Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 19:43

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 29 Απριλίου 2015.

Πυρκαγιά κοντά στον εγκαταλελειμμένο πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ. Πυρκαγιά εκτείνεται κατά μήκος δάσους, στην αποκλεισμένη ζώνη του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία. Η φωτιά που ξέσπασε στα βόρεια της χώρας απειλεί να εξαπλωθεί 20 χιλιόμετρα εντός της απαγορευμένης ζώνης του εγκαταλελειμμένου σταθμού πυρηνικής ενέργειας του Τσέρνομπιλ, σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ. Η έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα Unit 4 τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 1986 θεωρείται μέχρι σήμερα το σοβαρότερο πυρηνικό ατύχημα που έχει συμβεί.
EPA / ANDREW KRAVCHENKO

Πυρκαγιά εκτείνεται κατά μήκος δάσους, στην αποκλεισμένη ζώνη του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία. Η φωτιά που ξέσπασε στα βόρεια της χώρας απειλεί να εξαπλωθεί 20 χιλιόμετρα εντός της απαγορευμένης ζώνης του εγκαταλελειμμένου σταθμού πυρηνικής ενέργειας του Τσέρνομπιλ, σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ. Η έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα Unit 4 τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 1986 θεωρείται μέχρι σήμερα το σοβαρότερο πυρηνικό ατύχημα που έχει συμβεί.

«Κλέφτης» κάτω από το φως του ήλιου. «Κλέφτης» χρωματίζεται από το φως του ήλιου σε λιβάδι του Φρίντριχσντορφ, στη Γερμανία.
EPA / FRANK RUMPENHORST

«Κλέφτης» χρωματίζεται από το φως του ήλιου σε λιβάδι του Φρίντριχσντορφ, στη Γερμανία.

Ύπνος στην άκρη του δρόμου. Ένα παιδί κοιμάται σε μια αιώρα, παραπλεύρως ενός δρόμου στο Νέο Δελχί.
EPA / RAJAT GUPTA

Ένα παιδί κοιμάται σε μια αιώρα, παραπλεύρως ενός δρόμου στο Νέο Δελχί.

Θρήνος στο Νεπάλ. Στιγμιότυπο από τελετή καύσης νεκρών από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε το Πακιστάν, στο Κατμαντού.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Στιγμιότυπο από τελετή καύσης νεκρών από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε το Πακιστάν, στο Κατμαντού.

Καθημερινή ζωή στο Πακιστάν. Ένα αγόρι παίζει σε τραμπολίνο στο Καράτσι του Πακιστάν.
EPA / REHAN KHAN

Ένα αγόρι παίζει σε τραμπολίνο στο Καράτσι του Πακιστάν.

Καθυστερημένη καταβολή των συντάξεων «λόγω προβλήματος του ΔΙΑΣ». Συνταξιούχος περιμένει σε ουρά έξω από τράπεζα της Καλλιθέας. Τεχνικό πρόβλημα του συστήματος ΔΙΑΣ ήταν η αιτία της καθυστέρησης καταβολής συντάξεων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Όπως είπε, έχει ζητήσει από τις τράπεζες να αναλάβουν δημοσίως την ευθύνη για το πρόβλημα, καθώς «δεν είναι καλό να προκύπτουν τεχνικά προβλήματα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα» και να δίνεται η εντύπωση ότι «δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις».
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνταξιούχος περιμένει σε ουρά έξω από τράπεζα της Καλλιθέας. Τεχνικό πρόβλημα του συστήματος ΔΙΑΣ ήταν η αιτία της καθυστέρησης καταβολής συντάξεων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Όπως είπε, έχει ζητήσει από τις τράπεζες να αναλάβουν δημοσίως την ευθύνη για το πρόβλημα, καθώς «δεν είναι καλό να προκύπτουν τεχνικά προβλήματα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα» και να δίνεται η εντύπωση ότι «δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις».

Καταθέτει ως μάρτυρας στη δίκη Τσοχατζόπουλου ο Κ. Σημίτης . Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης (κέντρο) και στελέχη της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν κληθεί σήμερα στο Πεταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας το δικαστήριο κάλεσε να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, ικανοποιώντας το αίτημα που ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας διατυπώνει επί τρία χρόνια, μετά τη σύλληψή του, τον Απρίλιο του 2012, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR M1 .
SOOC / Menelaos Myrillas

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης (κέντρο) και στελέχη της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν κληθεί σήμερα στο Πεταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας το δικαστήριο κάλεσε να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, ικανοποιώντας το αίτημα που ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας διατυπώνει επί τρία χρόνια, μετά τη σύλληψή του, τον Απρίλιο του 2012, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR M1 .

Συγκρούσεις στη Βαλτιμόρη . Διαδηλωτής πετάει ένα δακρυγόνο πίσω στις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ. Οι ταραχές ξέσπασαν την περασμένη Δευτέρα, ύστερα από την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, ενός 25χρονου Αφροαμερικανού ο οποίος πέθανε μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που του προκάλεσαν αστυνομικοί στη σπονδυλική στήλη, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν λίγα τετράγωνα μακριά από το σημείο που κηδεύτηκε ο Γκρέι και γρήγορα επεκτάθηκαν σε μεγάλο μέρος της δυτικής Βαλτιμόρης. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κτήρια παραδόθηκαν στις φλόγες, καταστήματα λεηλατήθηκαν, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων αστυνομικών ανέρχεται σε τουλάχιστον 15.
REUTERS / ERIC THAYER

Διαδηλωτής πετάει ένα δακρυγόνο πίσω στις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ. Οι ταραχές ξέσπασαν την περασμένη Δευτέρα, ύστερα από την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, ενός 25χρονου Αφροαμερικανού ο οποίος πέθανε μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που του προκάλεσαν αστυνομικοί στη σπονδυλική στήλη, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν λίγα τετράγωνα μακριά από το σημείο που κηδεύτηκε ο Γκρέι και γρήγορα επεκτάθηκαν σε μεγάλο μέρος της δυτικής Βαλτιμόρης. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κτήρια παραδόθηκαν στις φλόγες, καταστήματα λεηλατήθηκαν, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων αστυνομικών ανέρχεται σε τουλάχιστον 15.

