Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 19:43

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 6 Μαΐου 2015.

Γλάροι στο Κέιπ Τάουν . Γλάροι πετούν κοντά στο λιμάνι Kalk Bay στο Κέιπ Τάουν της Ν. Αφρικής. Οι γλάροι είναι φυσικοί «οδοκαθαριστές» και καταφεύγουν στο εμπορικό λιμάνι Kalk Bay το οποίο τους παρέχει πολλές πηγές τροφής όπως τα υπολείμματα στα ανοικτά των αλιευτικών σκαφών και τα απόβλητα των εστιατορίων της περιοχής.
EPA / NIC BOTHMA

Γλάροι πετούν κοντά στο λιμάνι Kalk Bay στο Κέιπ Τάουν της Ν. Αφρικής. Οι γλάροι είναι φυσικοί «οδοκαθαριστές» και καταφεύγουν στο εμπορικό λιμάνι Kalk Bay το οποίο τους παρέχει πολλές πηγές τροφής όπως τα υπολείμματα στα ανοικτά των αλιευτικών σκαφών και τα απόβλητα των εστιατορίων της περιοχής.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Αφίσα με σκίτσο του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, έχει τοποθετηθεί στη βιτρίνα καταστήματος αθλητικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας.
INTIME NEWS / Δελτίο τύπου

Αφίσα με σκίτσο του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, έχει τοποθετηθεί στη βιτρίνα καταστήματος αθλητικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας.

Σύροι πρόσφυγες στην Κω. Σύροι πρόσφυγες αποβιβάζονται στις ακτές του νησιού της Κω, κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή, ο αριθμός των μεταναστών χωρίς έγγραφα που εισέρχονται στην Ελλάδα δια θαλάσσης, έφτασε 10.445 άτομα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με 2.863 άτομα για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τον Μάρτιο, 6.498 μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και μόνο, με τη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο και τη Σάμο να αποτελούν το κύριο προορισμό τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σύροι πρόσφυγες αποβιβάζονται στις ακτές του νησιού της Κω, κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή, ο αριθμός των μεταναστών χωρίς έγγραφα που εισέρχονται στην Ελλάδα δια θαλάσσης, έφτασε 10.445 άτομα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με 2.863 άτομα για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τον Μάρτιο, 6.498 μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και μόνο, με τη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο και τη Σάμο να αποτελούν το κύριο προορισμό τους.

Πανσέληνος στο Ρίο ντε Τζανέιρο . Γενική άποψη ενός αεροπλάνου την ώρα που πετά μπροστά από την πανσέληνο πάνω από την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο.
EPA / MARCELO SAYAO

Γενική άποψη ενός αεροπλάνου την ώρα που πετά μπροστά από την πανσέληνο πάνω από την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Επεισόδια στα Σκόπια. Σοβαρά επεισόδια μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, στο κέντρο των Σκοπίων. Πάνω από 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά στο κτήριο, μετά τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης για την συγκάλυψη από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, της υπόθεσης ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός νεαρού από αστυνομικό. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στη διάρκεια πανηγυρισμών για την εκλογική νίκη του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, τον Ιούνιο του 2011.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, στο κέντρο των Σκοπίων. Πάνω από 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά στο κτήριο, μετά τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης για την συγκάλυψη από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, της υπόθεσης ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός νεαρού από αστυνομικό. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στη διάρκεια πανηγυρισμών για την εκλογική νίκη του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, τον Ιούνιο του 2011.

Καιρός για παραλία. Ο κόσμος απολαμβάνει το μπάνιο του στην παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου. Η θερμοκρασία στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ναυπλίου θα φτάσει τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο κόσμος απολαμβάνει το μπάνιο του στην παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου. Η θερμοκρασία στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ναυπλίου θα φτάσει τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Αφγανιστάν: Θανατική ποινή σε 4 άνδρες που λιντσάρισαν 27χρονη. H εσχάτη των ποινών επιβλήθηκε εις βάρος τεσσάρων ανδρών στο Αφγανιστάν για τη συμμετοχή τους στο λιντσάρισμα μέχρι θανάτου μίας 27χρονης, την οποία είχαν κατηγορήσει ότι έκαψε το Κοράνι. Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 49 άτομα, εκ των οποίων 19 αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται επειδή δεν σταμάτησαν την επίθεση.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

H εσχάτη των ποινών επιβλήθηκε εις βάρος τεσσάρων ανδρών στο Αφγανιστάν για τη συμμετοχή τους στο λιντσάρισμα μέχρι θανάτου μίας 27χρονης, την οποία είχαν κατηγορήσει ότι έκαψε το Κοράνι. Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 49 άτομα, εκ των οποίων 19 αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται επειδή δεν σταμάτησαν την επίθεση.

Συνεχίζονται οι ταραχές στο Μπουρούντι. Διαδηλωτές υψώνουν ένα οδόφραγμα κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα. Ο πρόεδρος του Μπορούντι Πιέρ Νκουρουνζίζα μπορεί να διεκδικήσει μια τρίτη προεδρική θητεία, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη το συνταγματικό δικαστήριο της αφρικανικής χώρας. Η σύγκρουση γύρω από το ζήτημα έχει οδηγήσει σε μία εβδομάδα αιματηρών συγκρούσεων στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας.
REUTERS / JEAN PIERRE HARERIMANA

Διαδηλωτές υψώνουν ένα οδόφραγμα κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα. Ο πρόεδρος του Μπορούντι Πιέρ Νκουρουνζίζα μπορεί να διεκδικήσει μια τρίτη προεδρική θητεία, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη το συνταγματικό δικαστήριο της αφρικανικής χώρας. Η σύγκρουση γύρω από το ζήτημα έχει οδηγήσει σε μία εβδομάδα αιματηρών συγκρούσεων στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας.

Μεγάλες ζημιές από τον τυφώνα στο Μπίτσοου της Γερμανίας. Κεραμίδια από τις οροφές των έχουν διασκορπιστεί στους δρόμους της πόλης Μπίτσοου της βόρειας Γερμανίας. Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από τον τυφώνα, που σάρωσε την περιοχή.
EPA / JENS BUETTNER

Κεραμίδια από τις οροφές των έχουν διασκορπιστεί στους δρόμους της πόλης Μπίτσοου της βόρειας Γερμανίας. Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από τον τυφώνα, που σάρωσε την περιοχή.

Γερμανία: Συνεχίζεται η απεργία των μηχανοδηγών . Βαγόνια τρένων, ατμομηχανές και εμπορευματικές αμαξοστοιχίες των γερμανικών σιδηροδρόμων σε αμαξοστάσιο στην πόλη Hamm της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, κοντά στον Ντόρτμουντ. Οι μηχανοδηγοί ξεκίνησαν τη Δευτέρα επταήμερη απεργία ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους και λιγότερες ώρες εργασίας.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Βαγόνια τρένων, ατμομηχανές και εμπορευματικές αμαξοστοιχίες των γερμανικών σιδηροδρόμων σε αμαξοστάσιο στην πόλη Hamm της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, κοντά στον Ντόρτμουντ. Οι μηχανοδηγοί ξεκίνησαν τη Δευτέρα επταήμερη απεργία ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους και λιγότερες ώρες εργασίας.

Εδιμβούργο: Προετοιμασία για τις εκλογές. Κάλπες μεταφέρονται σε πλατεία του Εδιμβούργου. Οι Βρετανοί θα προσέλθουν στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές στις 7 Μαΐου.
REUTERS / RUSSELL CHEYNE

Κάλπες μεταφέρονται σε πλατεία του Εδιμβούργου. Οι Βρετανοί θα προσέλθουν στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές στις 7 Μαΐου.