Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 19:19

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 7 Μαΐου 2015.

Προετοιμασίες για τη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα. Ρώσοι στρατιώτες παρελαύνουν κατά τη διάρκεια της πρόβας για τη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου για να τιμηθούν τα 70 χρόνια από τη νίκη των Συμμάχων στην Ευρώπη ενάντια στη ναζιστική Γερμανία.
EPA / YURI KOCHETKOV

Ρώσοι στρατιώτες παρελαύνουν κατά τη διάρκεια της πρόβας για τη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου για να τιμηθούν τα 70 χρόνια από τη νίκη των Συμμάχων στην Ευρώπη ενάντια στη ναζιστική Γερμανία.

Σκέιτμπορντ στο κέντρο της Αθήνας. Νεαρός κάνει άλμα με τη σανίδα του στο κέντρο της Αθήνας.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νεαρός κάνει άλμα με τη σανίδα του στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρόεδρος της Χιλής ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών της κυβέρνησης . Τις παραιτήσεις όλων των μελών της κυβέρνησής της ζήτησε η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ (κέντρο), γνωστοποιώντας παράλληλα ότι θα ανακοινώσει εντός των επομένων 72 ωρών τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Το ποσοστό δημοτικότητας της κεντροαριστερής προέδρου της Χιλής έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς.
EPA / PRESIDENCY OF CHILE

Τις παραιτήσεις όλων των μελών της κυβέρνησής της ζήτησε η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ (κέντρο), γνωστοποιώντας παράλληλα ότι θα ανακοινώσει εντός των επομένων 72 ωρών τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Το ποσοστό δημοτικότητας της κεντροαριστερής προέδρου της Χιλής έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς.

Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης στα Σκόπια. Περίπου 2.000 άτομα διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης στα Σκόπια, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας ενός νεαρού από αστυνομικό πριν από τέσσερα χρόνια. Αρχικά οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κτήριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας τους εμπόδισαν να πλησιάσουν. Τελικά διαδήλωσαν μπροστά στο κτήριο της Βουλής και ζήτησαν ξανά την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Περίπου 2.000 άτομα διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης στα Σκόπια, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας ενός νεαρού από αστυνομικό πριν από τέσσερα χρόνια. Αρχικά οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κτήριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας τους εμπόδισαν να πλησιάσουν. Τελικά διαδήλωσαν μπροστά στο κτήριο της Βουλής και ζήτησαν ξανά την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Βρετανία: Ψήφισε ο Νάιτζελ Φάρατζ. Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) κατά την αποχώρησή του από το εκλογικό κέντρο στο Ramsgate όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Η άνοδος μέχρι πρότινος περιθωριακών κομμάτων, όπως το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) συνοδεύτηκε από μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων.
REUTERS / SUZANNE PLUNKETT

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) κατά την αποχώρησή του από το εκλογικό κέντρο στο Ramsgate όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Η άνοδος μέχρι πρότινος περιθωριακών κομμάτων, όπως το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) συνοδεύτηκε από μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ρώμη: Κλειστό το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο λόγω φωτιάς . Φωτιά ξέσπασε σε χώρο αποθήκευσης αποσκευών στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Λόγω της φωτιάς αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι (15.00 ώρα Ελλάδας).
EPA / MASSIMO PERCOSSI

Φωτιά ξέσπασε σε χώρο αποθήκευσης αποσκευών στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Λόγω της φωτιάς αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι (15.00 ώρα Ελλάδας).

 Ρομαντική βόλτα στη Σεούλ . Ένα ζευγάρι περπατά μπροστά από φωτισμένη παγόδα στη Σεούλ, καθώς η πύλη του Gyeongbokgung Palace αντανακλάται στο νερό.
REUTERS / THOMAS PETER

Ένα ζευγάρι περπατά μπροστά από φωτισμένη παγόδα στη Σεούλ, καθώς η πύλη του Gyeongbokgung Palace αντανακλάται στο νερό.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού στο Νεπάλ. Κόσμος πραγματοποιεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού της 25ης Απριλίου στο Νεπάλ, μπροστά από τον ιστορικό πύργο Νταράρα που κατέρρευσε από το χτύπημα του Εγκέλαδου.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Κόσμος πραγματοποιεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού της 25ης Απριλίου στο Νεπάλ, μπροστά από τον ιστορικό πύργο Νταράρα που κατέρρευσε από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας της Ναυτεμπορικής «Επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020». Στιγμιότυπο από το 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας της Ναυτεμπορικής με θέμα: «Επιχειρώντας στο μέλλον, 2015-2020». Στόχος του συνεδρίου είναι να αξιολογηθεί το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα να καταγραφούν οι δράσεις που η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Αποβλέπει ακόμη να αναδειχθεί η σημασία της χρηματοδότησης και των επενδύσεων για τις επιχειρήσεις, να καταγραφούν οι διαθέσιμες πηγές δανεισμού, να διερευνηθεί στο κατά πόσον η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα και η διαφοροποίηση των εταιριών και των προϊόντων ή υπηρεσιών, δημιουργούν συνθήκες  επιτυχημένης εξωστρεφούς επιχείρησης με σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις.
EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Στιγμιότυπο από το 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας της Ναυτεμπορικής με θέμα: «Επιχειρώντας στο μέλλον, 2015-2020». Στόχος του συνεδρίου είναι να αξιολογηθεί το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα να καταγραφούν οι δράσεις που η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Αποβλέπει ακόμη να αναδειχθεί η σημασία της χρηματοδότησης και των επενδύσεων για τις επιχειρήσεις, να καταγραφούν οι διαθέσιμες πηγές δανεισμού, να διερευνηθεί στο κατά πόσον η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα και η διαφοροποίηση των εταιριών και των προϊόντων ή υπηρεσιών, δημιουργούν συνθήκες  επιτυχημένης εξωστρεφούς επιχείρησης με σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φωτογραφίζεται με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φωτογραφίζεται με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στον ΟΛΘ . Εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης κρατάνε πανό που γραφεί «Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα των λιμανιών»  κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και πορεία μέχρι το Λευκό Πύργο, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ.
EUROKINISSI / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης κρατάνε πανό που γραφεί «Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα των λιμανιών»  κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και πορεία μέχρι το Λευκό Πύργο, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ.

Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυμαίνεται η θερμοκρασία την Πέμπτη, φτάνοντας κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Πτώση του υδράργυρου αναμένεται το βράδυ από τα βόρεια. Παράλληλα καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κατά τόπους, κυρίως στα βορειοανατολικά
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυμαίνεται η θερμοκρασία την Πέμπτη, φτάνοντας κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Πτώση του υδράργυρου αναμένεται το βράδυ από τα βόρεια. Παράλληλα καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κατά τόπους, κυρίως στα βορειοανατολικά