Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 21:41

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 28 Μαρτίου 2015.

Η Ώρα της Γης: Έσβησαν τα φώτα στη Μόσχα. Συνδυασμός φωτογραφιών δείχνει τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου πριν (αριστερά) και κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης, στη Μόσχα. Για 60 λεπτά, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, συμμέτοχοι στην παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή, έσβησαν τα φώτα. Η συμβολική δράση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον ξεκίνησε από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007. Από τότε πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Συνδυασμός φωτογραφιών δείχνει τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου πριν (αριστερά) και κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης, στη Μόσχα. Για 60 λεπτά, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, συμμέτοχοι στην παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή, έσβησαν τα φώτα. Η συμβολική δράση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον ξεκίνησε από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007. Από τότε πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου.

Εκδηλώσεις στη μνήμη των επιβαινόντων του μοιραίου Airbus. Ένας άντρας αποτίει φόρο τιμής στο μνημείο για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, στο χωριό Λε Βερνέτ, κοντά στον τόπο της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις. Λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων του Airbus τελέστηκε σήμερα το πρωί και στον Καθεδρικό ναό του Ντιν-λε-Μπεν, της νοτιοανατολικής Γαλλίας, κοντά στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου. Με δάκρυα στα μάτια συγγενείς των επιβαινόντων, αλλά και κάτοικοι της περιοχής έδωσαν το «παρών» στην τελετή.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Ένας άντρας αποτίει φόρο τιμής στο μνημείο για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, στο χωριό Λε Βερνέτ, κοντά στον τόπο της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις. Λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων του Airbus τελέστηκε σήμερα το πρωί και στον Καθεδρικό ναό του Ντιν-λε-Μπεν, της νοτιοανατολικής Γαλλίας, κοντά στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου. Με δάκρυα στα μάτια συγγενείς των επιβαινόντων, αλλά και κάτοικοι της περιοχής έδωσαν το «παρών» στην τελετή.

Εορτασμός του ινδουιστικού φεστιβάλ Ναβράτρι στην Ινδία. Ένα παιδί ψάχνει για κέρματα στα βρώμικα νερά του ποταμού Ταουί, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του ινδουιστικού φεστιβάλ Ναβράτρι, στο Τζαμού, τη χειμερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ. Το φεστιβάλ Ναβράτρι είναι αφιερωμένο στην ινδουιστική θεότητα Ντούργκα και γιορτάζεται δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο.
EPA / JAIPAL SINGH

Ένα παιδί ψάχνει για κέρματα στα βρώμικα νερά του ποταμού Ταουί, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του ινδουιστικού φεστιβάλ Ναβράτρι, στο Τζαμού, τη χειμερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ. Το φεστιβάλ Ναβράτρι είναι αφιερωμένο στην ινδουιστική θεότητα Ντούργκα και γιορτάζεται δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Θεσσαλονίκη: Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας. Εμπορική αμαξοστοιχία που αναχώρησε το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό την Ουγγαρία εκτροχιάστηκε στην περιοχή της κοινότητας Γέφυρας Θεσσαλονίκης. Οι δύο μηχανοδηγοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας για τις πρώτες βοήθειες. Δεκαπέντε από τα τριάντα βαγόνια της εκτροχιάστηκαν, κλείνοντας τη γραμμή Θεσσαλονίκης – Βελιγραδίου, στο ύψος της Γέφυρας.
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εμπορική αμαξοστοιχία που αναχώρησε το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό την Ουγγαρία εκτροχιάστηκε στην περιοχή της κοινότητας Γέφυρας Θεσσαλονίκης. Οι δύο μηχανοδηγοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας για τις πρώτες βοήθειες. Δεκαπέντε από τα τριάντα βαγόνια της εκτροχιάστηκαν, κλείνοντας τη γραμμή Θεσσαλονίκης – Βελιγραδίου, στο ύψος της Γέφυρας.

Πλημμύρες στη Χιλή. Ένα παιδί διασχίζει μία πλημμυρισμένη περιοχή στην πόλη Τσαναράλ. Λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τις βόρειες περιοχές της Χιλής, επτά άντθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 19 αγνοούνται.
REUTERS / IVAN ALVARADO

Ένα παιδί διασχίζει μία πλημμυρισμένη περιοχή στην πόλη Τσαναράλ. Λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τις βόρειες περιοχές της Χιλής, επτά άντθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 19 αγνοούνται.

