Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 12 Απριλίου 2015 19:19

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή του Πάσχα, 12 Απριλίου 2015.

Πασχαλινό τραπέζι από το ΥΕΘΑ και τις Ε.Δ. Γεύμα αλληλεγγύης για πολίτες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση πρόσφεραν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο Άλσος του Ελληνικού Στρατού στο Γουδή.
 
SOOC / Menelaos Myrillas

Γεύμα αλληλεγγύης για πολίτες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση πρόσφεραν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο Άλσος του Ελληνικού Στρατού στο Γουδή.

 
«Η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα έπληξε τον λαό των Αρμενίων». Ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον όρο «γενοκτονία»για να περιγράψει τη μαζική σφαγή Αρμενίων, που έγινε πριν από 100 χρόνια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η τοποθέτηση του Ποντίφικα έγινε κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στην οποία συλλειτούργησε με τον Πατριάρχη της αρμενικής καθολικής εκκλησίας και στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος της Αρμενίας. 
REUTERS / TONY GENTILE

Ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον όρο «γενοκτονία»για να περιγράψει τη μαζική σφαγή Αρμενίων, που έγινε πριν από 100 χρόνια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η τοποθέτηση του Ποντίφικα έγινε κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στην οποία συλλειτούργησε με τον Πατριάρχη της αρμενικής καθολικής εκκλησίας και στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος της Αρμενίας. 

Ο Λούις Χάμιλτον νικητής του Grand Prix στην Κίνα. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον σημείωσε σήμερα την τέταρτη νίκη του και συνολικά 35η στην καριέρα του στο GP της Κίνας που διεξάγεται στη Σανγκάη.
REUTERS / ALY SONG

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον σημείωσε σήμερα την τέταρτη νίκη του και συνολικά 35η στην καριέρα του στο GP της Κίνας που διεξάγεται στη Σανγκάη.

Κυριακή του Πάσχα στην ύπαιθρο. Δύο γυναίκες, τηρώντας το έθιμο, τσουγκρίζουν κόκκινα αυγά την Κυριακή του Πάσχα στη Βόνιτσα.
EUROKINISSI / GEORGE KONTARINIS

Δύο γυναίκες, τηρώντας το έθιμο, τσουγκρίζουν κόκκινα αυγά την Κυριακή του Πάσχα στη Βόνιτσα.

Θρησκευτικό φεστιβάλ στη Ρατζαστάν. Ένας άνδρας ντυμένος ως ο θεός Σίβα καπνίζει κατά τη διάρκεια του ετήσιου ινδουιστικού φεστιβάλ που είναι γνωστό με την ονομασία Shyam Baba και λαμβάνει χώρα στην έρημο της Ρατζαστάν, μιας από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες που συγκροτούν σήμερα την Ινδία.
REUTERS / STRINGER/INDIA

Ένας άνδρας ντυμένος ως ο θεός Σίβα καπνίζει κατά τη διάρκεια του ετήσιου ινδουιστικού φεστιβάλ που είναι γνωστό με την ονομασία Shyam Baba και λαμβάνει χώρα στην έρημο της Ρατζαστάν, μιας από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες που συγκροτούν σήμερα την Ινδία.

Διεθνές Φεστιβάλ «Η Πόλη της Βαλένθια». Ένας χαρταετός σε σχήμα χταποδιού πετά στον ουρανό του Las Arenas, κατά τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ «Η Πόλη της Βαλένθια».
EPA / JUAN CARLOS CARDENAS

Ένας χαρταετός σε σχήμα χταποδιού πετά στον ουρανό του Las Arenas, κατά τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ «Η Πόλη της Βαλένθια».

Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιεί κανόνια νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος που έχει συγκενρωθεί και διαδηλώνει ενάντια στην απαγόρευση της διεξαγωγής της προγραμματισμένης για σήμερα συναυλίας του συγκροτήματος Grup Yorum στην Κωνσταντινούπολη. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δεν είχε δώσει την απαραίτητη άδεια στο εν λόγω συγκρότημα προκειμένου να διαξαχθεί η συναυλία, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που επιχείρησαν να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου θα διεξαγόταν για να διαμαρτυρηθούν. 
REUTERS / STRINGER/TURKEY

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιεί κανόνια νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος που έχει συγκενρωθεί και διαδηλώνει ενάντια στην απαγόρευση της διεξαγωγής της προγραμματισμένης για σήμερα συναυλίας του συγκροτήματος Grup Yorum στην Κωνσταντινούπολη. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δεν είχε δώσει την απαραίτητη άδεια στο εν λόγω συγκρότημα προκειμένου να διαξαχθεί η συναυλία, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που επιχείρησαν να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου θα διεξαγόταν για να διαμαρτυρηθούν. 

Ο 39ος Μαραθώνιος του Παρισιού. Στιγμιότυπο από τον 39ο Μαραθώνιο του Παρισιού.
REUTERS / BENOIT TESSIER

Στιγμιότυπο από τον 39ο Μαραθώνιο του Παρισιού.

Καθημερινή ζωή στο Νέο Δελχί. Ένα μικρό κορίτσι έχει ξαπλώσει σε μια αιώρα σε παραγκούπολη του Νέου Δελχί, στην Ινδία. 
 
REUTERS / ADNAN ABIDI

Ένα μικρό κορίτσι έχει ξαπλώσει σε μια αιώρα σε παραγκούπολη του Νέου Δελχί, στην Ινδία. 

 

Το 9ο Φεστιβάλ Ανθισμένων Κερασιών στο Βερολίνο. Ένα μικρό κοριτσάκι τρέχει ανάμεσα σε ανθισμένες κερασιές, κατά τη διάρκεια του 9ου Φεστιβάλ Ανθισμένων Κερασιών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο.
EPA / BERND VON JUTRCZENKA

Ένα μικρό κοριτσάκι τρέχει ανάμεσα σε ανθισμένες κερασιές, κατά τη διάρκεια του 9ου Φεστιβάλ Ανθισμένων Κερασιών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο.

Πτήση πάνω από το Αεροδρόμιο Χίθροου. Ένα επιβατικό αεροπλάνο πετά στον ουρανό, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου στο δυτικό Λονδίνο.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Ένα επιβατικό αεροπλάνο πετά στον ουρανό, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου στο δυτικό Λονδίνο.