Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 19:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 3 Απριλίου 2015.

Επανακτά τις δυνάμεις του ο μικρός Πάτρικ. Ικανοποιητικά εξελίσσεται η υγεία του ορφανού αρκούδου που βρέθηκε στο Βροντερό Φλώρινας πριν από λίγες ημέρες. Το αρκουδάκι παρόλο που έχασε τη μητέρα του μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του, σε ηλικία δηλαδή που είναι αδύνατον να επιβιώσει μόνο του, ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην περίθαλψη που του παρέχεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Ήδη έχει επανακτίσει τις δυνάμεις του και πίνει με μεγάλη όρεξη όλο το γάλα του. Το μικρό αρκουδάκι απέκτησε πλέον και όνομα. Ονομάστηκε "Πάτρικ" καθώς βρέθηκε στις 17 Μαρτίου ημέρα που σε πολλές χώρες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου.
Eurokinissi / ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ/Α. ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΗΣ

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η υγεία του ορφανού αρκούδου που βρέθηκε στο Βροντερό Φλώρινας πριν από λίγες ημέρες. Το αρκουδάκι παρόλο που έχασε τη μητέρα του μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του, σε ηλικία δηλαδή που είναι αδύνατον να επιβιώσει μόνο του, ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην περίθαλψη που του παρέχεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Ήδη έχει επανακτίσει τις δυνάμεις του και πίνει με μεγάλη όρεξη όλο το γάλα του. Το μικρό αρκουδάκι απέκτησε πλέον και όνομα. Ονομάστηκε "Πάτρικ" καθώς βρέθηκε στις 17 Μαρτίου ημέρα που σε πολλές χώρες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου.

Πλαίσιο για τελική συμφωνία στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν. Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Γουέντι Σέρμαν και προσωπικό παρακολουθούν από ένα τάμπλετ το διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για το πλαίσιο που συμφωνήθηκε στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Λωζάνη. «Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους και εταίρους μας, καταλήξαμε σε μια ιστορική συνεννόηση με το Ιράν η οποία, πλήρως εφαρμοζόμενη, θα το εμποδίσει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ανέφερε  ο Αμερικανός πρόεδρος στο διάγγελμα που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο.
REUTERS / POOL

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Γουέντι Σέρμαν και προσωπικό παρακολουθούν από ένα τάμπλετ το διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για το πλαίσιο που συμφωνήθηκε στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Λωζάνη. «Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους και εταίρους μας, καταλήξαμε σε μια ιστορική συνεννόηση με το Ιράν η οποία, πλήρως εφαρμοζόμενη, θα το εμποδίσει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ανέφερε  ο Αμερικανός πρόεδρος στο διάγγελμα που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Pharrell Williams αποκτά κέρινο ομοίωμα. O μουσικός Pharrell Williams στέκεται δίπλα στο κέρινο ομοίωμά του, στο μουσείο Μαντάμ Τισό στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

O μουσικός Pharrell Williams στέκεται δίπλα στο κέρινο ομοίωμά του, στο μουσείο Μαντάμ Τισό στη Νέα Υόρκη.

Κένυα: Με 147 νεκρούς τερματίστηκε η ομηρία στο πανεπιστήμιο της Γκαρίσα. Στρατιώτης των ενόπλων δυνάμεων της Κένυα τρέχει για κάλυψη κοντά στον περιμετρικό τοίχο του πανεπιστημίου στη Γκαρίσα, όπου ένοπλοι κρατούν όμηρους. Τουλάχιστον 147 είναι οι νεκροί της επίθεσης που εξαπέλυσαν Σομαλοί Ισλαμιστές εναντίον ενός πανεπιστημίου στη βορειοανατολική Κένυα, με την αιματηρή ομηρία να τερματίζεται όπως ανακοίνωσε η αρχή αντιμετώπισης καταστροφών. «Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας της Κένυας με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου του Πανεπιστημίου έχει ολοκληρωθεί και οι 4 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί», ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας, σχεδόν 16 ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης. Γύρω στις 05:30 το πρωί τοπική ώρα της Πέμπτης, μια ομάδα ενόπλων σκότωσε δύο φρουρούς στην είσοδο του πανεπιστήμιου, έπειτα άνοιξε πυρ αδιακρίτως εντός της πανεπιστημιούπολης και στη συνέχεια εισέβαλε στους κοιτώνες, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες φοιτητές.
REUTERS / NOOR KHAMIS

