργήθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας έδινε στους Τόρις 316 έδρες στην κάτω βουλή και 239 στους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς.

Διεθνές Φεστιβάλ Φώτων στο Μεξικό. Κόσμος παρακολουθεί μία καλλιτεχνική εγκατάσταση κατά την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Φώτων στην πόλη του Μεξικό.
EPA / Maruio Guzman

Κόσμος παρακολουθεί μία καλλιτεχνική εγκατάσταση κατά την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Φώτων στην πόλη του Μεξικό.

Πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Πυρκαγιά ξέσπασε στα διυλιστήρια πετρελαίου στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ατύχημα οφείλεται σε ανάφλεξη που σημειώθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από ελληνική εργολαβική εταιρεία. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν έξι άτομα (τέσσερις εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και δύο εργαζόμενοι της εργολαβικής εταιρείας), τα οποία διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Αττικό», όπου και νοσηλεύονται. Οι εργαζόμενοι του διυλιστηρίου έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία και οι εργασίες συντήρησης έχουν σταματήσει.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε στα διυλιστήρια πετρελαίου στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ατύχημα οφείλεται σε ανάφλεξη που σημειώθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από ελληνική εργολαβική εταιρεία. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν έξι άτομα (τέσσερις εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και δύο εργαζόμενοι της εργολαβικής εταιρείας), τα οποία διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Αττικό», όπου και νοσηλεύονται. Οι εργαζόμενοι του διυλιστηρίου έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία και οι εργασίες συντήρησης έχουν σταματήσει.

Η Αθήνα από ψηλά. Η Αθήνα από ψηλά.
EUROKINISSI / EUROKINISSI

Η Αθήνα από ψηλά.

Βουλή: Η Ώρα του Πρωθυπουργού. Στιγμιότυπο από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια των επίκαιρων ερωτήσεων στην Ώρα του Πρωθυπουργού. Σε επίκαιρες ερωτήσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου απαντά σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια των επίκαιρων ερωτήσεων στην Ώρα του Πρωθυπουργού. Σε επίκαιρες ερωτήσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου απαντά σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στον απόηχο του σεισμού στο Νεπάλ . Ένας κάτοικος της περιοχής Μπακταπούρ στο Νεπάλ καθαρίζει τα μπάζα από τα ερείπια του σπιτιού του καθώς μία γυναίκα στέκεται μπροστά από το κατάστημά της το οποίο προσπαθεί να λειτουργήσει κανονικά.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Ένας κάτοικος της περιοχής Μπακταπούρ στο Νεπάλ καθαρίζει τα μπάζα από τα ερείπια του σπιτιού του καθώς μία γυναίκα στέκεται μπροστά από το κατάστημά της το οποίο προσπαθεί να λειτουργήσει κανονικά.

Ξημέρωμα στο Κέιπ Τάουν . Ένας άνδρας βγάζει βόλτα τα σκυλιά του στην παραλία Longbeach του Κέιπ Τάουν. Με την αλλαγή των εποχών από το φθινόπωρο στον χειμώνα, οι ημέρες στο νότιο ημισφαίριο γίνονται συντομότερες και ο ήλιος ανατέλλει αργότερα.
EPA / NIC BOTHMA

Ένας άνδρας βγάζει βόλτα τα σκυλιά του στην παραλία Longbeach του Κέιπ Τάουν. Με την αλλαγή των εποχών από το φθινόπωρο στον χειμώνα, οι ημέρες στο νότιο ημισφαίριο γίνονται συντομότερες και ο ήλιος ανατέλλει αργότερα.

Δημοπρατείται διαμάντι 55,52 καρατίων. Εργαζόμενος στον οίκο Christie
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Εργαζόμενος στον οίκο Christie's κρατά ένα διαμάντι 55,52 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού κατά την διάρκεια πρόβας δημοπρασίας. Το διαμάντι αναμένεται να πωληθεί ανάμεσα στα 8.500.000 και 10.500.000 δολάρια. Για τους ενδιαφερόμενους.. η δημοπρασία θα γίνει στις 13 Μαΐου στην Γενεύη.

Ώρα για φαγητό. Πρόβατα τρώνε σε κτηνοτροφική μονάδα.
Eurokinissi / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Πρόβατα τρώνε σε κτηνοτροφική μονάδα.

Μια διαφορετική ημέρα για το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εμφανίστηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου, στο  αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και Ειρήνη Αθανασίου παρουσίασαν ένα σύντομο πρόγραμμα με διάσημες άριες από το λυρικό ρεπερτόριο συνοδεία πιάνου. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Fly me to the Moon».
 
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εμφανίστηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου, στο  αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και Ειρήνη Αθανασίου παρουσίασαν ένα σύντομο πρόγραμμα με διάσημες άριες από το λυρικό ρεπερτόριο συνοδεία πιάνου. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Fly me to the Moon».

 
Κιτρινα νερά στην Βαυαρία. Ιστιοφόρα πλέουν στα κίτρινα νερά της λίμνης Στάρνμπεργκ, στην Βαυαρία. Τα νερά της λίμνης έχουν πάρει αυτό το ιδιαίτερο χρώμα εξαιτίας του πυκνού στρώματος γύρης που τα έχει καλύψει.
EPA / PETER KNEFFEL

Ιστιοφόρα πλέουν στα κίτρινα νερά της λίμνης Στάρνμπεργκ, στην Βαυαρία. Τα νερά της λίμνης έχουν πάρει αυτό το ιδιαίτερο χρώμα εξαιτίας του πυκνού στρώματος γύρης που τα έχει καλύψει.

Αφγανοί προσπαθούν να φτάσουν στην Κω. Αφγανοί πρόσφυγες κωπηλατούν δίπλα σε ιστιοφόρο στην προσπάθεια τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.
REUTERS / GIORGOS MOUTAFIS

Αφγανοί πρόσφυγες κωπηλατούν δίπλα σε ιστιοφόρο στην προσπάθεια τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Βομβαρδισμός στην Συρία. Κάτοικοι της πόλης Ιντλίμπ επιθεωρούν κατεστραμμένο σπίτι μετά από βομβαρδισμό. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές τις βόμβες έριξαν δυνάμεις πιστές στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Κάτοικοι της πόλης Ιντλίμπ επιθεωρούν κατεστραμμένο σπίτι μετά από βομβαρδισμό. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές τις βόμβες έριξαν δυνάμεις πιστές στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.