Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 19:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 31 Μαρτίου 2015.

Βρυξέλλες: Διαμαρτυρία γαλακτοπαραγωγών κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  . Γαλακτοπαραγωγοί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Λουξεμβούργου, κοντά στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Οι γαλακτοπαραγωγοί βγήκαν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κατάργηση των ποσοστώσεων στο γάλα.
EPA / STEPHANIE LECOCQ

Γαλακτοπαραγωγοί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Λουξεμβούργου, κοντά στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Οι γαλακτοπαραγωγοί βγήκαν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κατάργηση των ποσοστώσεων στο γάλα.

Πολύχρωμο λούνα παρκ στη Φρανκφούρτη . Στη φωτογραφία μακράς έκθεσης απεικονίζεται ένα καρουζέλ να γυρίζει γύρω - γύρω σε παραδοσιακό λούνα παρκ της Φρανκφούρτης.
EPA / FRANK RUMPENHORST

Στη φωτογραφία μακράς έκθεσης απεικονίζεται ένα καρουζέλ να γυρίζει γύρω - γύρω σε παραδοσιακό λούνα παρκ της Φρανκφούρτης.

Βουλή: Αποχώρησαν οι βουλευτές της Ν.Δ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ομιλία Κατρούγκαλου. Αποχώρησε η Ν.Δ. από την συζήτηση στη Βουλή όταν η πρόεδρος της Βουλής θέλησε να δώσει τον λόγο επί του προσωπικού στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά την δευτερολογία του είπε ότι «αν είχε κάνει ένας δικός μας αυτά που έκανε ο Κατρούγκαλος θα είχαμε αυτή την ανοχή από τα μέσα ενημέρωσης».
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αποχώρησε η Ν.Δ. από την συζήτηση στη Βουλή όταν η πρόεδρος της Βουλής θέλησε να δώσει τον λόγο επί του προσωπικού στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά την δευτερολογία του είπε ότι «αν είχε κάνει ένας δικός μας αυτά που έκανε ο Κατρούγκαλος θα είχαμε αυτή την ανοχή από τα μέσα ενημέρωσης».

Κολομβία: 4,1 τόνοι μαριχουάνας κατασχέθηκαν από την αστυνομία. Ένας Κολομβιανός αστυνομικός κρατά στα χέρια του ένα πακέτο το οποίο περιέχει μαριχουάνα στην πόλη Κάλι της Κολομβίας. Το τμήμα δίωξης ναρκωτικών της αστυνομίας της Κολομβίας κατέσχεσε 4,1 τόνους μαριχουάνας από συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε σε δύο σπίτια στο Corinto.
REUTERS / JAIME SALDARRIAGA

Ένας Κολομβιανός αστυνομικός κρατά στα χέρια του ένα πακέτο το οποίο περιέχει μαριχουάνα στην πόλη Κάλι της Κολομβίας. Το τμήμα δίωξης ναρκωτικών της αστυνομίας της Κολομβίας κατέσχεσε 4,1 τόνους μαριχουάνας από συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε σε δύο σπίτια στο Corinto.

Μεγάλη Εβδομάδα στην Ουρουγουάη. Ένας αναβάτης πέφτει από το άλογό του κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τη Μεγάλη Εβδομάδα των καθολικών στο Μοντεβιδέο. Η παραδοσιακή γιορτή Κριόγια προσελκύει αναβάτες από όλη την Ουρουγουάη, καθώς και από γειτονικές χώρες, όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή του Πάσχα.
REUTERS / Andres Stapff

Ένας αναβάτης πέφτει από το άλογό του κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τη Μεγάλη Εβδομάδα των καθολικών στο Μοντεβιδέο. Η παραδοσιακή γιορτή Κριόγια προσελκύει αναβάτες από όλη την Ουρουγουάη, καθώς και από γειτονικές χώρες, όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή του Πάσχα.

Η ξηρασία πλήττει τη νοτιοανατολική Αυστραλία. Αυτοκινητόδρομοι διακρίνονται καθώς τέμνουν καλλιεργήσιμες περιοχές που έχουν πληγεί από την ξηρασία στη νοτιοανατολική Αυστραλία. Μία έκθεση με τίτλο «Διψασμένη Χώρα: Κλιματική Αλλαγή και ξηρασία στην Αυστραλία» του αυστραλιανού οργανισμού έρευνας για την Κλιματική Αλλαγή, υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες ξηρασίας θα αυξηθούν και ότι το πρόβλημα θα γίνει πιο σοβαρό εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Αυστραλία έχουν μειωθεί από 15 έως 20%, και εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, οι βροχές στη νότια Αυστραλία «μετατοπίζονται» νοτιότερα, αυξάνοντας τον κίνδυνο της ξηρασίας στη νοτιοανατολική και νοτιοδυτική Αυστραλία.
REUTERS / DAVID GRAY

Αυτοκινητόδρομοι διακρίνονται καθώς τέμνουν καλλιεργήσιμες περιοχές που έχουν πληγεί από την ξηρασία στη νοτιοανατολική Αυστραλία. Μία έκθεση με τίτλο «Διψασμένη Χώρα: Κλιματική Αλλαγή και ξηρασία στην Αυστραλία» του αυστραλιανού οργανισμού έρευνας για την Κλιματική Αλλαγή, υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες ξηρασίας θα αυξηθούν και ότι το πρόβλημα θα γίνει πιο σοβαρό εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Αυστραλία έχουν μειωθεί από 15 έως 20%, και εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, οι βροχές στη νότια Αυστραλία «μετατοπίζονται» νοτιότερα, αυξάνοντας τον κίνδυνο της ξηρασίας στη νοτιοανατολική και νοτιοδυτική Αυστραλία.