Εργοστάσιο κατασκευής επίπλων στην Κίνα. Εργάτης φτιάχνει μία ντουλάπα, σε ένα εργοστάσιο κατασκευής επίπλων στο Ρουίλι, στην επαρχία Γιουνάν.
REUTERS / WONG CAMPION

Εργάτης φτιάχνει μία ντουλάπα, σε ένα εργοστάσιο κατασκευής επίπλων στο Ρουίλι, στην επαρχία Γιουνάν.

Φιλιππίνες: Πάνω από 200 οικογένειες αστεγες από πυρκαγιά. Κάτοικοι κοιτούν τα κατεστραμμένα από την πυρκαγιά σπίτια, στην πόλη Παρανάκε, στη Μανίλα. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, άφησε άστεγες πάνω από 200 οικογένειες. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Κάτοικοι κοιτούν τα κατεστραμμένα από την πυρκαγιά σπίτια, στην πόλη Παρανάκε, στη Μανίλα. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, άφησε άστεγες πάνω από 200 οικογένειες. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Εκτοξεύθηκε το Σογιούζ TMA-16M. Εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Σογιούζ TMA-16M από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Το Σογιούζ μεταφέρει τους Ρώσους κοσμοναύτες Μιχαήλ Κορνιένκο, Γκενάντι Παντάλκα και τον αστροναύτη της NASA Σκοτ Κέλι, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
REUTERS / MAXIM ZMEYEV

Εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Σογιούζ TMA-16M από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Το Σογιούζ μεταφέρει τους Ρώσους κοσμοναύτες Μιχαήλ Κορνιένκο, Γκενάντι Παντάλκα και τον αστροναύτη της NASA Σκοτ Κέλι, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Καθημερινή ζωή στην Κίνα. Ένα μικρό αγόρι κρατά μία ομπρέλα καθώς στέκεται σε μία φάρμα, στο χωριό Τσενξιά, στο Χουανγκσχάν, στην επαρχία Ανούι.
REUTERS / JIANAN YU

Ένα μικρό αγόρι κρατά μία ομπρέλα καθώς στέκεται σε μία φάρμα, στο χωριό Τσενξιά, στο Χουανγκσχάν, στην επαρχία Ανούι.

Εκλογές στη Νιγηρία. Άντρες κρατούν ταυτότητες καθώς περιμένουν στην ουρά για να ψηφίσουν, σε ένα εκλογικό κέντρο στο Κάνο. Τον επόμενο πρόεδρο καλούνται να αναδείξουν οι Νιγηριανοί υπό το φόντο της ισλαμιστικής βίας που σημαδεύει τα τελευταία χρόνια τη χώρα, την ενδημική διαφθορά αλλά και από την πτώση παγκοσμίως της τιμής του πετρελαίου. Από το πετρελαιοεξαγωγικό λιμάνι Πορτ Χαρκούρ, στον χριστιανικό νότο, μέχρι τη μεγαλούπολη του Λάγκος και το Κάνο, τη δεύτερη σε μέγεθος μουσουλμανική πόλη της αφρικανικής ηπείρου, 68,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι --σε σύνολο πληθυσμού 173 εκατομμυρίων-- καλούνται στις κάλπες για τις βουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές, τις πιο αμφίρροπες στην ιστορία της χώρας.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Άντρες κρατούν ταυτότητες καθώς περιμένουν στην ουρά για να ψηφίσουν, σε ένα εκλογικό κέντρο στο Κάνο. Τον επόμενο πρόεδρο καλούνται να αναδείξουν οι Νιγηριανοί υπό το φόντο της ισλαμιστικής βίας που σημαδεύει τα τελευταία χρόνια τη χώρα, την ενδημική διαφθορά αλλά και από την πτώση παγκοσμίως της τιμής του πετρελαίου. Από το πετρελαιοεξαγωγικό λιμάνι Πορτ Χαρκούρ, στον χριστιανικό νότο, μέχρι τη μεγαλούπολη του Λάγκος και το Κάνο, τη δεύτερη σε μέγεθος μουσουλμανική πόλη της αφρικανικής ηπείρου, 68,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι --σε σύνολο πληθυσμού 173 εκατομμυρίων-- καλούνται στις κάλπες για τις βουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές, τις πιο αμφίρροπες στην ιστορία της χώρας.

