Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 19:30

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015.

Κιρόμπο: Το ρομπότ των δύο Ρεκόρ «Γκίνες». Το ανθρωποειδές ρομπότ Κιρόμπο κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Τόκιο, μετά την επιστροφή του από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Κιρόμπο είναι το μοναδικό ρομπότ που μπει δύο φορές στο βιβλίο καταγραφής των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Το πρώτο βραβείο που πήρε είχε τίτλο «Το πρώτο ρομπότ συντροφιάς στο διάστημα» και το δεύτερο βραβείο είχε τίτλο «Το ρομπότ που πραγματοπιοίησε συνομιλία στο μεγαλύτερο υψόμετρο».
REUTERS / YUYA SHINO

Το ανθρωποειδές ρομπότ Κιρόμπο κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Τόκιο, μετά την επιστροφή του από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Κιρόμπο είναι το μοναδικό ρομπότ που μπει δύο φορές στο βιβλίο καταγραφής των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Το πρώτο βραβείο που πήρε είχε τίτλο «Το πρώτο ρομπότ συντροφιάς στο διάστημα» και το δεύτερο βραβείο είχε τίτλο «Το ρομπότ που πραγματοπιοίησε συνομιλία στο μεγαλύτερο υψόμετρο».

Η διάσωση μιας φώκαινας. Ένας εθελοντής μετρά τις διαστάσεις μιας διασωθείσας φώκαινας, πριν την αφήσει να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον, σε λίμνη της επαρχίας Τσιανγκσί, στην Κίνα.
REUTERS / DARLEY SHEN

Ένας εθελοντής μετρά τις διαστάσεις μιας διασωθείσας φώκαινας, πριν την αφήσει να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον, σε λίμνη της επαρχίας Τσιανγκσί, στην Κίνα.

Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος στο Σύνταγμα. Στάση στην Αθήνα και στην πλατεία Συντάγματος κάνει έως τις 5 Απριλίου η περιοδεύουσα Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος, που διοργανώνεται από την Κομισιόν με σκοπό την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τα οφέλη των διαστημικών εφαρμογών στην καθημερινότητα. Στην έκθεση βρίσκεται και τρισδιάστατο μοντέλο της υφηλίου, στο οποίο παρουσιάζονται μεταξύ άλλων οι τροχιές των δορυφόρων του Galileo, η θερμοκρασία της επιφάνειας των ωκεανών και η επιφάνεια άλλων πλανητών (Δία, Άρη).
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στάση στην Αθήνα και στην πλατεία Συντάγματος κάνει έως τις 5 Απριλίου η περιοδεύουσα Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος, που διοργανώνεται από την Κομισιόν με σκοπό την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τα οφέλη των διαστημικών εφαρμογών στην καθημερινότητα. Στην έκθεση βρίσκεται και τρισδιάστατο μοντέλο της υφηλίου, στο οποίο παρουσιάζονται μεταξύ άλλων οι τροχιές των δορυφόρων του Galileo, η θερμοκρασία της επιφάνειας των ωκεανών και η επιφάνεια άλλων πλανητών (Δία, Άρη).

Συνεχίζεται η κακοκαιρία. Στιγμιότυπο από την καταιγίδα που έπληξε σήμερα την Αθήνα.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από την καταιγίδα που έπληξε σήμερα την Αθήνα.

Μια μικρή καμηλοπάρδαλη στη Γερμανία. Μια μικρή καμηλοπάρδαλη που γεννήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό ζωολογικού κήπου του Σβερίν στη Γερμανία.
EPA / JENS BUETTNER

Μια μικρή καμηλοπάρδαλη που γεννήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό ζωολογικού κήπου του Σβερίν στη Γερμανία.

Ομίχλη στο Τσινγκτάο. Οι κορυφές των ψηλότερων κτιρίων της πόλης Τσινγκτάο στην Κίνα διακρίνονται μέσα από την ομίχλη που έχει σκεπάσει την περιοχή.
 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Οι κορυφές των ψηλότερων κτιρίων της πόλης Τσινγκτάο στην Κίνα διακρίνονται μέσα από την ομίχλη που έχει σκεπάσει την περιοχή.