Γκράφιτι στη Ρώμη. Ένα μισόκλειστο παράθυρο «περικυκλωμένο» από τη μορφή ενός άνδρα ζωγραφισμένη στον τοίχο, απεικονίζεται σε μια γειτονιά της Ρώμης.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Ένα μισόκλειστο παράθυρο «περικυκλωμένο» από τη μορφή ενός άνδρα ζωγραφισμένη στον τοίχο, απεικονίζεται σε μια γειτονιά της Ρώμης.

Σάο Πάολο: Γιορτή για τα 350 χρόνια της Σεν Γκομπέν. Ένας άνδρας παρακολουθεί μια έκθεση με το όνομα «μελλοντική αίσθηση», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 350 χρόνια λειτουργίας της γαλλικής κατασκευαστής εταιρίας Σεν Γκομπέν στο Σάο Πάολο.
REUTERS / NACHO DOCE

Ένας άνδρας παρακολουθεί μια έκθεση με το όνομα «μελλοντική αίσθηση», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 350 χρόνια λειτουργίας της γαλλικής κατασκευαστής εταιρίας Σεν Γκομπέν στο Σάο Πάολο.

Μία κιτρινοσουσουράδα στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου. Μία κιτρινοσουσουράδα προσπαθεί να πιάσει ένα έντομο στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Μία κιτρινοσουσουράδα προσπαθεί να πιάσει ένα έντομο στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου.

Θυελλώδης καιρός στο Βραδεμβούργο. Το τελευταίο φως της ημέρας φωτίζει τα σύννεφα στον ουρανό της Βαυαρικής πόλης Πέτερσνντορφ, καθώς απομακρύνονται από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
EPA / PATRICK PLEUL

Το τελευταίο φως της ημέρας φωτίζει τα σύννεφα στον ουρανό της Βαυαρικής πόλης Πέτερσνντορφ, καθώς απομακρύνονται από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Στην Πράσινη Γραμμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλει στην δίκαιη επίλυση του Κυπριακού απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στη Λευκωσία, όπου περπάτησε κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής μέχρι το οδόφραγμα της οδού Λήδρας.
REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU

Κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλει στην δίκαιη επίλυση του Κυπριακού απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στη Λευκωσία, όπου περπάτησε κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής μέχρι το οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

Κίνα: «Καταιγίδα» σκόνης και άμμου στα σπήλαια Μογκάο. Ένας εργαζόμενος στα σπήλαια Μογκάο βαδίζει πάνω σε μια γέφυρα, η οποία έχει περικυκλωθεί από την «καταιγίδα» σκόνης και άμμου που ξέσπασε  στην κινεζική πόλη Ντουνχουάνγκ. Η περιοχή που αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο αποκλείστηκε από τις αρχές για λόγους ασφαλείας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας εργαζόμενος στα σπήλαια Μογκάο βαδίζει πάνω σε μια γέφυρα, η οποία έχει περικυκλωθεί από την «καταιγίδα» σκόνης και άμμου που ξέσπασε  στην κινεζική πόλη Ντουνχουάνγκ. Η περιοχή που αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο αποκλείστηκε από τις αρχές για λόγους ασφαλείας.

Πλημμύρες στον Αχινό Σερρών . Στα θολά νερά του Στρυμόνα που συνεχίζουν να έρχονται ορμητικά από τη λίμνη Κερκίνη «πνίγεται» ο κάμπος της Βισαλτίας στην ανατολική πλευρά του δήμου. Αμέτρητες είναι οι καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους δήμους Αμφίπολης, Εμμανουήλ Παππά, Ν. Ζίχνης και Βισαλτίας, ενώ σήμερα σκεπάστηκαν από το νερό 11.000 στρέμματα γης. Με τη βοήθεια του στρατού και της πυροσβεστικής υπηρεσίας απομακρύνθηκαν 60 από τα 300 ζώα που εγκλωβίστηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα, έξω από τον Αχινό κοντά στα Ίβηρα. Τα νερά να έχουν κάνει έναν απέραντο κλοιό γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα. Οι προσπάθειας απεγκλωβισμού των ζώων συνεχίζονται.
MOTIONTEAM

Στα θολά νερά του Στρυμόνα που συνεχίζουν να έρχονται ορμητικά από τη λίμνη Κερκίνη «πνίγεται» ο κάμπος της Βισαλτίας στην ανατολική πλευρά του δήμου. Αμέτρητες είναι οι καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους δήμους Αμφίπολης, Εμμανουήλ Παππά, Ν. Ζίχνης και Βισαλτίας, ενώ σήμερα σκεπάστηκαν από το νερό 11.000 στρέμματα γης. Με τη βοήθεια του στρατού και της πυροσβεστικής υπηρεσίας απομακρύνθηκαν 60 από τα 300 ζώα που εγκλωβίστηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα, έξω από τον Αχινό κοντά στα Ίβηρα. Τα νερά να έχουν κάνει έναν απέραντο κλοιό γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα. Οι προσπάθειας απεγκλωβισμού των ζώων συνεχίζονται.

Κωνσταντινούπολη: Όμηρος ενόπλων ο εισαγγελέας της υπόθεσης του Μπερκίν Ελβάν. Στη φωτογραφία, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα μέσω Twitter από τα μέλη του Επαναστατικού Κόμματος - Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C), απεικονίζεται ένας άνδρας να σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι τον Τόυρκο εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη. Ο Κιράζ είναι ο δικαστικός ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.
EPA / DHKP-C / HANDOUT

Στη φωτογραφία, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα μέσω Twitter από τα μέλη του Επαναστατικού Κόμματος - Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C), απεικονίζεται ένας άνδρας να σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι τον Τόυρκο εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη. Ο Κιράζ είναι ο δικαστικός ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.