Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 19:06

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015.

Χιλή: Λάβα και καπνός αναδύονται από το ηφαίστειο Βιγιαρίκα. Καπνός, στάχτη και λάβα συνέχισαν να αναδύονται την Κυριακή από το ηφαίστειο Βιγιαρίκα, κοντά στην πόλη Πουκόν, νότια του Σαντιάγο. Οι αρχές έχουν κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού υπό το φόβο έκρηξης, ενώ έχουν εκκενώσει έκταση τριών χιλιομέτρων περιμετρικά του κρατήρα.
REUTERS / STRINGER/CHILE

Καπνός, στάχτη και λάβα συνέχισαν να αναδύονται την Κυριακή από το ηφαίστειο Βιγιαρίκα, κοντά στην πόλη Πουκόν, νότια του Σαντιάγο. Οι αρχές έχουν κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού υπό το φόβο έκρηξης, ενώ έχουν εκκενώσει έκταση τριών χιλιομέτρων περιμετρικά του κρατήρα.

Γιορτάζοντας την άνοιξη στο Πακιστάν . Φωτεινά στολίδια έχουν τοποθετηθεί στον Κανάλι της Λαχόρης, στο Πακιστάν, στο πλαίσιο των εορτασμών για την άνοιξη.
EPA / OMER SALEEM

Φωτεινά στολίδια έχουν τοποθετηθεί στον Κανάλι της Λαχόρης, στο Πακιστάν, στο πλαίσιο των εορτασμών για την άνοιξη.

Αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά. Πολίτες περπατούν ανάμεσα σε συντρίμμια κτηρίων, ύστερα από τις αεροπορικές επιθέσεις της διεθνούς συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία, εναντίον των δυνάμεων των Χούτι, στη Σαναά. Το υπουργείο Υγείας της Υεμένης, το οποίο ελέγχεται από τους Χούτι, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι οι αεροπορικές επιθέσεις προκάλεσαν το θάνατο 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό 88 τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.
EPA / YAHYA ARHAB

Πολίτες περπατούν ανάμεσα σε συντρίμμια κτηρίων, ύστερα από τις αεροπορικές επιθέσεις της διεθνούς συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία, εναντίον των δυνάμεων των Χούτι, στη Σαναά. Το υπουργείο Υγείας της Υεμένης, το οποίο ελέγχεται από τους Χούτι, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι οι αεροπορικές επιθέσεις προκάλεσαν το θάνατο 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό 88 τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

ΗΠΑ: «Κατάληψη» από θαλάσσιους λέοντες σε μαρίνα του Όρεγκον. Πάνω από 2.300 θαλάσσιοι λέοντες έχουν «καταλάβει» τις αποβάθρες της μαρίνας της Αστόρια, στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Τα θηλαστικά οδηγούνται μαζικά στη μαρίνα, στις όχθες του ποταμού Κολούμπια, όπου υπάρχει διαθέσιμη τροφή λόγω της μετακίνησης σολομών και άλλων ψαριών. Η παρουσία των θαλάσσιων λεόντων έχει προξενήσει δυσκολίες στη λειτουργία της μαρίνας, καθώς και αντιπαράθεση μεταξύ ψαράδων και οικολόγων.
REUTERS / STEVE DIPAOLA

Πάνω από 2.300 θαλάσσιοι λέοντες έχουν «καταλάβει» τις αποβάθρες της μαρίνας της Αστόρια, στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Τα θηλαστικά οδηγούνται μαζικά στη μαρίνα, στις όχθες του ποταμού Κολούμπια, όπου υπάρχει διαθέσιμη τροφή λόγω της μετακίνησης σολομών και άλλων ψαριών. Η παρουσία των θαλάσσιων λεόντων έχει προξενήσει δυσκολίες στη λειτουργία της μαρίνας, καθώς και αντιπαράθεση μεταξύ ψαράδων και οικολόγων.

Στα παρασκήνια της παράστασης. Βιετναμέζοι καλλιτέχνες κατά την διάρκεια πρόβας. Την παράσταση διοργανώνει η κυβέρνηση της χώρας για να καλωσορίσει ξένους αντιπροσώπους στο Ανόι.
REUTERS / KHAM

Βιετναμέζοι καλλιτέχνες κατά την διάρκεια πρόβας. Την παράσταση διοργανώνει η κυβέρνηση της χώρας για να καλωσορίσει ξένους αντιπροσώπους στο Ανόι.

Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία . Ένας άντρας βγάζει φωτογραφία τις ανθισμένες κερασιές στο Τόκιο. 
REUTERS / TORU HANAI

Ένας άντρας βγάζει φωτογραφία τις ανθισμένες κερασιές στο Τόκιο. 

Παρασκευή ματσά σε φούρνο της Ιερουσαλήμ . Ένας άντρας ετοιμάζει ματσά σε φούρνο της Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για άζυμο ψωμί που τρώγεται την περίοδο του εβραϊκού Πάσχα. 
EPA / ABIR SULTAN

Ένας άντρας ετοιμάζει ματσά σε φούρνο της Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για άζυμο ψωμί που τρώγεται την περίοδο του εβραϊκού Πάσχα. 

