Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 19:17

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 24 Απριλίου 2015.

«5.000 Παπαρούνες» για τα 100 χρόνια από τη μάχη της Καλλίπολης. Ένας γλάρος πετά πάνω από χιλιάδες παπαρούνες που σκεπάζουν την Πλατεία Ομοσπονδίας, στη Μελβούρνη, ως μέρος του σχεδίου «5.000 Παπαρούνες» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την μάχη της Καλλίπολης. Τα ξημερώματα της 25ης Απριλίου του 1915, οι δυνάμεις του Αυστραλιανού και Νεοζηλανδέζικου Εκστρατευτικού Σώματος, γνωστές και ως ANZAC, αποβιβάστηκαν στις ακτές της Καλλίπολης στα Δαρδανανέλια με στόχο να ελέγξουν τα Στενά. Έτσι έγινε η αρχή μιας από τις μεγαλύτερες μάχες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί βρίσκονται σήμερα μνημεία αλλά και νεκροταφεία στρατιωτών από τις διαφορετικές χώρες που πολέμησαν εκεί.
EPA / TRACEY NEARMY

Ένας γλάρος πετά πάνω από χιλιάδες παπαρούνες που σκεπάζουν την Πλατεία Ομοσπονδίας, στη Μελβούρνη, ως μέρος του σχεδίου «5.000 Παπαρούνες» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την μάχη της Καλλίπολης. Τα ξημερώματα της 25ης Απριλίου του 1915, οι δυνάμεις του Αυστραλιανού και Νεοζηλανδέζικου Εκστρατευτικού Σώματος, γνωστές και ως ANZAC, αποβιβάστηκαν στις ακτές της Καλλίπολης στα Δαρδανανέλια με στόχο να ελέγξουν τα Στενά. Έτσι έγινε η αρχή μιας από τις μεγαλύτερες μάχες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί βρίσκονται σήμερα μνημεία αλλά και νεκροταφεία στρατιωτών από τις διαφορετικές χώρες που πολέμησαν εκεί.

Γ. Βαρουφάκης: «Σύντομα» οι διαφορές θα γεφυρωθούν. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του άτυπου Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σύντομα» οι διαφορές θα γεφυρωθούν. Μεταξύ άλλων τόνισε η Ελλάδα είναι συνεπής και εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις από ίδια αποθέματα ρευστότητας και αυτό είναι «αξιοσημείωτο».
EPA / VALDA KALNINA

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του άτυπου Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σύντομα» οι διαφορές θα γεφυρωθούν. Μεταξύ άλλων τόνισε η Ελλάδα είναι συνεπής και εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις από ίδια αποθέματα ρευστότητας και αυτό είναι «αξιοσημείωτο».

100η επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Αρμένιοι μεταφέρουν τεράστια σημαία κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας προς την Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα, την Παρασκευή 24 Απριλίου, για την επίδοση υπομνήματος προς τον πρέσβη της Τουρκίας, με αφορμή την 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗΣ

Αρμένιοι μεταφέρουν τεράστια σημαία κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας προς την Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα, την Παρασκευή 24 Απριλίου, για την επίδοση υπομνήματος προς τον πρέσβη της Τουρκίας, με αφορμή την 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915.

Μια θλιβερή επέτειος. Κεριά που έχουν τοποθετηθεί στο έδαφος σχηματίζουν τον αριθμό 1915, έτος έναρξης της σφαγής των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, κατά τη διάρκεια της «Πομπής των Ξεχασμένων», μπροστά στην πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο. Το πανό που βρίσκεται στο κέντρο αναγράφει: «1915 - 100 χρόνια άρνησης της γενοκτονίας».
EPA / BRITTA PEDERSEN

Κεριά που έχουν τοποθετηθεί στο έδαφος σχηματίζουν τον αριθμό 1915, έτος έναρξης της σφαγής των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, κατά τη διάρκεια της «Πομπής των Ξεχασμένων», μπροστά στην πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο. Το πανό που βρίσκεται στο κέντρο αναγράφει: «1915 - 100 χρόνια άρνησης της γενοκτονίας».

