Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 20:06

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 1 Απριλίου 2015.

Πλημμυρίζουν αγροτικές εκτάσεις στις Σέρρες. Πλημμυρίζουν το ένα μετά το άλλο τα χωράφια στον νοτιοανατολικό κάμπο των Σερρών, καθώς τα αναχώματα δεν φαίνεται να μπορούν να συγκρατήσουν τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βισαλτίας Γιώργο Μαυρίδη, μέχρι αυτή την ώρα περισσότερα από 25.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει σε Αχινό, Ίβηρα και Μαυροθάλασσα, αφού τα αναχώματα στο Πατρίκι και τον Αχινό δεν άντεξαν την πίεση του νερού και έσπασαν.
INTIME NEWS / INTIMEnews

Πλημμυρίζουν το ένα μετά το άλλο τα χωράφια στον νοτιοανατολικό κάμπο των Σερρών, καθώς τα αναχώματα δεν φαίνεται να μπορούν να συγκρατήσουν τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βισαλτίας Γιώργο Μαυρίδη, μέχρι αυτή την ώρα περισσότερα από 25.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει σε Αχινό, Ίβηρα και Μαυροθάλασσα, αφού τα αναχώματα στο Πατρίκι και τον Αχινό δεν άντεξαν την πίεση του νερού και έσπασαν.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά του Ιράν . Δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία περιμένουν έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι συζητήσεις για τα πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Λοζάνη. Με την τυπική προθεσμία για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης να έχει εκπνεύσει από χθες το βράδυ, οι συνομιλίες μεταξύ της ομάδας 5+1 και του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, σε μια προσπάθεια να διευθετηθούν τα τελευταία προβλήματα.
EPA / LAURENT GILLIERON

Δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία περιμένουν έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι συζητήσεις για τα πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Λοζάνη. Με την τυπική προθεσμία για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης να έχει εκπνεύσει από χθες το βράδυ, οι συνομιλίες μεταξύ της ομάδας 5+1 και του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, σε μια προσπάθεια να διευθετηθούν τα τελευταία προβλήματα.

Καλλιτεχνική εγκατάσταση από πλαστικά μπουκάλια. Ένας εργάτης βρίσκεται δίπλα σε μία εγκατάσταση από πλαστικά μπουκάλια στην πόλη Τεγκουσιγκάλπα της Ονδούρας. Το Μουσείο Εθνικής Ταυτότητας ενθαρρύνει τέτοιες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες προκειμένου να προωθήσει την ιδέα της ανακύκλωσης στην τοπική κοινωνία.
REUTERS / JORGE CABRERA

Ένας εργάτης βρίσκεται δίπλα σε μία εγκατάσταση από πλαστικά μπουκάλια στην πόλη Τεγκουσιγκάλπα της Ονδούρας. Το Μουσείο Εθνικής Ταυτότητας ενθαρρύνει τέτοιες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες προκειμένου να προωθήσει την ιδέα της ανακύκλωσης στην τοπική κοινωνία.

Βρέθηκε νεκρός ο εγγονός του μεγιστάνα Ζαν Πολ Γκετί. Νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Άντριου Γκετί, εγγονός του ιδρυτή του ομίλου Getty Oil, Ζαν Πολ Γκετί. Την είδηση του θανάτου του 47χρονου Άντριου Γκετί επιβεβαίωσαν οι γονείς του, Αν και Γκόρντον, σε ανακοίνωσή τους. Η αστυνομία έσπευσε στο σπίτι του Άντριου Γκετί έπειτα από το τηλεφώνημα μιας γυναίκας. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του Γκετί και διεξάγει έρευνα.
REUTERS / KEVORK DJANSEZIAN

Νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Άντριου Γκετί, εγγονός του ιδρυτή του ομίλου Getty Oil, Ζαν Πολ Γκετί. Την είδηση του θανάτου του 47χρονου Άντριου Γκετί επιβεβαίωσαν οι γονείς του, Αν και Γκόρντον, σε ανακοίνωσή τους. Η αστυνομία έσπευσε στο σπίτι του Άντριου Γκετί έπειτα από το τηλεφώνημα μιας γυναίκας. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του Γκετί και διεξάγει έρευνα.

Πρωταπριλιάτικα χιόνια στη Γερμανία. Οι οροφές των σπιτιών έχουν καλυφθεί από χιόνια στο Klettbach της Γερμανίας. Φρέσκο χιόνι έπεσε σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας με την άφιξη του μήνα Απρίλιου.
EPA / SEBASTIAN KAHNERT

Οι οροφές των σπιτιών έχουν καλυφθεί από χιόνια στο Klettbach της Γερμανίας. Φρέσκο χιόνι έπεσε σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας με την άφιξη του μήνα Απρίλιου.

Ουγκάντα: Ψάχνοντας στα σκουπίδια. Μία γυναίκα, η οποία επιβιώνει οικονομικά από την πώληση ανακυκλώσιμων αποβλήτων, μαζεύει σκουπίδια σε μία χωματερή στα περίχωρα της Καμπάλα, περικυκλωμένη από πελαργούς Marabou.
REUTERS / JAMES AKENA

Μία γυναίκα, η οποία επιβιώνει οικονομικά από την πώληση ανακυκλώσιμων αποβλήτων, μαζεύει σκουπίδια σε μία χωματερή στα περίχωρα της Καμπάλα, περικυκλωμένη από πελαργούς Marabou.

