Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 19:17

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.

Υπαίθριο γυμναστήριο στη Μουμπάι . Παιδιά παίζουν σε υπαίθριο γυμναστήριο που βρίσκεται σε παραλιακό δρόμο της Μουμπάι. 
EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Παιδιά παίζουν σε υπαίθριο γυμναστήριο που βρίσκεται σε παραλιακό δρόμο της Μουμπάι. 

Αυστραλία: Έκθεση αλπακά στην Καμπέρα. Ένα μωρό αλπακά απεικονίζεται κατά τη διάρκεια έκθεσης, έξω από το κοινοβούλιο στην Καμπέρα της Αυστραλίας.
EPA / LUKAS COCH

Ένα μωρό αλπακά απεικονίζεται κατά τη διάρκεια έκθεσης, έξω από το κοινοβούλιο στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

Νεπάλ: Διάσωση εφήβου πέντε ημέρες μετά τον σεισμό. Ένας έφηβος, 15 ετών, ανασύρεται ζωντανός από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Χίλτον στο Κατμαντού, πέντε ημέρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ και άφησε πίσω του πάνω από 5.000 νεκρούς. 
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ένας έφηβος, 15 ετών, ανασύρεται ζωντανός από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Χίλτον στο Κατμαντού, πέντε ημέρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ και άφησε πίσω του πάνω από 5.000 νεκρούς. 

Ρωσία: Προετοιμασίες για την Ημέρα της Νίκης. Ρώσος καλλιτέχνης ζωγραφίζει μια γιγαντιαία τοιχογραφία που απεικονίζει έναν σοβιετικό στρατιώτη να κρατάει ένα παιδί, σε πολυκατοικία της περιοχής Οντίντσοβο, στην Περιφέρεια της Μόσχας. Στις 9 Μαΐου, η Ρωσία γιορτάζει τη συμπλήρωση 70 ετών από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας.
EPA / SERGEI ILNITSKY

Ρώσος καλλιτέχνης ζωγραφίζει μια γιγαντιαία τοιχογραφία που απεικονίζει έναν σοβιετικό στρατιώτη να κρατάει ένα παιδί, σε πολυκατοικία της περιοχής Οντίντσοβο, στην Περιφέρεια της Μόσχας. Στις 9 Μαΐου, η Ρωσία γιορτάζει τη συμπλήρωση 70 ετών από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Βραζιλία: Παιχνίδι σε χωριό των Γκουαρανί . Παιδιά που ανήκουν στην ινδιάνικη κοινότητα Γκουαρανί παίζουν στο χωριό Pyau, στην περιοχή Ζαραγκουά του Σάο Πάολο. Στα τρία χωριά της περιοχής ζουν περισσότεροι από 700 ιθαγενείς Γκουαρανί. Το εθνικό ίδρυμα για τον ινδιάνικο πολιτισμό της Βραζιλίας έχει αναγνωρίσει 5,21 τ.χλμ της Ζαραγκουά ως ζώνη ιθαγενών (η μικρότερης έκτασης τέτοιου είδους ζώνη στη Βραζιλία). Τα μέλη της κοινότητας Γκουαρανί έχουν δημιουργήσει ένα νέο χωριό έξω από τον χώρο που τους έχει παραχωρηθεί και απειλούνται με έξωση λόγω σχετικής δικαστικής απόφασης.
REUTERS / NACHO DOCE

Παιδιά που ανήκουν στην ινδιάνικη κοινότητα Γκουαρανί παίζουν στο χωριό Pyau, στην περιοχή Ζαραγκουά του Σάο Πάολο. Στα τρία χωριά της περιοχής ζουν περισσότεροι από 700 ιθαγενείς Γκουαρανί. Το εθνικό ίδρυμα για τον ινδιάνικο πολιτισμό της Βραζιλίας έχει αναγνωρίσει 5,21 τ.χλμ της Ζαραγκουά ως ζώνη ιθαγενών (η μικρότερης έκτασης τέτοιου είδους ζώνη στη Βραζιλία). Τα μέλη της κοινότητας Γκουαρανί έχουν δημιουργήσει ένα νέο χωριό έξω από τον χώρο που τους έχει παραχωρηθεί και απειλούνται με έξωση λόγω σχετικής δικαστικής απόφασης.

Η κοιλάδα των Τεμπών από ψηλά. Η κοιλάδα των Τεμπών, όπως φαίνεται από ψηλά. 
EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Η κοιλάδα των Τεμπών, όπως φαίνεται από ψηλά. 

Στα ίχνη των δεινοσαύρων. Επισκέπτης του παλαιοντολογικού χώρου Κάλ Όρκο στη Βολιβία στέκεται με τον οδηγό του μπροστά από βράχο λατομείου ασβεστόλιθου, ο οποίος φέρει πατημασιές δεινοσαύρου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι συχνές κατολισθήσεις στο σημείο  φέρνουν συνεχώς στο φως και νέα ίχνη, με ορισμένα από αυτά να ανήκουν ακόμα και σε άγνωστα είδη δεινοσαύρων. 
REUTERS / DAVID MERCADO

Επισκέπτης του παλαιοντολογικού χώρου Κάλ Όρκο στη Βολιβία στέκεται με τον οδηγό του μπροστά από βράχο λατομείου ασβεστόλιθου, ο οποίος φέρει πατημασιές δεινοσαύρου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι συχνές κατολισθήσεις στο σημείο  φέρνουν συνεχώς στο φως και νέα ίχνη, με ορισμένα από αυτά να ανήκουν ακόμα και σε άγνωστα είδη δεινοσαύρων. 

Παραμονή Πρωτομαγιάς στην Αγκάρταλα . Ένας εργάτης κουβαλάει τούβλα την παραμονή της Πρωτομαγιάς, σε προάστιο της πόλης Αγκάρταλα στην Ινδία.
REUTERS / JAYANTA DEY

Ένας εργάτης κουβαλάει τούβλα την παραμονή της Πρωτομαγιάς, σε προάστιο της πόλης Αγκάρταλα στην Ινδία.

Πλεύση σε μολυσμένα ύδατα. Ένας άντρας πλέει στα μολυσμένα από καύσιμα νερά ποταμού της πόλης Σαοσίνγκ, στην επαρχία Τσετσιάνγκ της Κίνας. Η χώρα πρόκειται να απαγορεύσει τη λειτουργία  χαρτοβιομηχανιών, εργοστασίων φυτοφαρμάκων και άλλων μονάδων οι οποίες μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Το πολυαναμενόμενο σχέδιο έρχεται στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της ρύπανσης» που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, ύστερα από χρόνια βιομηχανικής ανάπτυξης που έχουν επιβαρύνει σημαντικά τους υδάτινους πόρους της Κίνας. 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας άντρας πλέει στα μολυσμένα από καύσιμα νερά ποταμού της πόλης Σαοσίνγκ, στην επαρχία Τσετσιάνγκ της Κίνας. Η χώρα πρόκειται να απαγορεύσει τη λειτουργία  χαρτοβιομηχανιών, εργοστασίων φυτοφαρμάκων και άλλων μονάδων οι οποίες μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Το πολυαναμενόμενο σχέδιο έρχεται στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της ρύπανσης» που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, ύστερα από χρόνια βιομηχανικής ανάπτυξης που έχουν επιβαρύνει σημαντικά τους υδάτινους πόρους της Κίνας. 

Νεογέννητος πελαργός στη Γερμανία. Ένας νεογέννητος πελαργός κουρνιάζει κάτω από τα φτερά του πατέρα του, στο ζωολογικό πάρκο του Έκχολτ στη Γερμανία. Εννέα νεοσσοί πελαργών έχουν πρόσφατα εκκολαφτεί στο τοπικό ζωολογικό πάρκο.
EPA / CARSTEN REHDER

Ένας νεογέννητος πελαργός κουρνιάζει κάτω από τα φτερά του πατέρα του, στο ζωολογικό πάρκο του Έκχολτ στη Γερμανία. Εννέα νεοσσοί πελαργών έχουν πρόσφατα εκκολαφτεί στο τοπικό ζωολογικό πάρκο.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Βρετανία. Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Βρετανία, με τις κάλπες να στήνονται στις 7 Μαΐου. Στη φωτογραφία, κτήριο στο δυτικό Λονδίνο με μία μπλε, μία κίτρινη και μία κόκκινη εξώπορτα, χρώματα που παραπέμπουν στο Συντηρητικό Κόμμα, στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και στο Εργατικό Κόμμα αντίστοιχα. 
REUTERS / TOBY MELVILLE

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Βρετανία, με τις κάλπες να στήνονται στις 7 Μαΐου. Στη φωτογραφία, κτήριο στο δυτικό Λονδίνο με μία μπλε, μία κίτρινη και μία κόκκινη εξώπορτα, χρώματα που παραπέμπουν στο Συντηρητικό Κόμμα, στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και στο Εργατικό Κόμμα αντίστοιχα. 

Μιλάνο: Διαδήλωση κατά της έκθεσης Expo 2015 . Διαδηλωτής βάφει με σπρέι το τζάμι μιας τράπεζας, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου κατά της έκθεσης Expo 2015, στο Μιλάνο. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για την Πρωτομαγιά, ενώ η διάρκειά της θα είναι έξι μήνες. Κύρια εκθέματα θα αποτελέσουν προϊόντα και καινοτομίες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες της αναμένεται να φτάσουν τα 20 εκατομμύρια.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Διαδηλωτής βάφει με σπρέι το τζάμι μιας τράπεζας, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου κατά της έκθεσης Expo 2015, στο Μιλάνο. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για την Πρωτομαγιά, ενώ η διάρκειά της θα είναι έξι μήνες. Κύρια εκθέματα θα αποτελέσουν προϊόντα και καινοτομίες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες της αναμένεται να φτάσουν τα 20 εκατομμύρια.

Κωπηλατώντας στη Σριναγκάρ. Ένας άνδρας κωπηλατεί μέσα σε βάρκα που μεταφέρει ζωοτροφές, σε υγρότοπο της ινδικής πόλης Σριναγκάρ. 
REUTERS / DANISH ISMAIL

Ένας άνδρας κωπηλατεί μέσα σε βάρκα που μεταφέρει ζωοτροφές, σε υγρότοπο της ινδικής πόλης Σριναγκάρ. 

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.