Στρατιώτης των ενόπλων δυνάμεων της Κένυα τρέχει για κάλυψη κοντά στον περιμετρικό τοίχο του πανεπιστημίου στη Γκαρίσα, όπου ένοπλοι κρατούν όμηρους. Τουλάχιστον 147 είναι οι νεκροί της επίθεσης που εξαπέλυσαν Σομαλοί Ισλαμιστές εναντίον ενός πανεπιστημίου στη βορειοανατολική Κένυα, με την αιματηρή ομηρία να τερματίζεται όπως ανακοίνωσε η αρχή αντιμετώπισης καταστροφών. «Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας της Κένυας με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου του Πανεπιστημίου έχει ολοκληρωθεί και οι 4 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί», ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας, σχεδόν 16 ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης. Γύρω στις 05:30 το πρωί τοπική ώρα της Πέμπτης, μια ομάδα ενόπλων σκότωσε δύο φρουρούς στην είσοδο του πανεπιστήμιου, έπειτα άνοιξε πυρ αδιακρίτως εντός της πανεπιστημιούπολης και στη συνέχεια εισέβαλε στους κοιτώνες, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες φοιτητές.

Γαλαζόπτερος τόνος σε ενυδρείο του Τόκιο. Κόσμος παρατηρεί ένα γαλαζόπτερο τόνο καθώς κολυμπά στο ενυδρείο του Πάρκου Θαλάσσιας Ζωής στο Τόκιο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πρόκειται για τον τελευταίο εναπομείναντα τόνο του είδους του στο συγκεκριμένο ενυδρείο, καθώς οι περίπου 160 που φιλοξενούνταν, έχουν αποβιώσει τους τελευταίους μήνες, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια.
REUTERS / THOMAS PETER

Κόσμος παρατηρεί ένα γαλαζόπτερο τόνο καθώς κολυμπά στο ενυδρείο του Πάρκου Θαλάσσιας Ζωής στο Τόκιο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πρόκειται για τον τελευταίο εναπομείναντα τόνο του είδους του στο συγκεκριμένο ενυδρείο, καθώς οι περίπου 160 που φιλοξενούνταν, έχουν αποβιώσει τους τελευταίους μήνες, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια.

Σάο Πάολο: Βόλτα σε παιδικό καροτσάκι. Δύο σκύλοι απολαμβάνουν μια ασυνήθιστη βόλτα με παιδικό καροτσάκι στους δρόμους του Σάο Πάολο.
REUTERS / NACHO DOCE

Δύο σκύλοι απολαμβάνουν μια ασυνήθιστη βόλτα με παιδικό καροτσάκι στους δρόμους του Σάο Πάολο.

Άμπου Ντάμπι: Αντικατοπτρισμοί στο Δωμάτιο του Απείρου. Τουρίστας στέκεται μέσα στην εγκατάσταση του καλλιτέχνη Γιαγιόι Κουσάμα, γνωστή ως "Δωμάτιο του Απείρου" (Infinity Mirrored Room), από την έκθεση "Βλέποντας μέσα από το Φως", της συλλογής Γκουγκενχάιμ του Άμπου Ντάμπι, στην γκαλερί Μαναράτ Αλ Σααντιγιάτ, στο Άμπου Ντάμπι. Χάρη στα έσοδα από το πετρέλαιο, το "έθνος της ερήμου" των επτά εμιράτων επιδίδεται στις επενδύσεις στην τέχνη τις τελευταίες τρείς δεκαετίες, καιθστώντας την περιοχή σε μία προνομιακή αγορά τέχνης.
REUTERS / CAREN FIROUZ

Τουρίστας στέκεται μέσα στην εγκατάσταση του καλλιτέχνη Γιαγιόι Κουσάμα, γνωστή ως "Δωμάτιο του Απείρου" (Infinity Mirrored Room), από την έκθεση "Βλέποντας μέσα από το Φως", της συλλογής Γκουγκενχάιμ του Άμπου Ντάμπι, στην γκαλερί Μαναράτ Αλ Σααντιγιάτ, στο Άμπου Ντάμπι. Χάρη στα έσοδα από το πετρέλαιο, το "έθνος της ερήμου" των επτά εμιράτων επιδίδεται στις επενδύσεις στην τέχνη τις τελευταίες τρείς δεκαετίες, καιθστώντας την περιοχή σε μία προνομιακή αγορά τέχνης.

