Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 19:16

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 2 Απριλίου 2015.

Αμμοθύελλα στο Ντουμπάι. Ένας άνδρας περπατά εν μέσω αμμοθύελλας στο Ντουμπάι.
REUTERS / AHMED JADALLAH

Ένας άνδρας περπατά εν μέσω αμμοθύελλας στο Ντουμπάι.

Ηλιοβασίλεμα στη Λωρίδα της Γάζας. Ένας Παλαιστίνιος άνδρας κάνει βόλτα με το άλογό κατά τη δύση του ηλίου στην παραλία Τζαμπαλίγια στη βορειοδυτική Λωρίδα της Γάζας.
EPA / MOHAMMED SABER

Ένας Παλαιστίνιος άνδρας κάνει βόλτα με το άλογό κατά τη δύση του ηλίου στην παραλία Τζαμπαλίγια στη βορειοδυτική Λωρίδα της Γάζας.

Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή έχει φωτιστεί με μπλε χρώμα στο πλαίσιο εκστρατείας για την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Αυτισμό στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή έχει φωτιστεί με μπλε χρώμα στο πλαίσιο εκστρατείας για την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Αυτισμό στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο τυφώνας Maysak όπως φαίνεται από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στη φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΝΑΣΑ την Τετάρτη, απεικονίζεται ο τυφώνας Maysak καθώς ενισχύεται σε σούπερ τυφώνα στις 31 Μαρτίου, φτάνοντας στην κατηγορία 5. Η αστροναύτης Samantha Christoforetti ανέβασε στο Twitter τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του τυφώνα Maysak από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκεται.
EPA / Samantha Cristoforetti/NASA/HANDOUT

Στη φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΝΑΣΑ την Τετάρτη, απεικονίζεται ο τυφώνας Maysak καθώς ενισχύεται σε σούπερ τυφώνα στις 31 Μαρτίου, φτάνοντας στην κατηγορία 5. Η αστροναύτης Samantha Christoforetti ανέβασε στο Twitter τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του τυφώνα Maysak από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκεται.

Απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο. Απέδρασε από το Δρομακαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απόδραση διαπιστώθηκε στις 5.45 από υπαλλήλους του Ιδρύματος και άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση διενεργείται παράλληλα έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ αναμένεται να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες της απόδρασης.
EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Απέδρασε από το Δρομακαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απόδραση διαπιστώθηκε στις 5.45 από υπαλλήλους του Ιδρύματος και άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση διενεργείται παράλληλα έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ αναμένεται να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες της απόδρασης.

«Το ψάρι του Απρίλη». Ένας άνδρας τοποθετεί μπαλόνια σε σχήμα ψαριού, σε σιντριβάνι στη Νίκαια της Γαλλίας. Πρόκειται για μία από τις εκδηλώσεις με αφορμή τη χθεσινή ημέρα της Πρωταπριλιάς, ή «Το ψάρι του Απρίλη» όπως είναι γνωστή η συγκεκριμένη μέρα στη Γαλλία.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Ένας άνδρας τοποθετεί μπαλόνια σε σχήμα ψαριού, σε σιντριβάνι στη Νίκαια της Γαλλίας. Πρόκειται για μία από τις εκδηλώσεις με αφορμή τη χθεσινή ημέρα της Πρωταπριλιάς, ή «Το ψάρι του Απρίλη» όπως είναι γνωστή η συγκεκριμένη μέρα στη Γαλλία.

Ινδία: Αεροπορικές επιδείξεις. Η ομάδα αεροβατικών της Global Stars πραγματοποιεί ελιγμό στον αέρα δίπλα σε ένα σμήνος πουλιών, κατά τη διάρκεια της τέταρτης μέρας αεροπορικών επιδείξεων στην πόλη Αχμενταμπάντ, της ινδικής πολιτείας Γκουτζαράτ.
 
 
REUTERS / AMIT DAVE

Η ομάδα αεροβατικών της Global Stars πραγματοποιεί ελιγμό στον αέρα δίπλα σε ένα σμήνος πουλιών, κατά τη διάρκεια της τέταρτης μέρας αεροπορικών επιδείξεων στην πόλη Αχμενταμπάντ, της ινδικής πολιτείας Γκουτζαράτ.

 

 

Υεμένη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Σαναά. Οπαδοί των ανταρτών Χούδι διαδηλώνουν ενάντια στις αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.
REUTERS / KHALED ABDULLAH

Οπαδοί των ανταρτών Χούδι διαδηλώνουν ενάντια στις αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.

Κίνα: Διάσωση άγριων ζώων. Μία νεαρή αρκούδα στηρίζεται στο πόδι ενός κτηνοτρόφου κατά τη διάρκεια τελετής για την απελευθέρωση ζώων στην κινεζική πόλη Κούνμινγκ. Περίπου 93 άγρια ζώα διασώθηκαν από το λαθρεμπόριο, με τη συμβολή της αστυνομίας και φιλοζωικών οργανώσεων. Στόχος των αρχών είναι να μεταφέρουν τα ζώα στο εθνικό πάρκο του Puer και να αφεθούν ελεύθερα στη φύση.
 