Διαμαρτυρία στο κέντρο κράτησης μεταναστών στο Ρουφ. Αλλοδαποί κρατούμενοι χαιρετούν μέσα από τα κάγκελα στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την κατάργηση των στρατοπέδων και την απελευθέρωση των κρατουμένων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Αλλοδαποί κρατούμενοι χαιρετούν μέσα από τα κάγκελα στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την κατάργηση των στρατοπέδων και την απελευθέρωση των κρατουμένων.

Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. Συλλαλητήριο κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, στην Θεσσαλονίκη, διοργάνωσαν οι «επιτροπές αγώνα», στο οποίο συμμετείχαν διαδηλωτές από τη Χαλκιδική και από τη Θεσσαλονίκη. Η πορεία ξεκίνησε από τη ΧΑΝΘ και από την οδό Τσιμισκή, μέσω της οδού Ίωνος Δραγούμη, έστριψε στη Λεωφόρο Νίκης και κατέληξε στο ύψος του Λευκού Πύργου. Οι διαδηλωτές σταμάτησαν για λίγο, κατά τη διάρκεια της πορείας, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου σχημάτισαν τη λέξη «SOS» με τις φυλλωσιές δέντρων που κρατούσαν στα χέρια για να αναδείξουν την περιβαλλοντική διάσταση των αιτημάτων τους.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Συλλαλητήριο κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, στην Θεσσαλονίκη, διοργάνωσαν οι «επιτροπές αγώνα», στο οποίο συμμετείχαν διαδηλωτές από τη Χαλκιδική και από τη Θεσσαλονίκη. Η πορεία ξεκίνησε από τη ΧΑΝΘ και από την οδό Τσιμισκή, μέσω της οδού Ίωνος Δραγούμη, έστριψε στη Λεωφόρο Νίκης και κατέληξε στο ύψος του Λευκού Πύργου. Οι διαδηλωτές σταμάτησαν για λίγο, κατά τη διάρκεια της πορείας, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου σχημάτισαν τη λέξη «SOS» με τις φυλλωσιές δέντρων που κρατούσαν στα χέρια για να αναδείξουν την περιβαλλοντική διάσταση των αιτημάτων τους.

Απαλλακτική η απόφαση του δικαστηρίου της Ρώμης για την Αμάντα Νοξ. Η Αμάντα Νοξ μιλά στους δημοσιογράφους, έξω από το σπίτι της μητέρας της στο Σιάτλ. Με έκδηλη ανακούφιση υποδέχθηκε η οικογένεια της Αμάντα Νοξ την απαλλακτική απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της Ρώμης, για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Μέρεντιθ Κέρτσερ. Από το σπίτι της στο Σιάτλ, η Νοξ, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Βρετανίδας συγκατοίκου της το 2007 στην Περούτζια, δεν έκρυψε τη χαρά της.
REUTERS / JASON REDMOND

Η Αμάντα Νοξ μιλά στους δημοσιογράφους, έξω από το σπίτι της μητέρας της στο Σιάτλ. Με έκδηλη ανακούφιση υποδέχθηκε η οικογένεια της Αμάντα Νοξ την απαλλακτική απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της Ρώμης, για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Μέρεντιθ Κέρτσερ. Από το σπίτι της στο Σιάτλ, η Νοξ, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Βρετανίδας συγκατοίκου της το 2007 στην Περούτζια, δεν έκρυψε τη χαρά της.

Εκρήξεις σε αποθήκη όπλων του στρατού της Υεμένης στο Άντεν. Τη ζωή σε τουλάχιστον 54 ανθρώπους στοίχισαν οι συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αντίπαλων ενόπλων ομάδων στο Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, όπου σφοδρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε μια αποθήκη όπλων του στρατού της, όπως έκαναν γνωστό αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την πόλη του Άντεν και στήλες καπνού υψώθηκαν πάνω από την αποθήκη των όπλων, την οποία είχαν ήδη λεηλατήσει από χθες, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
REUTERS / STRINGER

Τη ζωή σε τουλάχιστον 54 ανθρώπους στοίχισαν οι συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αντίπαλων ενόπλων ομάδων στο Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, όπου σφοδρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε μια αποθήκη όπλων του στρατού της, όπως έκαναν γνωστό αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την πόλη του Άντεν και στήλες καπνού υψώθηκαν πάνω από την αποθήκη των όπλων, την οποία είχαν ήδη λεηλατήσει από χθες, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.