 

Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα. Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας, όπου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω της υγρασίας και της αφρικανικής σκόνης.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας, όπου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω της υγρασίας και της αφρικανικής σκόνης.

Νεογέννητη τίγρης στον ζωολογικό κήπο του Τσέστερ. Μια τίγρης της Σουμάτρας, η οποία είναι 12 εβδομάδων, γρυλίζει κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου υγείας από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου του Τσέστερ, στην Αγγλία.
REUTERS / PHIL NOBLE

Μια τίγρης της Σουμάτρας, η οποία είναι 12 εβδομάδων, γρυλίζει κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου υγείας από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου του Τσέστερ, στην Αγγλία.

Καθημερινή ζωή στην Κίνα. Μια νεροκοτσέλα σε λίμνη του Χανγκτσόου, στην Κίνα.
REUTERS / China Stringer Network

Μια νεροκοτσέλα σε λίμνη του Χανγκτσόου, στην Κίνα.

Άνοιξη στο λόφο του Φιλοπάππου. Ανοιξιάτικο τοπίο στο λόφο του Φιλοπάππου, στην Αθήνα.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοιξιάτικο τοπίο στο λόφο του Φιλοπάππου, στην Αθήνα.

Ηράκλειο: Άφιξη της πρώτης παγκόσμιας κρουαζιέρας Κινέζων . Με παραδοσιακά κεράσματα και κρητικούς χορούς υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Οργανισμού Λιμένος περίπου 800 Κινέζους τουρίστες που έφτασαν σήμερα το πρωί με το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 3.500 επιβατών, «Κόστα Ατλάντικα».
INTIME NEWS / Image photo services

Με παραδοσιακά κεράσματα και κρητικούς χορούς υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Οργανισμού Λιμένος περίπου 800 Κινέζους τουρίστες που έφτασαν σήμερα το πρωί με το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 3.500 επιβατών, «Κόστα Ατλάντικα».

Ψάρεμα στο Ναύπλιο. Ερασιτέχνες ψαράδες ψαρεύουν στην παραλία Καραθώνα, στην πόλη του Ναυπλίου, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015. Η χαμηλή νέφωση και η σκόνη από την Αφρική έχουν κάνει δύσκολη την ορατότητα σε ολόκληρη την Αργολίδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ερασιτέχνες ψαράδες ψαρεύουν στην παραλία Καραθώνα, στην πόλη του Ναυπλίου, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015. Η χαμηλή νέφωση και η σκόνη από την Αφρική έχουν κάνει δύσκολη την ορατότητα σε ολόκληρη την Αργολίδα.

Το ηφαίστειο Βιγιαρίκα στη Χιλή. Καπνός και λάβα αναβλύζουν από το ηφαίστειο Βιγιαρίκα, στη Χιλή, το οποίο έχει οδηγήσει στην απομάκρυνση πολλών κατοίκων της περιοχής από τα σπίτια τους.
REUTERS / STRINGER/CHILE

Καπνός και λάβα αναβλύζουν από το ηφαίστειο Βιγιαρίκα, στη Χιλή, το οποίο έχει οδηγήσει στην απομάκρυνση πολλών κατοίκων της περιοχής από τα σπίτια τους.

Καθημερινότητα στο Ντονέτσκ. Ένας φιλορώσος αποσχιστής κάνει ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται σε αγρούς οι οποίοι απέχουν περίπου 50 χλμ από την πόλη του Ντονέτσκ, στην Ανατολική Ουκρανία.
EPA / ALEXANDER ERMOCHENKO

Ένας φιλορώσος αποσχιστής κάνει ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται σε αγρούς οι οποίοι απέχουν περίπου 50 χλμ από την πόλη του Ντονέτσκ, στην Ανατολική Ουκρανία.

Η άνοιξη έφτασε στην Αγγλία. Το Μπίγκ Μπέν στο κέντρο του Λονδίνου, όπου η άνοιξη έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Το Μπίγκ Μπέν στο κέντρο του Λονδίνου, όπου η άνοιξη έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της.