Γιάννενα: Γκράφιτι για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Γκράφιτι με τη μορφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη στον τοίχο του 2ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, στη συμβολή των οδών Φιλικής Εταιρείας και Λεωφόρου Παπανδρέου, στα Γιάννενα. Δίπλα στο πορτραίτο του αδικοχαμένου φοιτητή είναι γραμμένη η φράση «Δολοφονημένος από λεβέντες».
INTIME NEWS / ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γκράφιτι με τη μορφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη στον τοίχο του 2ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, στη συμβολή των οδών Φιλικής Εταιρείας και Λεωφόρου Παπανδρέου, στα Γιάννενα. Δίπλα στο πορτραίτο του αδικοχαμένου φοιτητή είναι γραμμένη η φράση «Δολοφονημένος από λεβέντες».

Πλανόδιος μουσικός στη Μπανγκόκ. Τυφλός σαξοφωνίστας, παίζει μουσική σε ένα δρόμο της Μπανγκόκ, έχοντας καλύψει το κεφάλι του με μία πετσέτα για να προστατευτεί από τη ζέστη.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Τυφλός σαξοφωνίστας, παίζει μουσική σε ένα δρόμο της Μπανγκόκ, έχοντας καλύψει το κεφάλι του με μία πετσέτα για να προστατευτεί από τη ζέστη.

Τα πόδια φυλακισμένων έπλυνε ο Πάπας. Ο Πάπας Φραγκίσκος πλένει τα πόδια ενός φυλακισμένου, στη φυλακή Ρεμπίμπια στη Ρώμη, τη Μεγάλη Πέμπτη. Ο Πάπας, ανέφερε ότι επιθυμεί να είναι υπηρέτης αυτών που έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μεγάλης Πέμπτης, όπου έπλυνε και φίλησε τα πόδια 12 ανδρών και γυναικών που εκτίουν ποινή σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Ρώμη.
REUTERS / OSSERVATORE ROMANO

Ο Πάπας Φραγκίσκος πλένει τα πόδια ενός φυλακισμένου, στη φυλακή Ρεμπίμπια στη Ρώμη, τη Μεγάλη Πέμπτη. Ο Πάπας, ανέφερε ότι επιθυμεί να είναι υπηρέτης αυτών που έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μεγάλης Πέμπτης, όπου έπλυνε και φίλησε τα πόδια 12 ανδρών και γυναικών που εκτίουν ποινή σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Ρώμη.

Κίνα: Επέτειος 70 χρόνων από τη λήξη του B
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Νεαροί μαθητές έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον αριθμό ‘’70’’, κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης των πεσόντων του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ενόψει του φεστιβάλ Τσινγκμίνγκ στην κινεζική πόλη Σανγκράο στην επαρχία Τζιανγκξί. Η Κίνα γιορτάζει φέτος την επέτειο των 70 χρόνων από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το φεστιβάλ Τσινγκμίνγκ είναι αφιερωμένο στη μνήμη των προγόνων των Κινέζων και γιορτάζεται στις 5 Απριλίου.

Κοστούμι από μέλισσες στην Αγροτική Έκθεση του Πεκίνου. Μία κοπέλα φορά καπέλο και στολή που καλύπτονται από μέλισσες, σε ένα εκθεσιακό περίπτερο μελισσοκομίας, κατά τη διάρκεια της Αγροτικής Έκθεσης του Πεκίνου. Η ετήσια έκθεση αγροτικών προϊόντων θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Μαϊου.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Μία κοπέλα φορά καπέλο και στολή που καλύπτονται από μέλισσες, σε ένα εκθεσιακό περίπτερο μελισσοκομίας, κατά τη διάρκεια της Αγροτικής Έκθεσης του Πεκίνου. Η ετήσια έκθεση αγροτικών προϊόντων θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Μαϊου.

Πασχαλινοί εορτασμοί στην Ουγγαρία. Άντρες πετούν νερό σε γυναίκες, κατά τη διάρκεια πασχαλινών εορτασμών, στο χωριό Szenna στην Ουγγαρία. Οι ντόπιοι γιορτάζουν το Πάσχα βρέχοντας τις γυναίκες, ένα παραδοσιακό τελετουργικό γονιμότητας που έχει τις ρίζες του σε παραδόσεις ουγγρικών φυλών της προχριστιανικής περιόδου.
REUTERS / LASZLO BALOGH

Άντρες πετούν νερό σε γυναίκες, κατά τη διάρκεια πασχαλινών εορτασμών, στο χωριό Szenna στην Ουγγαρία. Οι ντόπιοι γιορτάζουν το Πάσχα βρέχοντας τις γυναίκες, ένα παραδοσιακό τελετουργικό γονιμότητας που έχει τις ρίζες του σε παραδόσεις ουγγρικών φυλών της προχριστιανικής περιόδου.