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Ν. Κορέας. Στιγμιότυπο από την ετήσια κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ - Νότιας Κορέας, που διεξάγεται στην πόλη Ποχάνγκ της ασιατικής χώρας. 
REUTERS / KIM HONG-JI

Στιγμιότυπο από την ετήσια κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ - Νότιας Κορέας, που διεξάγεται στην πόλη Ποχάνγκ της ασιατικής χώρας. 

Αρχαία αιγυπτιακά αγγεία για παραγωγή μπύρας βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ. Εργάτης της αρχαιολογικής υπηρεσίας του Ισραήλ προσεύχεται κατά τη διάρκεια ανασκαφής στο Τελ Αβίβ. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αρχαία αγγεία για παραγωγή μπύρας, κάτι που αποδεικνύει ότι οι Αιγύπτιοι 5.000 χρόνια πριν είχαν εποικίσει βορειότερα απ’ όσο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, φθάνοντας ως την περιοχή του Τελ Αβίβ.
REUTERS / NIR ELIAS

Εργάτης της αρχαιολογικής υπηρεσίας του Ισραήλ προσεύχεται κατά τη διάρκεια ανασκαφής στο Τελ Αβίβ. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αρχαία αγγεία για παραγωγή μπύρας, κάτι που αποδεικνύει ότι οι Αιγύπτιοι 5.000 χρόνια πριν είχαν εποικίσει βορειότερα απ’ όσο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, φθάνοντας ως την περιοχή του Τελ Αβίβ.

Κατάληψη αντιεξουσιαστών στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Κατάληψη στην πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) πραγματοποιεί ομάδα αντιεξουσιαστών, που ζητεί μεταξύ άλλων την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατάληψη στην πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) πραγματοποιεί ομάδα αντιεξουσιαστών, που ζητεί μεταξύ άλλων την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Περίπου 20 - 30 άτομα μπήκαν στο ιστορικό κτήριο του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, στην είσοδο του οποίου κρέμασαν πανό στο οποίο αναγράφεται «κοινωνική ταξική αντεπίθεση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο». 

Έναρξη της προεκλογικής περιόδου στη Βρετανία . Τα απλωμένα χέρια του αγάλματος του Νέλσον Μαντέλα δείχνουν προς τo διάσημο ρολόι Μπιγκ Μπεν, στα Ανάκτορα του Oυεστμίνστερ, όπου στεγάζεται το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Η προεκλογική περίοδος, η οποία θεωρείται από τις πλέον αμφίρροπες των τελευταίων δεκαετιών ξεκινά σήμερα και στο επίκεντρό της θα βρίσκεται η οικονομία.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Τα απλωμένα χέρια του αγάλματος του Νέλσον Μαντέλα δείχνουν προς τo διάσημο ρολόι Μπιγκ Μπεν, στα Ανάκτορα του Oυεστμίνστερ, όπου στεγάζεται το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Η προεκλογική περίοδος, η οποία θεωρείται από τις πλέον αμφίρροπες των τελευταίων δεκαετιών ξεκινά σήμερα και στο επίκεντρό της θα βρίσκεται η οικονομία.

Ώρα αιχμής στο Ανόι. Άποψη δρόμου της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, Ανόι, σε ώρα αιχμής.
REUTERS / KHAM

Άποψη δρόμου της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, Ανόι, σε ώρα αιχμής.

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Τουρίστρια περπατά δίπλα σε κίονες της βιβλιοθήκης του Αδριανού, στο κέντρο της Αθήνας.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Τουρίστρια περπατά δίπλα σε κίονες της βιβλιοθήκης του Αδριανού, στο κέντρο της Αθήνας.

Τραυματισμένη κουκουβάγια σε καταφύγιο της Φρανκφούρτης. Μία κουκουβάγια κοιτάζει κατάματα το φωτογραφικό φακό στο καταφύγιο άγριων ζώων Stadtwaldhaus της Φρανκφούρτης. Το εν λόγω πτηνό εντοπίστηκε στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Α3 με τραυματισμένο το ένα μάτι, ενώ μετά την περίθαλψή του θα επιστρέψει στη φύση.
EPA / BORIS ROESSLERS

Μία κουκουβάγια κοιτάζει κατάματα το φωτογραφικό φακό στο καταφύγιο άγριων ζώων Stadtwaldhaus της Φρανκφούρτης. Το εν λόγω πτηνό εντοπίστηκε στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Α3 με τραυματισμένο το ένα μάτι, ενώ μετά την περίθαλψή του θα επιστρέψει στη φύση.

Ρέθυμνο: Νεκρός βρέθηκε ο «Σήφης» ο κροκόδειλος. Νεκρός βρέθηκε ο κροκόδειλος, που εδώ και μήνες είχε βρει καταφύγιο στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Αμάρι Ρεθύμνου. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο «Σήφης» φαίνεται πως δεν άντεξε τον βαρύ χειμώνα και εντοπίστηκε να επιπλέει νεκρός στα νερά του φράγματος.
ΑΠΕ ΜΠΕ / STR

Νεκρός βρέθηκε ο κροκόδειλος, που εδώ και μήνες είχε βρει καταφύγιο στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Αμάρι Ρεθύμνου. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο «Σήφης» φαίνεται πως δεν άντεξε τον βαρύ χειμώνα και εντοπίστηκε να επιπλέει νεκρός στα νερά του φράγματος.