Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 01 Μαΐου 2015 21:51

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 1 Μαϊου 2015.

Βαλτιμόρη: Διώξεις σε έξι αστυνομικούς για τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι. Ένας άντρας πανηγυρίζει σε δρόμο της Βαλτιμόρης μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας σχετικά με τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι, στη Βαλτιμόρη. O θάνατος του Φρέντι Γκρέι, που πέθανε μία εβδομάδα μετά τη βίαιη σύλληψή του στη Βαλτιμόρη, οφείλεται σε «ανθρωποκτονία» και στους έξι αστυνομικούς που εμπλέκονται στη σύλληψή του θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, ανακοίνωσε η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση. Η εισαγγελέας Μέριλιν Μόσμπι παρουσίασε ενώπιον του Τύπου το πόρισμα έρευνας σχετικά με τον θάνατο τη 19η Απριλίου του νεαρού άνδρα και γνωστοποίησε ότι στους έξι αστυνομικούς, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα την περασμένη εβδομάδα, θα απαγγελθεί μεταξύ άλλων η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.
REUTERS / ERIC THAYER

Ένας άντρας πανηγυρίζει σε δρόμο της Βαλτιμόρης μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας σχετικά με τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι, στη Βαλτιμόρη. O θάνατος του Φρέντι Γκρέι, που πέθανε μία εβδομάδα μετά τη βίαιη σύλληψή του στη Βαλτιμόρη, οφείλεται σε «ανθρωποκτονία» και στους έξι αστυνομικούς που εμπλέκονται στη σύλληψή του θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, ανακοίνωσε η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση. Η εισαγγελέας Μέριλιν Μόσμπι παρουσίασε ενώπιον του Τύπου το πόρισμα έρευνας σχετικά με τον θάνατο τη 19η Απριλίου του νεαρού άνδρα και γνωστοποίησε ότι στους έξι αστυνομικούς, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα την περασμένη εβδομάδα, θα απαγγελθεί μεταξύ άλλων η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Ο μικρόκοσμος της άνοιξης. Δύο πεταλούδες, το είδος anthocharis cardamines, κάθονται πάνω σε ανθό λουλουδιού στο Ναύπλιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δύο πεταλούδες, το είδος anthocharis cardamines, κάθονται πάνω σε ανθό λουλουδιού στο Ναύπλιο.

Ανατολή ηλίου στη Σεβίλλη. Ανατολή του ηλίου στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, Σεβίλλη.
REUTERS / MARCELO DEL POZO

Ανατολή του ηλίου στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, Σεβίλλη.

Νεπάλ: Σπίτια μετά το σεισμό. Μία γυναίκα στο παράθυρο του κατεστραμμένου σπιτιού της στο Μπακταπούρ, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Μία γυναίκα στο παράθυρο του κατεστραμμένου σπιτιού της στο Μπακταπούρ, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Εργάτες δουλεύουν στο σημείο εγκατάστασης του αγωγού υγραερίου (LPG), την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Τσάντιγκαρθ στην Ινδία.
REUTERS / AJAY VERMA

Εργάτες δουλεύουν στο σημείο εγκατάστασης του αγωγού υγραερίου (LPG), την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Τσάντιγκαρθ στην Ινδία.

Σχέσεις στοργής στο τσίρκο του Κιέβου. Ένα λιοντάρι γλύφει στο πρόσωπο την εκπαιδεύτριά του κατά τη διάρκεια παράστασης στο Εθνικό Τσίρκο της Ουκρανίας, στο Κίεβο.
REUTERS / GLEB GARANICH

Ένα λιοντάρι γλύφει στο πρόσωπο την εκπαιδεύτριά του κατά τη διάρκεια παράστασης στο Εθνικό Τσίρκο της Ουκρανίας, στο Κίεβο.

Μιλάνο: Επεισόδια μετά την πορεία κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015. Αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνα, κατά τη διάρκεια πορείας κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, στο Μιλάνο. Συμπλοκές στο κέντρο του Μιλάνου μεταξύ αστυνομίας και νεαρών που πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και μαγαζιά, σημειώθηκαν μετά το τέλος πορείας κατά της διεθνούς έκθεσης. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην Ιταλία, περίπου 300 νεαροί με καλυμμένο το πρόσωπο προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, πυρπολώντας υποκαταστήματα τραπεζών, αυτοκινήτων και πολλών εμπορικών καταστημάτων του Μιλάνου.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνα, κατά τη διάρκεια πορείας κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, στο Μιλάνο. Συμπλοκές στο κέντρο του Μιλάνου μεταξύ αστυνομίας και νεαρών που πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και μαγαζιά, σημειώθηκαν μετά το τέλος πορείας κατά της διεθνούς έκθεσης. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην Ιταλία, περίπου 300 νεαροί με καλυμμένο το πρόσωπο προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, πυρπολώντας υποκαταστήματα τραπεζών, αυτοκινήτων και πολλών εμπορικών καταστημάτων του Μιλάνου.

Νεπάλ: Μεταφορά τραυματιών από το σεισμό. Τραυματίες από το σεισμό, μεταφέρονται με ελικόπτερο από το Μελάμτσι. Το θάνατο τουλάχιστον 6.204 ανθρώπων και τον τραυματισμό 13.932 έχει προκαλέσει ο ισχυρός σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οκτώ από τα 28 εκατομμύρια Νεπαλέζους, μεταξύ τους 1,7 εκατομμύριο παιδιά, επλήγησαν από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών, τον φονικότερο που σημειώνεται στη χώρα τα τελευταία 80 και πλέον χρόνια.
REUTERS / OLIVIA HARRIS

Τραυματίες από το σεισμό, μεταφέρονται με ελικόπτερο από το Μελάμτσι. Το θάνατο τουλάχιστον 6.204 ανθρώπων και τον τραυματισμό 13.932 έχει προκαλέσει ο ισχυρός σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οκτώ από τα 28 εκατομμύρια Νεπαλέζους, μεταξύ τους 1,7 εκατομμύριο παιδιά, επλήγησαν από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών, τον φονικότερο που σημειώνεται στη χώρα τα τελευταία 80 και πλέον χρόνια.

Γαλλία: Αντιμέτωπη με τις Femen η Μαρί Λεπέν. Τρείς ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, απομακρύνονται από άντρες ασφαλείας από ένα μπαλκόνι, όπου έχουν απλώσει μεγάλες κόκκινες σημαίες του Γ
REUTERS / BENOIT TESSIER

Τρείς ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, απομακρύνονται από άντρες ασφαλείας από ένα μπαλκόνι, όπου έχουν απλώσει μεγάλες κόκκινες σημαίες του Γ' Ράιχ, χαιρετώντας ναζιστικά. Αντιμέτωπη με τρεις γυμνόστηθες γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, που είχαν γράψει στα σώματά τους τη φράση «Χάιλ Λεπέν», ήρθε η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν ενώ εκφωνούσε ομιλία σε συγκεντρωμένους υποστηρικτές της σε μια πλατεία στο κέντρο του Παρισιού.

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη στις διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. Χρήση χημικών και αντλιών νερού έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κωνσταντινούπολη κατά διαδηλωτών που τους πετούσαν πέτρες, όπως μεταδίδει το Reuters. Οι διαδηλωτές είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν στην πλατεία Ταξίμ αψηφώντας τον περιορισμό που είχε επιβληθεί.
REUTERS / MURAD SEZER

Χρήση χημικών και αντλιών νερού έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κωνσταντινούπολη κατά διαδηλωτών που τους πετούσαν πέτρες, όπως μεταδίδει το Reuters. Οι διαδηλωτές είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν στην πλατεία Ταξίμ αψηφώντας τον περιορισμό που είχε επιβληθεί.

Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα. Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα.

Απεργία ΠΝΟ για την εργατική Πρωτομαγιά. Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την Εργατική Πρωτομαγιά.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την Εργατική Πρωτομαγιά.