 
REUTERS / WONG CAMPION

Μία νεαρή αρκούδα στηρίζεται στο πόδι ενός κτηνοτρόφου κατά τη διάρκεια τελετής για την απελευθέρωση ζώων στην κινεζική πόλη Κούνμινγκ. Περίπου 93 άγρια ζώα διασώθηκαν από το λαθρεμπόριο, με τη συμβολή της αστυνομίας και φιλοζωικών οργανώσεων. Στόχος των αρχών είναι να μεταφέρουν τα ζώα στο εθνικό πάρκο του Puer και να αφεθούν ελεύθερα στη φύση.

 

 

Χιόνια στο Γκέτινγκεν . Ένας περαστικός βαδίζει με το σκύλο του εν μέσω χιονοθύελλας στο Γκέτινγκεν της Γερμανίας. Η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για χιόνια σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας.
 
EPA / SWEN PFOERTNER

Ένας περαστικός βαδίζει με το σκύλο του εν μέσω χιονοθύελλας στο Γκέτινγκεν της Γερμανίας. Η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για χιόνια σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας.

 

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αλληλέγγυοι των κρατούμενων απεργών πείνας. Συγγενείς και φίλοι των κρατουμένων απεργών πείνας, σε ένδειξη συμπαράστασης, κρατούν πανό που γράφει: «Νίκη στους απεργούς πείνας κρατούμενους αγωνιστές», έξω από τη Βουλή. Οι κρατούμενοι απεργοί πείνας ζητούν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας, την κατάργηση του λεγόμενου «τρομονόμου» και των φυλακών τύπου Γ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Συγγενείς και φίλοι των κρατουμένων απεργών πείνας, σε ένδειξη συμπαράστασης, κρατούν πανό που γράφει: «Νίκη στους απεργούς πείνας κρατούμενους αγωνιστές», έξω από τη Βουλή. Οι κρατούμενοι απεργοί πείνας ζητούν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας, την κατάργηση του λεγόμενου «τρομονόμου» και των φυλακών τύπου Γ.

Τελετή στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ο Πάπας Φραγκίσκος κρατά το Άγιο Μύρο κατά τη διάρκεια τελετής στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
REUTERS / GIAMPIERO SPOSITO

Ο Πάπας Φραγκίσκος κρατά το Άγιο Μύρο κατά τη διάρκεια τελετής στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Παραδοσιακή Αγορά Τυριού στη Χάουντα. Η παραδοσιακή Αγορά Τυριού άνοιξε για το 2015, στη διάσημη για τα τυροκομικά της προϊόντα πόλη Χάουντα (Γκούντα) της Ολλανδίας. Η αγορά λειτουργεί εδώ και τρεις αιώνες, ενώ είναι μία από τις λίγες που έχουν απομείνει στη χώρα.
EPA / KOEN VAN WEEL

Η παραδοσιακή Αγορά Τυριού άνοιξε για το 2015, στη διάσημη για τα τυροκομικά της προϊόντα πόλη Χάουντα (Γκούντα) της Ολλανδίας. Η αγορά λειτουργεί εδώ και τρεις αιώνες, ενώ είναι μία από τις λίγες που έχουν απομείνει στη χώρα.

Στον Σιδερένιο Θρόνο ο Σιμόν Πέρες. Ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ ο Σιμόν Πέρες χαμογελά καθώς κάθεται στον Σιδερένιο Θρόνο, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης με θέμα τη δημοφιλή αμερικανική σειρά Game of Thrones στο Τελ Αβίβ. Η έκθεση θα διαρκέσει έξι ημέρες και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Μαδρίτη, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και το Παρίσι.
REUTERS / BAZ RATNER

Ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ ο Σιμόν Πέρες χαμογελά καθώς κάθεται στον Σιδερένιο Θρόνο, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης με θέμα τη δημοφιλή αμερικανική σειρά Game of Thrones στο Τελ Αβίβ. Η έκθεση θα διαρκέσει έξι ημέρες και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Μαδρίτη, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και το Παρίσι.

Λειτουργία στο Ναό του Πανάγιου Τάφου. Καθολικοί ιερείς κρατούν κεριά κατά τη διάρκεια λειτουργίας στο Ναό του Πανάγιου Τάφου, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο Ναός είναι χτισμένος στην περιοχή του λόφου του Γολγοθά, όπου σύμφωνα με τις γραφές έγινε η σταύρωση, η ταφή και η ανάσταση του Χριστού. Κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς, ιδιαίτερα την περίοδο του Πάσχα.
EPA / ATEF SAFADI

Καθολικοί ιερείς κρατούν κεριά κατά τη διάρκεια λειτουργίας στο Ναό του Πανάγιου Τάφου, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο Ναός είναι χτισμένος στην περιοχή του λόφου του Γολγοθά, όπου σύμφωνα με τις γραφές έγινε η σταύρωση, η ταφή και η ανάσταση του Χριστού. Κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς, ιδιαίτερα την περίοδο του Πάσχα.

Γλάροι απολαμβάνουν τη λιακάδα. Ένα ζευγάρι γλάρων πετά στην παραλία της πόλης του Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ένα ζευγάρι γλάρων πετά στην παραλία της πόλης του Ναυπλίου.

Έκθεση προϊόντων για ζώα. Σκυλί δοκιμάζει τρέσες σε διεθνη έκθεση προϊόντων για ζώα στο Τόκυο. 230 εκθέτες παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε επισκέπτες και προμηθευτές καταστημάτων.
EPA / KIYOSHI OTA

Σκυλί δοκιμάζει τρέσες σε διεθνη έκθεση προϊόντων για ζώα στο Τόκυο. 230 εκθέτες παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε επισκέπτες και προμηθευτές καταστημάτων.