Ο μικρόκοσμος του Ναυπλίου. Σκαθάρι τρώει τη γύρη από ένα λουλούδι στο Ναύπλιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σκαθάρι τρώει τη γύρη από ένα λουλούδι στο Ναύπλιο.

Οι διαδηλωτές ...χρόνια δεν κοιτούν. Ηλικιωμένη διαδηλώτρια φωνάζει συνθήματα ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πορεία που συμμετέχει. Στη Σεούλ 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 10.000 δάσκαλοι συμμετείχαν σε απεργία κατά των περικοπών στις συντάξεις και των απολύσεων.
REUTERS / KIM HONG-JI

Ηλικιωμένη διαδηλώτρια φωνάζει συνθήματα ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πορεία που συμμετέχει. Στη Σεούλ 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 10.000 δάσκαλοι συμμετείχαν σε απεργία κατά των περικοπών στις συντάξεις και των απολύσεων.

Παγκόσμια Ημέρα Πιγκουίνων . Ένας Αφρικανικός Πιγκουίνος κάνει βόλτα στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής. Οι τοπικές οργανώσεις έχουν χαρακτηρίσει το είδος ως απειλούμενο εξαιτίας της εκτεταμένης αστικοποίησης. Ο αριθμός των συμπαθητικών πτηνών έχει περιοριστεί δραματικά και για το λόγο αυτό η 25η Απριλίου έχει ονομαστεί Παγκόσμια Ημέρα Πιγκουίνων, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δράση.
 
EPA / NIC BOTHMA

Ένας Αφρικανικός Πιγκουίνος κάνει βόλτα στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής. Οι τοπικές οργανώσεις έχουν χαρακτηρίσει το είδος ως απειλούμενο εξαιτίας της εκτεταμένης αστικοποίησης. Ο αριθμός των συμπαθητικών πτηνών έχει περιοριστεί δραματικά και για το λόγο αυτό η 25η Απριλίου έχει ονομαστεί Παγκόσμια Ημέρα Πιγκουίνων, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δράση.

 

Κόστα Ρίκα: Εγκαίνια για το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών. Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν λίγο έξω από το Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα, με αφορμή τα εγκαίνια του Διεθνούς  Φεστιβάλ Τεχνών.
REUTERS / JUAN CARLOS ULATE

Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν λίγο έξω από το Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα, με αφορμή τα εγκαίνια του Διεθνούς  Φεστιβάλ Τεχνών.

Ηλιοβασίλεμα στη Λαχόρη. Οι φιγούρες αγαλμάτων διακρίνονται κατά το ηλιοβασίλεμα, δημιουργώντας παραμυθένιο σκηνικό, στη Λαχόρη του Πακιστάν.
EPA / OMER SALEEM

Οι φιγούρες αγαλμάτων διακρίνονται κατά το ηλιοβασίλεμα, δημιουργώντας παραμυθένιο σκηνικό, στη Λαχόρη του Πακιστάν.

Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά. Τα χρώματα του ουρανού καθρεφτίζονται στο νερό, κατά την ανατολή του ήλιου στο λιμάνι του Πειραιά, στις 24 Απριλίου 2015.
SOOC / Nikos Libertas

Τα χρώματα του ουρανού καθρεφτίζονται στο νερό, κατά την ανατολή του ήλιου στο λιμάνι του Πειραιά, στις 24 Απριλίου 2015.

Μια πτήση πάνω από το Καράκας. Ένας παπαγάλος πετά πάνω από τα κτίρια του Καράκας, της δεύτερης πιο βίαιης πόλης του κόσμου, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Οι συγκεκριμένοι παπαγάλοι, αν και προέρχονται από τα τροπικά δάση του Παναμά και της Παραγουάης, πλέον έχουν προσαρμοστεί στο Καράκας λόγω της πλούσιας τροπικής βλάστησης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα κτίρια της πόλης.
REUTERS / JORGE SILVA

Ένας παπαγάλος πετά πάνω από τα κτίρια του Καράκας, της δεύτερης πιο βίαιης πόλης του κόσμου, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Οι συγκεκριμένοι παπαγάλοι, αν και προέρχονται από τα τροπικά δάση του Παναμά και της Παραγουάης, πλέον έχουν προσαρμοστεί στο Καράκας λόγω της πλούσιας τροπικής βλάστησης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα κτίρια της πόλης.