Μεγάλη Εβδομάδα στις Φιλιππίνες. Παιδιά καλυμμένα με λάσπη και φύλλα δέντρων συμμετέχουν στους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας για το Πάσχα των καθολικών, στο νησί  Marinduque  στις κεντρικές Φιλιππίνες.
 
REUTERS / ROMEO RANOCO

Παιδιά καλυμμένα με λάσπη και φύλλα δέντρων συμμετέχουν στους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας για το Πάσχα των καθολικών, στο νησί  Marinduque  στις κεντρικές Φιλιππίνες.

 

«Άρπαξε το αρνί». Αναβάτες συμμετέχουν στο παραδοσιακό παιχνίδι «άρπαξε το αρνί» στην πόλη Κάσγκαρ, της αυτόνομης επαρχίας Σιντζιάνγκ στην Κίνα. Στο παιχνίδι συμμετέχουν πέντε έως οχτώ αναβάτες, σκοπός των οποίων είναι η αρπαγή του κουφαριού ενός ακέφαλου αρνιού, ενώ νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα το μεταφέρει πρώτη στο προκαθορισμένο σημείο.
REUTERS / CHINA DAILY

Αναβάτες συμμετέχουν στο παραδοσιακό παιχνίδι «άρπαξε το αρνί» στην πόλη Κάσγκαρ, της αυτόνομης επαρχίας Σιντζιάνγκ στην Κίνα. Στο παιχνίδι συμμετέχουν πέντε έως οχτώ αναβάτες, σκοπός των οποίων είναι η αρπαγή του κουφαριού ενός ακέφαλου αρνιού, ενώ νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα το μεταφέρει πρώτη στο προκαθορισμένο σημείο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων. Πορεία προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνταξιούχοι, οι οποίοι διαδηλώνουν με αίτημα την κατάργηση των μνημονιακών, αντιασφαλιστικών νόμων. Οι συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κοτζιά.
SOOC / Nikos Libertas

Πορεία προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνταξιούχοι, οι οποίοι διαδηλώνουν με αίτημα την κατάργηση των μνημονιακών, αντιασφαλιστικών νόμων. Οι συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κοτζιά.

Συνεχίζεται η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Συνεχίζεται για τρίτη η μέρα η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από ομάδα αντιεξουσιαστών, την ώρα που η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει από την ΕΛΑΣ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία και ενώ οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος εκφράζουν προβληματισμό για «την παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας». Συγκέντρωση στο σημείο πραγματοποιούν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διαμαρτυρόμενα για τη συνεχιζόμενη κατάληψη της πρυτανείας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Συνεχίζεται για τρίτη η μέρα η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από ομάδα αντιεξουσιαστών, την ώρα που η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει από την ΕΛΑΣ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία και ενώ οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος εκφράζουν προβληματισμό για «την παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας». Συγκέντρωση στο σημείο πραγματοποιούν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διαμαρτυρόμενα για τη συνεχιζόμενη κατάληψη της πρυτανείας.

Τόκιο: Απολαμβάνοντας την άνοιξη πάνω στο τρενάκι. Επισκέπτες σε λούνα παρκ του Τόκιο απολαμβάνουν τον ανοιξιάτικο καιρό πάνω στο τρενάκι, ενώ δίπλα τους  οι κερασιές βρίσκονται σε πλήρη ανθοφορία. Η θερμοκρασία την πρώτη μέρα του Απριλίου άγγιξε τους 19,4 βαθμούς Κελσίου, τέσσερεις περισσότερους από τον ετήσιο μέσο όρο.
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Επισκέπτες σε λούνα παρκ του Τόκιο απολαμβάνουν τον ανοιξιάτικο καιρό πάνω στο τρενάκι, ενώ δίπλα τους  οι κερασιές βρίσκονται σε πλήρη ανθοφορία. Η θερμοκρασία την πρώτη μέρα του Απριλίου άγγιξε τους 19,4 βαθμούς Κελσίου, τέσσερεις περισσότερους από τον ετήσιο μέσο όρο.

Ουγγαρία: Διαγωνισμός ομορφιάς για γουρούνια. Ένα μέλος της κριτικής επιτροπής φωτογραφίζεται με το νικητή του διαγωνισμού ομορφιάς για γουρούνια. Ο διαγωνισμός διεξήχθη την τελευταία ημέρα του Μαρτίου σε μια φάρμα στο Hajmas, στη νοτιοδυτική Ουγγαρία και αποτελεί μέρος των Πρωταπριλιάτικων δρώμενων.
REUTERS / LASZLO BALOGH

Ένα μέλος της κριτικής επιτροπής φωτογραφίζεται με το νικητή του διαγωνισμού ομορφιάς για γουρούνια. Ο διαγωνισμός διεξήχθη την τελευταία ημέρα του Μαρτίου σε μια φάρμα στο Hajmas, στη νοτιοδυτική Ουγγαρία και αποτελεί μέρος των Πρωταπριλιάτικων δρώμενων.

Πλημμύρες στο Κασμίρ. Ένας άνδρας κωπηλατεί εν μέσω βροχής στο εσωτερικό της λίμνης Νταλ στη Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ. Η απειλή από τις πλημύρες έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της πτώσης στη στάθμη των ποταμών, ωστόσο τον περασμένο χρόνο 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών.
EPA / FAROOQ KHAN

Ένας άνδρας κωπηλατεί εν μέσω βροχής στο εσωτερικό της λίμνης Νταλ στη Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ. Η απειλή από τις πλημύρες έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της πτώσης στη στάθμη των ποταμών, ωστόσο τον περασμένο χρόνο 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών.