Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 11 Απριλίου 2015 22:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου 2015.

Συνάντηση Ραούλ Κάστρο – Μπαράκ Ομπάμα. Τα χέρια έσφιξαν την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, κατά τη σύντομη συνάντηση που είχαν με αφορμή τη Σύνοδο της Αμερικής, η οποία διεξάγεται στον Παναμά.
EPA / PERUVIAN PRESIDENCY ANDINA

Τα χέρια έσφιξαν την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, κατά τη σύντομη συνάντηση που είχαν με αφορμή τη Σύνοδο της Αμερικής, η οποία διεξάγεται στον Παναμά.

Η Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα. Πλήθος πιστών παρακολουθεί την περιφορά του Επιταφίου κατ
INTIME NEWS / INTIMEnews

Πλήθος πιστών παρακολουθεί την περιφορά του Επιταφίου κατ' εξαίρεση, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στην Κέρκυρα. Στην Κέρκυρα, η περιφορά του Επιταφίου γίνεται κατ' εξαίρεση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και στις 11:00, οι κάτοικοι σπάνε πήλινα δοχεία (μπότηδες) ρίχνοντάς τα από τα μπαλκόνια στους δρόμους, προκαλώντας μεγάλη φασαρία. Στα μπαλκόνια και τα παράθυρα έχουν απλώσει προηγουμένως κιλίμια.

Ράμσγκεϊτ: Γλυκιά... διαμαρτυρία εναντίον του UKIP. Στη φωτογραφία απεικονίζονται συσκευασίες γλυκών Humbug στις οποίες αναγράφονται μηνύματα κατά του αντιευρωπαϊκού κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά του κόμματος στο Ράμσγκεϊτ της νοτιοανατολικής Αγγλίας.
REUTERS / SUZANNE PLUNKETT

Στη φωτογραφία απεικονίζονται συσκευασίες γλυκών Humbug στις οποίες αναγράφονται μηνύματα κατά του αντιευρωπαϊκού κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά του κόμματος στο Ράμσγκεϊτ της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Ιεροσόλυμα: Η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στις 12 μ. στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ
EPA / ABIR SULTAN

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στις 12 μ. στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».

Ποδηλατικά άλματα στη Βιέννη . Ένας ποδηλάτης πραγματοποιεί άλμα με το ποδήλατό του μπροστά από το δημαρχείο της Βιέννης κατά τη διάρκεια ποδηλατικού φεστιβάλ.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Ένας ποδηλάτης πραγματοποιεί άλμα με το ποδήλατό του μπροστά από το δημαρχείο της Βιέννης κατά τη διάρκεια ποδηλατικού φεστιβάλ.

70 χρόνια από την απελευθέρωση του Μπούχενβαλντ . Ένα κόκκινο γαρύφαλλο διακρίνεται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης. Στις 11 Απριλίου 1945, τα αμερικανικά στρατεύματα έφθασαν στο στρατόπεδο, όπου κρατούνταν 21.000 άνθρωποι.
EPA / SEBASTIAN KAHNERT

Ένα κόκκινο γαρύφαλλο διακρίνεται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης. Στις 11 Απριλίου 1945, τα αμερικανικά στρατεύματα έφθασαν στο στρατόπεδο, όπου κρατούνταν 21.000 άνθρωποι.

Πασχαλινά έθιμα στη Μόσχα. Ένας Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας ραντίζει με αγιασμό το πασχαλινό φαγητό πριν τον εορτασμό του Πάσχα στη Μόσχα.
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Ένας Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας ραντίζει με αγιασμό το πασχαλινό φαγητό πριν τον εορτασμό του Πάσχα στη Μόσχα.

Ιαπωνία: Παραδοσιακό φεστιβάλ πυροτεχνημάτων . Ένας άνδρας κρατά ένα παραδοσιακό πυροτέχνημα από μπαμπού κατά τη διάρκεια μίας τελετής στο χωριό Matsudaira στην Ιαπωνία. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, κάνουν μία προσφορά στους τοπικούς θεούς, υποφέροντας από εγκαύματα στο σώμα τους. 
EPA / EVERETT KENNEDY BROWN

Ένας άνδρας κρατά ένα παραδοσιακό πυροτέχνημα από μπαμπού κατά τη διάρκεια μίας τελετής στο χωριό Matsudaira στην Ιαπωνία. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, κάνουν μία προσφορά στους τοπικούς θεούς, υποφέροντας από εγκαύματα στο σώμα τους. 

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως. Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η υποδοχή του αεροσκάφους που μετέφερε την ελληνική αποστολή με το Άγιο Φως από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα, στις 20.30 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
ΑΠΕ ΜΠΕ / STR

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η υποδοχή του αεροσκάφους που μετέφερε την ελληνική αποστολή με το Άγιο Φως από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα, στις 20.30 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μαύρο φλαμίνγκο εντοπίστηκε στην Κύπρο . Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο, απεικονίζεται ένα μαύρο φλαμίνγκο ανάμεσα σε άλλα στις όχθες της Αλυκής Ακρωτηρίου στην Κύπρο. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει ένα σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο, το οποίο πιστεύεται ότι είναι το μοναδικό στον κόσμο.
EPA / STRINGER

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο, απεικονίζεται ένα μαύρο φλαμίνγκο ανάμεσα σε άλλα στις όχθες της Αλυκής Ακρωτηρίου στην Κύπρο. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει ένα σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο, το οποίο πιστεύεται ότι είναι το μοναδικό στον κόσμο.