Κάνοντας ποδήλατο στο Βερολίνο. Μια γυναίκα κάνει ποδήλατο ενώ περιβάλλεται από το νερό του συστήματος άρδευσης, στο Tiergarten park του Βερολίνου.
 
 
 
EPA / LUKAS SCHULZE

Μια γυναίκα κάνει ποδήλατο ενώ περιβάλλεται από το νερό του συστήματος άρδευσης, στο Tiergarten park του Βερολίνου.

 

 

 

Ανθισμένο λιβάδι στο Ισραήλ. Αγόρι από το Ισραήλ χοροπηδά ενώ μαζεύει λουλούδια σε λιβάδι, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Λωρίδα της Γάζας. Οι βολβοί αυτών των λουλουδιών πωλούνται στο εξωτερικό, κυρίως σε χώρες της Ευρώπης.
EPA / ABIR SULTAN

Αγόρι από το Ισραήλ χοροπηδά ενώ μαζεύει λουλούδια σε λιβάδι, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Λωρίδα της Γάζας. Οι βολβοί αυτών των λουλουδιών πωλούνται στο εξωτερικό, κυρίως σε χώρες της Ευρώπης.

Περιμένοντας το πλοίο . Ένας παράτυπος μετανάστης κοιμάται σε ένα παγκάκι στο λιμάνι της Μυτιλήνης καθώς περιμένει το πλοίο με προορισμό την Αθήνα.  
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Ένας παράτυπος μετανάστης κοιμάται σε ένα παγκάκι στο λιμάνι της Μυτιλήνης καθώς περιμένει το πλοίο με προορισμό την Αθήνα.  

Αυστραλία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σέρφινγκ. Ο Αμερικανός σέρφερ John Florence απεικονίζεται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Drug Aware Margaret River Pro που διεξάγεται στα πλαίσια του παγκοσμίου πρωταθλήματος σερφινγκ, στο Μάργκαρετ Ρίβερ της Αυστραλίας.
EPA / KELLY CESTARI/WORLD SURF LEAGUE

Ο Αμερικανός σέρφερ John Florence απεικονίζεται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Drug Aware Margaret River Pro που διεξάγεται στα πλαίσια του παγκοσμίου πρωταθλήματος σερφινγκ, στο Μάργκαρετ Ρίβερ της Αυστραλίας.

Χιλή: Στον απόηχο της έκρηξης του ηφαιστείου Καλμπούκο . Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, το ηφαίστειο Καλμπούκο της Χιλής εξερράγη την Τετάρτη, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να δώσουν εντολή εκκένωσης στους 1.500 κατοίκους της κοντινής πόλης Ενσενάδα, αλλά και σε όσους ζουν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο. Οι κάτοικοι, που μέχρι και σήμερα απομακρύνονται από το σημείο με τη συνδρομή του στρατού, κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες εικόνες.
REUTERS / IVAN ALVARADO

Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, το ηφαίστειο Καλμπούκο της Χιλής εξερράγη την Τετάρτη, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να δώσουν εντολή εκκένωσης στους 1.500 κατοίκους της κοντινής πόλης Ενσενάδα, αλλά και σε όσους ζουν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο. Οι κάτοικοι, που μέχρι και σήμερα απομακρύνονται από το σημείο με τη συνδρομή του στρατού, κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες εικόνες.

Η λίμνη Κερκίνη από ψηλά. Η λίμνη Κερκίνη, το φράγμα και ο ποταμός Στρυμόνας από ψηλά!
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η λίμνη Κερκίνη, το φράγμα και ο ποταμός Στρυμόνας από ψηλά!

Δηλώσεις δημάρχων ενόψει της ψηφοφορίας για την ΠΝΠ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης μαζί με δημάρχους από όλη την Ελλάδα κάνουν δηλώσεις τους δημοσιογράφους έξω από την Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας ΠΝΠ για τα αποθεματικά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης μαζί με δημάρχους από όλη την Ελλάδα κάνουν δηλώσεις τους δημοσιογράφους έξω από την Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας ΠΝΠ για τα αποθεματικά.