Καύσωνας στην Κούβα. Δύο γυναίκες κολυμπούν στη θάλασσα, σε παραλία της Αβάνας στην Κούβα. Την περασμένη Κυριακή ο υδράργυρος άγγιξε τους 39,7 βαθμούς Κελσίου, μόλις 0,1 μονάδα λιγότερο από την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στο νησί της Καραϊβικής, σύμφωνα με τον Χοσέ Ρουμπιέρα, διευθυντή του εθνικού μετεωρολογικού κέντρου της Κούβας.
REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Δύο γυναίκες κολυμπούν στη θάλασσα, σε παραλία της Αβάνας στην Κούβα. Την περασμένη Κυριακή ο υδράργυρος άγγιξε τους 39,7 βαθμούς Κελσίου, μόλις 0,1 μονάδα λιγότερο από την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στο νησί της Καραϊβικής, σύμφωνα με τον Χοσέ Ρουμπιέρα, διευθυντή του εθνικού μετεωρολογικού κέντρου της Κούβας.

Γερμανία: Χελιδόνια στην κουπαστή πλοίου . Δύο σταβλοχελίδονα κάθονται στην κουπαστή ενός πλοίου, στο λιμάνι του Barhoeft στη Γερμανία.
EPA / STEFAN SAUER

Δύο σταβλοχελίδονα κάθονται στην κουπαστή ενός πλοίου, στο λιμάνι του Barhoeft στη Γερμανία.

Προπηλακισμός του Γ. Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης φτάνει στο υπουργείο προκειμένου να συναντηθεί με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε χθες το βράδυ επίθεση από ομάδα ατόμων σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, όπου έτρωγε με τη σύζυγό του και με μία φίλη τους. Ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά πως δεν είχαν στόχο να τον τραυματίσουν, καθώς αν ήθελαν είχαν την ευκαιρία λόγω αριθμητικής υπεροχής. «Στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα», σημειώνει. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης φτάνει στο υπουργείο προκειμένου να συναντηθεί με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε χθες το βράδυ επίθεση από ομάδα ατόμων σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, όπου έτρωγε με τη σύζυγό του και με μία φίλη τους. Ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά πως δεν είχαν στόχο να τον τραυματίσουν, καθώς αν ήθελαν είχαν την ευκαιρία λόγω αριθμητικής υπεροχής. «Στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα», σημειώνει. 

Φλεγόμενο φέρι ανοιχτά της Μαγιόρκα. Πυρκαγιά ξέσπασε σε φέρι μποτ που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Πάλμα ντε Μαγιόρκα προς τη Βαλένθια, με αποτέλεσμα οι 156 επιβαίνοντες να αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν. Αργά χθες το βράδυ η πυρκαγιά δεν είχε ακόμη τεθεί υπό έλεγχο και το πλοίο υπήρχε όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος να βυθιστεί. Επιβάτες και μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το φέρι με σωστικές λέμβους. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ από άγνωστη αιτία.
REUTERS / HANDOUT

Πυρκαγιά ξέσπασε σε φέρι μποτ που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Πάλμα ντε Μαγιόρκα προς τη Βαλένθια, με αποτέλεσμα οι 156 επιβαίνοντες να αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν. Αργά χθες το βράδυ η πυρκαγιά δεν είχε ακόμη τεθεί υπό έλεγχο και το πλοίο υπήρχε όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος να βυθιστεί. Επιβάτες και μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το φέρι με σωστικές λέμβους. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ από άγνωστη αιτία.

Φεστιβάλ χορού στα Βελεσά. Στιγμιότυπο από το πρόγραμμα της ομάδας χορού «Dragon Kung Fu» από το Πεκίνο, κατά την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ χορού στα Βελεσά της ΠΓΔΜ. 
EPA / GEORGI LICOVSKI

Στιγμιότυπο από το πρόγραμμα της ομάδας χορού «Dragon Kung Fu» από το Πεκίνο, κατά την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ χορού στα Βελεσά της ΠΓΔΜ. 

Τριμερής διάσκεψη Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου. Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (κέντρο), ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι (αριστερά) και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσουν χειραψία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετά την τριμερή διάσκεψη Κορυφής στην Λευκωσία. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου υπογραμμίζοντας ότι «η οικονομική, εμπορική και η ενεργειακή συνεργασία συμβάλλουν αποτελεσματικά και αποτελούν προυπόθεση για την εμπέδωση της ευημερίας αλλά και της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σταύρος Ιωαννίδης

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (κέντρο), ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι (αριστερά) και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσουν χειραψία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετά την τριμερή διάσκεψη Κορυφής στην Λευκωσία. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου υπογραμμίζοντας ότι «η οικονομική, εμπορική και η ενεργειακή συνεργασία συμβάλλουν αποτελεσματικά και αποτελούν προυπόθεση για την εμπέδωση της ευημερίας αλλά και της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Κρουαζιερόπλοιο περνά από την Διώρυγα της Κορίνθου . Το υπό γαλλικής σημαίας κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial διασχίζει την Διώρυγα της Κορίνθου προερχόμενο από την Μύκονο με προορισμό την Ιτέα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Το υπό γαλλικής σημαίας κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial διασχίζει την Διώρυγα της Κορίνθου προερχόμενο από την Μύκονο με προορισμό την Ιτέα.