Γαλλικές αρχές: Ελπίδα για συλλογή στοιχείων από το δεύτερο μαύρο κουτί . Φωτογραφία από το κατεστραμμένο δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Germanwings, που συνετρίβη στη νότια Γαλλία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις γαλλικές αρχές (ΒΕΑ - France
REUTERS / HANDOUT

Φωτογραφία από το κατεστραμμένο δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Germanwings, που συνετρίβη στη νότια Γαλλία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις γαλλικές αρχές (ΒΕΑ - France's Bureau d'Enquetes et d'Analyses). Την ελπίδα ότι η κατάσταση του δεύτερου μαύρου κουτιού του Airbus Α320 της εταιρείας Germanwings το οποίο εμπεριέχει τις τεχνικές παραμέτρους της πτήσης θα προσφέρει χρήσιμα στοιχεία, παρά τη ζημιά που έχει υποστεί εξέφρασε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει τις έρευνες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στη Γαλλία, ο Μπρις Ρομπέν. Το κουτί αυτό εμπεριέχει «500 παραμέτρους» διευκρίνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Μασσαλία, περιλαμβανομένων της ταχύτητας, του ύψους ή της κατάστασης του κινητήρα του αεροσκάφους.

Παραδοσιακό τουρνουά σούμο στο Τόκιο. Παλαιστές σούμο κατά τη διάρκεια επίδειξης αγώνα, στο παραδοσιακό τουρνουά σούμο «Χονοζούμο», στο ναό Γιασουκούνι στο Τόκιο.
REUTERS / THOMAS PETER

Παλαιστές σούμο κατά τη διάρκεια επίδειξης αγώνα, στο παραδοσιακό τουρνουά σούμο «Χονοζούμο», στο ναό Γιασουκούνι στο Τόκιο.

Συνελήφθη στο Χαϊδάρι η Βίκυ Σταμάτη. Η Βίκη Σταμάτη (καθισμένη πίσω), οδηγείται στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψή της. Εντοπίστηκε στο Χαϊδάρι η Βίκυ Σταμάτη, που είχε αποδράσει την Πέμπτη από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη. Η Αστυνομία τη βρήκε σε παγκάκι κοντά στην εκκλησία της Παναγίτσας. Η κρατούμενη παραμένει στο σημείο, όπου αναμένεται να φθάσει εισαγγελέας.
ΑΠΕ - ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Η Βίκη Σταμάτη (καθισμένη πίσω), οδηγείται στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψή της. Εντοπίστηκε στο Χαϊδάρι η Βίκυ Σταμάτη, που είχε αποδράσει την Πέμπτη από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη. Η Αστυνομία τη βρήκε σε παγκάκι κοντά στην εκκλησία της Παναγίτσας. Η κρατούμενη παραμένει στο σημείο, όπου αναμένεται να φθάσει εισαγγελέας.

Το σημείωμα της Βίκυς Σταμάτη σε κορμό δένδρου. Σημείωμα έγραψε η Βίκυ Σταμάτη σε κορμό δένδρου, στο προαύλιο της Εκκλησίας της «Παναγίτσας» στο Χαϊδάρι, όπου βρέθηκε, την Παρασκευή. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που είχε αποδράσει χθες από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επικοινώνησε με τις εισαγγελικές Αρχές, εκφράζοντας την επιθυμία της να παραδοθεί και αναφέροντας και το σημείο όπου βρισκόταν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Σημείωμα έγραψε η Βίκυ Σταμάτη σε κορμό δένδρου, στο προαύλιο της Εκκλησίας της «Παναγίτσας» στο Χαϊδάρι, όπου βρέθηκε, την Παρασκευή. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που είχε αποδράσει χθες από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επικοινώνησε με τις εισαγγελικές Αρχές, εκφράζοντας την επιθυμία της να παραδοθεί και αναφέροντας και το σημείο όπου βρισκόταν.